VIKEND RECEPTI

Ako tražite ideju za današnji ručak, napravite rižoto s junetinom i crnim vinom. Recept je jako jednostavan

FOTO: @foodie_a26c

Ana Špelić podijelila je s nama detaljne upute za pripremu ovog jela

Uvijek smo u potrazi za novim receptima koje možemo isprobavati kod kuće tijekom vikenda, kad imamo nešto više vremena. Danas smo naišli na jedan za rižoto, iza kojeg stoji Ana Špelić (@foodie_a26). Kako sama kaže, rižoto s junetinom i crnim vinom nevjerojatno je ukusan, kremast, ali i pikantan. Priprema zbilja nije komplicirana, a sve detalje možete provjeriti u nastavku.

Rižoto s junetinom i crnim vinom

@foodie_a26

Što trebamo?

500 g junećeg buta ili lopatice
100 g slanine
2 crvena i 1 ljubičasti luk
3 režnja češnjaka
arborio riža
2 dl crnog vina
goveđi temeljac
250 g pasirane rajčice
začini – sol, papar, timijan, bosiljak, chilli
maslac
parmezan

Kako pripremamo?

Na zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu slaninu, kada pusti masnoću dodajte nasjeckani crveni i ljubičasti luk. Sve promiješajte. Kada luk požuti i zacakli se dodajte nasjeckani češnjak, a zatim i nasjeckano meso. Sve dobro izmiješajte. Pecite dok meso ne porumeni i zatvori se pa dodajte vino. Nakon dvadesetak minuta dodajte pasiranu rajčicu. Promiješajte i ostavite da krčka na srednje jakoj vatri. Povremeno podlijevajte s malo temeljca.

Kada meso omekša (računajte da junetini treba duže, otprilike sat i dvadeset minuta) i umak se reducira dodajte rižu. Tostirajte ju prije dodavanja vode kako bi pokupila okuse mesa i umaka. A zatim postepeno podlijevajte s temeljcem. Kada je riža skuhana, dodajte kockicu maslaca za kremoznost i promiješajte. Začinite sa soli, paprom, a zatim dodajte chilli, bosiljak i timijan. Poslužite s naribanim parmezanom.