Antea i Renata s bloga Sitnica za ručak predlažu ukusne vege burgere, ali i domaći sladoled koju su pripremile na našem Instagramu
Kako biste imali cjeloviti ručak, djevojke s bloga Sitnica podijelile su s nama dva odlična recepta – za vege burgere i domaći sladoled od banane
Super1 generacija okuplja talentirane i svestrane ljude koji svojom energijom ostavljaju pozitivan dojam na svijet oko sebe. Oni su nova generacija influencera, digitalni nomadi, multitaskeri i nepresušan su izvor inspiracije.
Ante Piplica i Renata Lučić u gastro svijetu poznatije su kao Sitnica. Upravo tako zove im se i Instagram profil na kojem rado dijele svoje zdrave, vege i raw recepte na jedan vrlo poseban način.
Osim recepta, osvojit će vas i njihove vrlo atmosferične fotografije specifične estetike koju njeguju, a djevojke će vas počastiti i nekim svojim trenutnim stanjima, duhovitim opaskama, neobičnim i vrlo zanimljivim kombinacijama okusa koje ćete instantno željeti isprobati. Ako negdje zapnete, djevojkama možete uvijek poslati i poruku na koju će vam rado odgovoriti, ali i udijeliti poneki savjet.
Ovaj vikend predložile su nam dva recepta, odnosno ručak nakon kojeg ćete sigurno polizati prste i zadovoljno trljati ruke. Evo o čemu je riječ, a Sitnicu svakako popratite i na njihovom živopisnom i uvijek zabavnom Instagramu.
VEGE BURGERI
ŠTO JE POTREBNO ZA 6 POVRTNIH POPEČAKA
- 100 g bućinih sjemenki
- 50 g suncokretovih sjemenki
- 1/2 manje cvjetače
- 3 skuhane mrkve
- 50 g skuhane smeđe riže
- 1/2 svežnja svježeg peršina
- 2 žličice curryja
- 1/2 žličice kajenskog papra
- 1 žličica soli
- 1 žlica tahini namaza
PRIPREMA
Sjemenke izblendati u grublje brašno pa im dodati sve ostale sastojke i blendati dok se sastojci ne sjedine. Ovisno o željama smjesu možete izblendati finije ili grublje.
Popečke peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva ili dok ne poprime lijepu boju. Ne raspadaju se pa su pogodni i za grilanje.
NICE CREAM
ŠTO JE POTREBNO
- 3 zrelije smrznute banane
- 1 žličica matcha praha
- 2 žlice agavinog sirupa
- 1 limenka kokosovog mlijeka
- malo nasjeckanih pistacija bez soli
PRIPREMA
Banane oguliti, narezati na kolutiće i smrznuti. Tako smrznute ubacite ih u blender s ostalim sastojcima i blendajte do fine sladoled kreme. Mmmm.
Sličan recept Antea i Renata pripremale su i na našem Instagramu tijekom takeovera koji još uvijek možete naći u našim naglascima, a u toj su verziji koristila čaroban prirpdni Blue Majik prah koji je sladoledu dao plavu boju.