TV PREPORUKA

Avijatičar, Zavedi me ako možeš i još 10 naslova za dobar filmski vikend

Tijekom vikenda možete pogledati neki od ovih 12 filmova

Proljetni vikend koji je pred nama svatko će iskoristiti na svoj način. Netko će otići u prirodu, netko će se družiti s dragim ljudima dok će neki samo lagano odmarati uz pokoji film. Njih i ovog vikenda neće nedostajati. Vjerujemo kako će u raznovrsnoj ponudi svatko pronaći nešto za sebe. Mi bi tako izdvojili naslove Dan nezavisnosti: Nova prijetnja, Posljednji Mohikanac, Hi-Fi, Zavedi me ako možeš i Hobit: Bitka pet vojski.

Klub prvih supruga, Fox Movies, subota, 19.55 sati

Tri žene žele se osvetiti muževima. Brenda (B. Midler), Elise (G. Hawn) i Annie (D. Keaton) bile su dobre prijateljice na fakultetu, no 27 godina poslije nemaju nikakav kontakt. Ponovno se sretnu na prijateljičinu sprovodu. Čini se da im je prijateljica počinila samoubojstvo nakon što ju je suprug napustio zbog mlađe žene. No i tri prijateljice nalaze se u sličnoj situaciji: Elise je glumica na zalasku, a njezin suprug producent Bill (V. Garber) želi rastavu i pola njezina novca. Brenda je pomogla suprugu Mortonu (D. Hedaya) da otvori lanac trgovina, no sada kada je postao slavan, ima mlađu i mršaviju ljubavnicu. Annie je dopustila da ju suprug Aaron (S. Collins) zapostavlja i sada je izgubljena kada ju on želi napustiti.

Dan nezavisnosti: Nova prijetnja, RTL TV, subota, 20 sati

Dvadeset godina je prošlo od razarajuće invazije izvanzemaljaca. UN je pokrenuo program globalne zaštite i istraživanja (ESD), koji je izvanzemaljsku tehnologiju iskoristio u svrhu ranog otkrivanja i zaštite protiv eventulne nove invazije. Civilizacija je obnovljena nakon pobjede, a ujedinjena Zemlja i nacije uživaju u relativnom miru i prestanku međusobnih ratnih djelovanja. Kako se dvadesetogodišnjica invazije približava, direktor ESD-a David Levinson (J. Goldblum) susreće se s ratnim vođom Dikembom Umbutijem (D. Oparei) i doktoricom Catherine Marceaux (C. Gainsbourg) te oni odlaze do netaknute izvanzemaljske letjelice, gdje otkriju da su neprijateljski raspoložene pridošlice s broda poslale signal za pomoć prema svom svijetu.

Kauboji i izvanzemaljci, HRT2, subota, 20.05 sati

Godina je 1873., na teritoriju Novog Meksika jedan se čovjek (D. Craig) probudi u pustinji ranjen i s čudnom metalnom narukvicom na lijevoj ruci. Ničega se ne sjeća. Doluta u grad Absolution gdje mu propovjednik Meacham (C. Brown) liječi ranu. Šerif John Taggart (K. Carradine) prepoznaje stranca, to je traženi odmetnik Jake Lonergan, i pokuša ga uhititi. Jake pokuša pobjeći, ali ga Ella Swenson (O. Wilde) spriječi. Taggart i njegovi ljudi organiziraju prijevoz Jakea i mladog pijanca Percyja Dolarhydea (P. Dano) na suđenje u Sante Fe. Percyjev otac, pukovnik i nemilosrdni stočar Woodrow Dolarhyde (H. Ford), stiže s naoružanim ljudima i zahtijeva da puste Percyja, ali i Jakea, koji mu je ukrao zlato.

Posljednji Mohikanac, AMC, subota, 20.10 sati

Godine 1757. u tijeku je bila treća godina rata između Engleske i Francuske za prevlast na sjevernoameričkom kontinentu. Borba se vodila i na rubovima divljine, a obje strane su angažirale i usluge Indijanaca te civile. Premda protiv svoje volje, u sukob će biti uvučena i trojica muškarca, posljednji pripadnici Mohikanaca, koji se nalaze kod granice divljine pokraj rijeke Hudson. Jedan od njih, Hawkeye (D. Day-Lewis) zapravo je bijelac, ali usvojio ga je Chingachgook (R. Means) i on se osjeća Mohikancem. Unatoč tomu što se borbe približavaju, a neki njihovi prijatelji pristupaju civilnim vojnim snagama na strani Engleske, oni se ne žele angažirati. No, kada prisustvuju napadu Indijanaca u francuskoj službi na skupinu Engleza u kojoj se nalaze i dvije žene oni priskaču u pomoć.

Soba panike, TV1000, subota, 21 sat

Koristeći novac, koji je dobila nakon razvoda netom razvedena Meg Altman (J. Foster) se useljava u njujoršku višekatnicu sa svojom kćeri Sarah (K. Stewart) u. U svom središtu, kuća ima blindiranu sobu u koju se stanari mogu skriti od neželjenih gostiju. Blindirana soba izaziva pažnju Meg, no ni ne sluti da će je ubrzo moći iskoristiti. Nedugo zatim provalnici upadnu u kuću misleći da je prazna, a Meg i Sarah užasnute ulaze u sobu panike. Tu započinje opasna igra mačke i miša s trojicom muškaraca, Burnhamom (F. Whitaker), Raoulom (D. Yoakam) i Juniorom (J. Leto). No, tu postoji i još mračnija tajna, Meg i njena kći ne znaju da je Burnham dizajnirao sobu panike i da je upravo ta soba njegov cilj.

Plaćenici, Cinestar TV, subota, 21.15 sati

Barney Ross (S. Stallone) nema što izgubiti. Neustrašiv i emocionalno prazan, on je vođa, mudrac i strateg ovog čvrstog marginalnog saveza. Vezan je jedino za svoj kamionet, hidroplan i tim odanih modernih ratnika. Njegov tim čine Lee Christmas (J. Statham), bivši pripadnik Specijalnih zračnih snaga, koji izvrsno barata svime što ima oštricu, Yin Yang (J. Li), majstor bliske borbe, Hale Caesar (T. Crews) poznaje Barneya deset godina i specijalist je za dugocijevno oružje, Toll Road (R. Couture) vješt je u rušenju i smatra se mozgom grupe te Gunnar Jensen (D. Lundgren) borbeni veteran i stručnjak za snajpere koji se bori s vlastitim demonima. Kada tajanstveni muškarac Barneyu ponudi posao koji nitko drugi ne želi on i njegov tim plaćenika kreću na naizgled rutinski zadatak.

Kralj salse, Pickbox, subota, 21.25 sati

Govoreći o svom životu uz pokojnog supruga Héctora Lavoea (M. Anthony), koji je 1993. preminuo od komplikacija uzrokovanih AIDS-om, Puchi (J. Lopez) se devet godina kasnije prisjeća mladosti i prošlosti jednog od najpopularnijih latino pjevača svih vremena. Podrijetlom iz grada Poncea u Portoriku, Héctor je u New York stigao kao sedamnaestogodišnjak i počeo nastupati kao član seksteta Roberta Garcije. Godine 1967. on se kao glavni pjevač priključio sastavu Willieja Colóna (J. Ortiz), da bi suradnjom s Williejem i bendom Fania All Stars postupno postao jedan od najcjenjenijih izvođača salse. Kad je upoznao plesačicu Puchi, njihova veza je isprva bila skladna i produktivna, pa je ona Héctoru pomogla osmisliti poseban zvuk nastao kombinacijom portorikanske i američke glazbe.

Prevarantice, Cinemax, nedjelja, 20 sati

Anne Hathaway uglađena je dama iz visokog društva. Rebel Wilson je njena totalna suprotnost. Zajedničko im je da su obje prevarantice. Svojim sposobnostima zavođenja od muškaraca dobivaju skupocjene poklone i novac u slučaju Anne ili hamburger u slučaju Rebel. Spletom sretnih ili nesretnih okolnosti nađu se u isto vrijeme na istom mjestu, na francuskoj rivijeri gdje Anne „obrađuje“ svoju novu metu a Rebel želi naučiti sve tajne zanata. Rivijera uskoro postaje premala za obje te internom okladom, ulovom tehnološkog milijardera, žele odrediti čija je rivijera teritorij. Pobjedniku ostaje sve, poraženi mora otići iz grada.

Hi-Fi, HRT2, nedjelja, 20.10 sati

Rob (J. Cusack) je prešao tridesetu, živi u Chicagu i vlasnik je prodavaonice ploča. Budući da promet u prodavaonici nije velik, Rob i prodavači Dick (T. Louiso) i Barry (J. Black) provode dane u raspravama o glazbi i životu. Robova djevojka Laura (I. Hjejle), odvjetnica, nezadovoljna je njihovom vezom i napušta ga. Rob se tada prisjeća svojih bivših ljubavi i pokušava ih pronaći, kako bi otkrio u čemu griješi i zbog čega je osuđen na to da ga djevojke napuštaju… Zabavna komedija o glazbi, ljubavi i sazrijevanju snimljena je prema bestseleru britanskog pisca Nicka Hornbyja, a režirao ju je britansko-američki redatelj Stephen Frears.

Zavedi me ako možeš, Nova TV, nedjelja, 20.15 sati

Iskre krenu frcati kada se Fred Flarsky (S. Rogan) sretne s djevojkom iz snova koja je ujedno njegova bivša dadilja, Charlotte Field (C. Theron), a sada popularna američka političarka. Charlotte ima ambiciju kandidirati se za predsjednicu SAD-a te zamoli Freda da joj pomogne pri pisanju govora. Izraz međunarodni odnosi poprimi potpuno novo značenje kada se smotani novinar spetlja s uglednom državnom tajnicom i preokrene cijeli njezin svijet naopako. Nakon lude zajedničke noći u Parizu, Charlotte shvati da se zaljubljuje u svog puno opuštenijeg suradnika i da bi njihova vruća avantura mogla naškoditi cijeloj njezinoj političkoj karijeri.

Avijatičar, Fox, nedjelja, 21 sat

Bio je poznat po svojem bogatstvu, neustrašivoj briljantnosti i romantičnim izletima te duhovnoj potrazi za budućnošću. Film istražuje svijet postignuća, ali i emocionalni život Howarda Hughesa (L. DiCaprio), uključujući ljubavne afere s dvije holivudske legende – elegantnom južnjakinjom Katharine Hepburn (C. Blanchett) i zasljepljujućom ljepoticom Avom Gardner (K. Beckinsale), kao i Hughesovim vatrenim konkurentom Juanom Trippeom (A. Baldwin), dugogodišnjom desnom rukom Noahom Dietrichom (J. C. Reilly), javnim okršajima sa Senatorom Owenom Brewsterom (A. Alda) i katastrofalnom padu aviona i fobijama radi kojih se na kraju povukao od svijeta… Film je dobio pet Oscara, te ukupno 45 filmskih nagrada i 62 nominacije.

Hobit: Bitka pet vojski, HBO, nedjelja, 21.05 sati

Odlučujuća bitka u Međuzemlju vodi se krajem 2941. godine i trećeg doba ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Smauga kojeg je poznata družina u prijašnjem nastavku protjerala iz njegovog staništa. Ljuta i opasnija nego ikada ova neman bit će stalna prijetnja stanovnicima Dugog jezera. Dok će Thorin (R. Armitage) biti opsjednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa (I. McKellen) će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba