UMJETNOST

Banksy na online aukciji prodaje svoju skulpturu za samo dvije funte. Možda bude naša

Umjetnik Banksy ponovno je napravio neku dobru foru. Sad možete kupiti njegovu umjetninu za bizarno malu cifru od dvije funte

Naravno da postoji caka jer to inače ne bi bio Banksy. Na prodaju je stavljena skulptura broda kojom se može upravljati uz pomoć daljinskog. Ova skulptura je bila dio Banksyeve izložbe Dismaland, a sada je donirana trgovini Choose Love u kojoj možete kupovati darove za imigrante.

Donacija od dvije funte

View this post on Instagram

. I'm raffling one of the boats from Dismaland for £2 at www.choose.love Fully remote controlled, top speed 3 knots, batteries included. Just guess how much it weighs. It’s on display at the pop-up Help Refugees shop. 30 Fouberts Place, Carnaby Street, London until competition closes 22nd December.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Kako bi sudjelovali u tomboli, trebate donirati minimalno 2 funte, što znači da za samo te dvije funte na kraju možete dobiti njegovu skulpturu. Caka je naravno – ako pogodite njegovu zagonetku o tome koliko je ta skulptura teška. Pravila su takva da morate pogoditi najbližu težinu u gramima. Ako želite, možete čak odrediti i miligrame.

Najbliža brojka će biti pobjednička. Natjecanje se zatvara 22. prosinca kada će profesionalni stručnjak izvagati skulpturu i odrediti tko je pobjednik. Osoba koja pobjedi dobit će tu informaciju preko mail kontakta koji je ostavila. Kako bi sudjelovali trebate donirati dva dolara, ali imate priliku pogađati koliko god puta želite. Kad god želite pogađati trebate donirati dodatne dvije funte. Sav donirani novac ide za potporu imigrantima.

Možete sudjelovati i vi

Mi smo odlučile također biti dio ove aukcije pa smo počele s mjerenjem. Prvo smo trebale bez metra u redakciji shvatiti koliko je to 90 centimetara, a onda pokušati pretpostaviti koliko materijal od kojeg je skulptura napravljena košta. Naravno da smo ostale potpuno izgubljene. Pitale smo i ostatak redakcije i nakon podužeg mjerenja došle do brojke od 7,500 grama. Upisale smo približnu brojku i tko zna, možda smo dosta blizu.

Ako se i vi odlučite sudjelovati, na ovom linku se možete prijaviti. Ostavili su čak i hint da je brod izgrađen od pleksiglasa, smole i ručno obojan bojom iz spreja. Dimenzije broda u 90cm x 38cm x 42cm. Ako se odlučite prijaviti, sretno.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba