GASTRO

Ana Grgić se vratila i predstavila novi meni Le Bistroa. Pečena hobotnica sa šparogama izgleda genijalno

FOTO: arhiva hotela Esplanade

Možete ga kušati već od danas

Chef kuhinje restorana Hotela Esplanade, Ana Grgić Tomić, vratila se s porodiljnog, na radost brojnih poklonika njezinih delicija. Povodom dolaska nove, ljetne sezone, kreirana je i nova ponuda jela u restoranu Le Bistro, a sve ih redom možete kušati već danas. Kako tim poručuje u objavi za medije, ovaj kreativni à la carte jelovnik donosi niz privlačnih senzacija s naglaskom na lagano, zdravo, ljetno i lokalno proizvedeno uz neizostavni dašak pariškog šika. Cvijet tikvice punjen kremom od ricotte i kozica, terina od guščje jetre s marmeladom od jagoda, repovi kozica na kremi od mladoga graška i mente, krem juha od koprive s kravljom skutom, pečena hobotnica sa šparogama, flambirane nektarine sa sladoledom od bosiljka, neka su od jela koja će gostima, kako navode, ponuditi predah od ljetnih vrućina, bilo na terasi, bilo u šarmantnom interijeru.

 

“Sretna sam što ponovno radim sa svojim kolegama te osmišljam i stvaram nove okuse. Ljeto je moje omiljeno doba za dizajn jelovnika jer donosi pregršt svježih i slasnih namirnica. I ovog sam puta dala prednost lokalno uzgojenim i sezonskim sastojcima te začinskom bilju. Tako, primjerice, novi jelovnik donosi aromatične istarske tartufe, jadransku škarpinu, dok skuta i kozji sir stižu iz lokalnog OPG-a, koprive su iz obližnjih šuma, a gotovo svako jelo nastojala sam zaokružiti mirisnim i svježim začinskim biljem iz našeg hotelskog vrta. Uz to, pri kreiranju jelovnika vodila sam računa o tome da namirnice budu zdrave i bogate nutrijentima.

Za dobro funkcioniranje organizma, i za zdravlje općenito, nužna je pravilna, uravnotežena i kvalitetna prehrana koja obiluje vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima. Upotrebljavam vrlo malo masti, radim s ekstra djevičanskim istarskim maslinovim uljem, a gotovo cijeli jelovnik temelji se na svježem i kvalitetnom povrću, ribi i morskim plodovima, mesu i sezonskom voću”, istaknula je Grgić Tomić.

Ana Grgić Tomić

Uz naveden à la carte ponudu, Le Bistro gostima nudi i svoje slavne klasike, poput Esplanade štrukli koji dolaze i u bezglutenskoj varijanti, tatarskog bifteka, Cezar salate i bečkog odreska s pire krumpirom, ali i à la carte doručak te predah uz kavu ili čašu pjenušca, poštujući mjere opreza i visoki standard pripreme i posluživanja. Više informacija možete pronaći ovdje.