VIKEND RECEPT

Ako vikend provodite kod kuće, zasladite si ga bezglutenskim kolačem od jabuka. Imamo recept

FOTO: bezglutenska radost

U detalje pripreme uputila nas je Adrijana s bloga Bezglutenska radost

Vremenska prognoza i temperature koji nalikuju onim zimskim ne daju nam previše motiva za aktivni vikend na otvorenom. No, s druge strane, možda ćete htjeti provesti aktivni vikend u kuhinji, isprobavajući nove, zanimljive recepte. Nama je za oko zapeo onaj za bezglutenski kolač s jabukama, koji smo pronašli na Instagram profilu Bezglutenska radost. Iza njega stoji Adrijana koja vodi i istoimeni blog, a što će vam sve trebati u slučaju da ga odlučite napraviti i koji su koraci pripreme, možete provjeriti u nastavku.

KOLAČ S JABUKAMA

bezglutenska radost

Što trebamo?

Za biskvit

4 jaja
100 g MIX C brašna (Schar)
100 g mljevenih lješnjaka
80 g šećera
100 g maslaca (rastopljenog)
1 vrećica praška za pecivo
malo ekstrakta vanilije

Za nadjev

6 većih jabuka
2 čajne žličice cimeta
80 g šećera
malo ekstrakta vanilije

bezglutenska radost

Kako pripremamo?

Jabuke ogulite te narežite na manje stavite ih u veći lonac zatim dodajte šećer, malo vanilije ekstrakta i cimet. Jabuke kuhajte na laganoj vatri dok ne ispari sva voda te postanu mekane. Za biskvit jaja i šećer pjenasto umutiti dok smjesa ne bude blijeda. Dodati u smjesu malo vanilije ekstrakta i rastopljeni maslac. U posebnoj zdjeli dobro pomiješati brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnjake, dodajte ih postepeno u smjesu s jajima sve miksati dok se dobro ne sjedini. Smjesu podijeliti na dva dijela izliti u kalup (promjera 20cm). Smjesa je gusta razmažite prvi dio smjese u kalup te stavite jabuke, ostavite si malo jabuka za gornji dio kolača. Zatim ponovite postupak i stavite ostatak jabuka. Peći na 180 stupnjeva, 45 do 50 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice). Kad je kolač gotov ostavite ga da se potpuno ohladi i po želji posipajte sa šećerom u prahu.