GASTRO

Ako volite jaja za doručak, morate ih probati na turski način. Imamo tri jednostavna recepta

FOTO: Shutterstock

Poširana jaja s jogurtom za jutra kad si želite ugoditi

Jaja se za doručak u različitim oblicima konzumiraju za doručak diljem svijeta. U posljednjih nekoliko su godina posebno popularna na tostu s avokadom, poširana ili na oko. Danas vam pažnju želimo skrenuti upravo na jedan recept s poširanim jajima, za dane, odnosno jutra kad si posebno želite ugoditi. Jaja na turski način, ili çılbır u izvorniku, pripremaju se poslužena u umaku koji spaja grčki jogurt i češnjak. Poširana jaja stavljaju se na umak, a završavaju se s prstohvatom mljevenih Aleppo čili papričica, ali možete koristiti i bilo koji drugi čili u prahu ili čak običnu slatku ili ljutu crvenu papriku u prahu. Ovo jelo bez problema može funkcionirati i kao brunch ili kao lagana večera, a kako se točno priprema, pogledajte u detaljnim video receptima koje vam donosimo u nastavku.

Prema receptu turske food blogerice Refike Birgül

Prema receptu Nigelle Lawson

Prema receptu chef Johna s kanala Food Wishes