GASTRO VODIČ

Ako se ovih dana odlučite zaputiti na Foodballerku, morate probati ova jela. Donosimo kratki vodič

Obišli smo sve kućice, a na svakoj smo zamolili da nam predstave favorite

Zagreb polako, ali sigurno postaje onaj stari. Ulice vrve ljudima, održavaju se nastupi na otvorenom, u centru je teško pronaći parking, a u zraku se osjeti ona dobra ljetna energija. Jedan od festivala koji ovih dana mnogi posjećuju je i Foodballerka na platou Tuškanac, službeno opisana kao festival najveći i najbolji retro-nogometni festival, odnosno bal loših frizura, fine hrane i najvažnije sporedne stvari na svijetu. Održava se od 11. lipnja do 12. srpnja, a osim što ondje možete pratiti utakmici u prekrasno uređenom ambijentu, nudi se i nekoliko kućica s ukusnom hranom koju smo odlučili testirati.

Otišli smo do svake od njih i zamolili da nam izdvoje jelo za koje smatraju da ih najbolje predstavlja i da bi ga svatko trebao probati. Iz prve ruke možemo potvrditi da su redom vrlo ukusna, a blagu prednost nad ostalima dajemo jelu koje smo kušali na kućici The Garden Kitchen by Marko Palfi. Ako pak volite slatko, reći ćemo samo da je već i sladoled Roberta Hromalića iz Le Kolača dovoljan razlog za posjet platou. Cijeli popis možete provjeriti u nastavku, uz napomenu da će svako jelo biti još ukusnije uz kakav koktel ili drugo piće, koja možete pronaći na kućicama Gingle Bells i Cocktail bar by A most unusual Garden.

Kobayashi

Aleksandar Selak

Gdje: Asian Garden by Marko Palfi

Što: azijski šiš kobas s 5 spice mixom začina, zelje/mrkva, prženi luk, ukiseljeni zeleni čili, hoison umak, japanska majoneza

Cijena: 48 kuna

Il fenomeno bacon jalapeño burger

Aleksandar Selak

Gdje: Institut za burgere by Mate Janković

Što: brioche pecivo, 100 posto junetina iz hrvatskog uzgoja, rajčica, luk, iceberg salata, spicy honey mustard, prženi luk, špek, jalapeño papričice

Cijena: 55 kuna

Pulled pork sandwich

Aleksandar Selak

Gdje: Chef kuha doma

Što: tamna piva, coleslaw, ukiseljena gorušica, brioš

Cijena: 45 kuna

Pull Bull Quesadilla + prženi batat

Aleksandar Selak

Gdje: El Toro

Što: sporo kuhana junetina u zapečenoj tortilji s domaćim BBQ umakom, salata coleslaw, hrskavi prženi luk, mozzarella i mlada salata, prženi batat

Cijena: 68 kuna + 25 kuna

Samosa

Aleksandar Selak

Gdje: Namaste

Što: pržena ljuska od brašna punjena mješavinom krumpira, graška i indijskih začina

Cijena: 33 kune

Sladoled (razni okusi)

Aleksandar Selak

Gdje: Le Kolač

Što: Mango & passsion fruit + malina & mascarpone, preljev od maline, posip crispy kuglice od jagode i bijele čokoklade

Cijena: 12 kuna po okusu/kuglici, preljevi i posipi se dodatno naplaćuju

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube