NOVI BREND

Basketica je novi hrvatski brend. Iza njega stoje mama i kći koje ručno izrađuju ljupke košare

Basketica handmade je novi hrvatski brend košara načinjenih od prirodnih materijala poput jute, konoplje i pamuka

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Ime brenda: je Basketica handmade. Ideja o imenu došla nam je jednostavno, odnosno odlučile smo se poigrati s engleskom riječi za košaru, basket. Inače obje (mama i kći) svakodnevno u govoru volimo koristiti umanjenice pa smo samo na riječ basket dodale sufiks -ica i dobili prvi dio imena brenda. Riječi handmade u imenu brenda želimo naglasiti da se košare izrađuju uz pomoć šivaće mašine od konopca i špage te ručno završavaju ukrasnim šavovima.

Iza brenda stoje: mama i kći. Mama, koje se u mirovini odlučila posvetiti svojem cjeloživotnom hobijem – šivanju, te kći, inače s diplomom Tekstilno-tehnološkog fakulteta koja je sa svima odlučila podijeliti mamin kreativan rad, trud i ideje.

Brend se bavi: izradom funkcionalnih i jedinstvenih košara od prirodnih materijala poput jute, konoplje i pamuka. Upotrebom prirodnih materijala želimo naglasiti njihovu ljepotu i ljepotu ručno rađenih proizvoda. Košare su odličan dekorativni element, dobre za organizaciju i kao ukrasne košare za biljke – jer dno košara možemo po želji zaštiti slojem pčelinjeg voska kako bi Basketici produžili vijek trajanja.

Brend je nastao: krajem 2021. godine, iako se ideja o osnivanju brenda Basketica pojavila još prije dvije godine kada su sašivene prve Basketice.

Stvari se mogu razgledati i kupiti: putem Instagram profila @basketica.handmade. Kako je brend startao prije nekoliko mjeseci Instagram je za sada jedini medij za komunikaciju, ali radimo na budućem plasmanu naših proizvoda.

Cijene se kreću: od 75 do 285 kuna, a ovise o materijalu, veličini i vremenu izrade košara.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube