S1 GENERACIJA

Antea i Renata s bloga Sitnica za ručak predlažu ukusne vege burgere, ali i domaći sladoled koju su pripremile na našem Instagramu

FOTO: Sitnica

Kako biste imali cjeloviti ručak, djevojke s bloga Sitnica podijelile su s nama dva odlična recepta – za vege burgere i domaći sladoled od banane

Super1 generacija okuplja talentirane i svestrane ljude koji svojom energijom ostavljaju pozitivan dojam na svijet oko sebe. Oni su nova generacija influencera, digitalni nomadi, multitaskeri i nepresušan su izvor inspiracije.

Ante Piplica i Renata Lučić u gastro svijetu poznatije su kao Sitnica. Upravo tako zove im se i Instagram profil na kojem rado dijele svoje zdrave, vege i raw recepte na jedan vrlo poseban način.

Osim recepta, osvojit će vas i njihove vrlo atmosferične fotografije specifične estetike koju njeguju, a djevojke će vas počastiti i nekim svojim trenutnim stanjima, duhovitim opaskama, neobičnim i vrlo zanimljivim kombinacijama okusa koje ćete instantno željeti isprobati. Ako negdje zapnete, djevojkama možete uvijek poslati i poruku na koju će vam rado odgovoriti, ali i udijeliti poneki savjet.

Ovaj vikend predložile su nam dva recepta, odnosno ručak nakon kojeg ćete sigurno polizati prste i zadovoljno trljati ruke. Evo o čemu je riječ, a Sitnicu svakako popratite i na njihovom živopisnom i uvijek zabavnom Instagramu.

VEGE BURGERI

ŠTO JE POTREBNO ZA 6 POVRTNIH POPEČAKA

  • 100 g bućinih sjemenki⁣
  • 50 g suncokretovih sjemenki⁣
  • 1/2 manje cvjetače⁣
  • 3 skuhane mrkve⁣
  • 50 g skuhane smeđe riže⁣
  • 1/2 svežnja svježeg peršina⁣
  • 2 žličice curryja⁣
  • 1/2 žličice kajenskog papra⁣
  • 1 žličica soli⁣
  • 1 žlica tahini namaza⁣

PRIPREMA⁣

Sjemenke izblendati u grublje brašno pa im dodati sve ostale sastojke i blendati dok se sastojci ne sjedine. Ovisno o željama smjesu možete izblendati finije ili grublje.

Popečke peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne poprime lijepu boju. Ne raspadaju se pa su pogodni i za grilanje.⁣

NICE CREAM

ŠTO JE POTREBNO

  • 3 zrelije smrznute banane
  • 1 žličica matcha praha
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • 1 limenka kokosovog mlijeka
  • malo nasjeckanih pistacija bez soli

PRIPREMA

Banane oguliti, narezati na kolutiće i smrznuti. Tako smrznute ubacite ih u blender s ostalim sastojcima i blendajte do fine sladoled kreme. Mmmm.

Sličan recept Antea i Renata pripremale su i na našem Instagramu tijekom takeovera koji još uvijek možete naći u našim naglascima, a u toj su verziji koristila čaroban prirpdni Blue Majik prah koji je sladoledu dao plavu boju.