VODIČ

Želite se istovremeno rashladiti i razbuditi? Ova mjesta imaju sjajne hladne poslastice s kavom

Affogato, ledena kava, hladna krema od kave – molimo sve od navedenog

Ledena kava je već standarndi dio ponude u kafićima diljem Zagreba i Hrvatske kad stignu ljetne vrućine. Većina ih radi instant napitke, neki sami rade hladnu kavu, no od većine se izdvajaju oni koji imaju posebnu posebnu ponudu. Pritom mislimo na specijalne ledene kave kao i deserte poput affogata koji je jednostavno sladoled od vanilije prelivem espressom.

Velvet

U Velvetu se ovog ljeta možete rashladiti uz Crème Café, a radi se o hladnoj kremi od kave koja se poslužuje u čašici i jede sa žličicom. Kako nam kažu, u narednim tjednima i mjesecima pripremaju i druga osvježenja. Cijena je 16 kuna.

Quahwa

U Quahwi u ponudi imaju Ledeni bonbon latte u koji ide, između ostalog, espresso i kondenzirano mlijeko koje ga čini prilično slatkim. Inače, sve su njihove kave dostupne i bez kofeina. Cijena za jednokratnu dozu je 23 kune, a dvostruku 26 kuna. Kao i ostala pića u kafiću, poslužuje se uz eko slamke.

Karibu Kaaawa

View this post on Instagram

Novi okusi ledenih čajeva @chalocompany – osvježavajući napitci s okusom jagode, borovnice i limuna! #ledenicaj #osvjezavajucinapitak #chalo #karibukaaawa #prizivamoljeto

A post shared by Coffee shop Karibu Kaaawa (@karibu_kaaawa) on

Od hladnih napitaka u Karibu Kaaawi možete isprobati ledenu kavu koju sami pripremaju te hladan chai latte napitak s mlijekom u četiri okusa – vanilija, masala, limunska trava i kardamom. Osim kravljeg, nude bademovo i sojino mlijeko. U ponudi imaju i cold brew kavu kojoj je cijena 25 kuna, a hladnog chai latte napitak 17 kuna.

Cogito Coffee

Stigao je Medenko u Cogito 🙂 Od danas možete opet uživati u našem već poznatom affogatu i velikom izboru sladoleda, čekamo vas da se zasladite kod nas 🙂

Gepostet von Cogito Coffee Shop am Freitag, 20. Mai 2016

U Cogitu koji je poznat upravo po vrhunskoj kavi, osim kave ondje možete pronaći i affogato koji se radi s domaćim sladoledom Medenko. Radi se o kuglici sladoleda prelivenoj svježe pripremljenim espressom. Cijena je 21 kunu. Osim toga, i Cogito ima vlastiti cold brew koji možete ponijeti u staklenoj bočici za van.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba