Gastro specijal

Ako ne znate što biste gricnuli uz omiljenu seriju, sugeriramo da probate recept za nemasne spring rolice

U gastro specijalu “Kuhaj, peci, svima reci! by Hungry Mile“ poznati food influencer priprema ukusna i zdrava jela, otkriva male tajne i daje najbolje savjete. Ovoga puta pripremao je vegeterijanske proljetne rolice, a u malo gastro druženje pozvao je Delimano blogerice Natašu Rajčević i Vinku Tresić

Ako ovih dana imate u planu organizirati kakvo druženje i ne znate što biste pripremili za jelo, Hungry Mile riješit će vas te nedoumice. Ili, naprosto: želite uživati u omiljenoj seriji i gricnuti nešto super fino i napravljeno od brdo povrća? Proljetne roladice ili spring rolice sjajan su zalogaj za svako druženje ili usamljeno gledanje serija, a ako ih napravite sami kod kuće zaslužit ćete divljenje cijele ekipe.

Upravo je to – divljenje cijele naše ekipe, izazvao gastro bloger Hungry Mile kada je u našu redakciju stigao s košarom prepunom povrća i u društvu Delimano food blogerica Natašom Rajčević i Vinkom Tresić. S obzirom da je riječ o gastro stručnjakinjama specijaliziranim za vegetarijanska jela, uživali smo ih gledati kako zajedno rade spektakularne vege spring rolle. Osim s izvrsnim namirnicama, proljetne roladice radili su uz pomoć Delimano proizvoda i – Delimano friteze na vrući zrak u kojoj se hrana brže prži – bez masnoće.

RECEPT

Delimano spring rolls

Sastojci:
– 1 pakiranja listova za pitu/savijaču
– 2 tikvice
– 2 žute paprike (babura)
– 2 crvene paprike (roga)
– 2 velike mrkve
– 1 poriluk ili vezica mladog luka
– 1 ljubičasti luk
– 1 češnjak
– svježi peršin (vezica)
– 1 avokado
– 1 limun
– 300 g cherry rajčica
– čili papričice, svježe, a može i čili ili ljuta paprika
– sol, papar
– maslinovo ulje
Priprema:
1. Povrće operite i krenite s njegovom pripremom: tikvicama ogulite koru i izrežite ih na prutiće; paprikama odvojite srce, očistite ih od sjemenki i izrežite na trakice; mrkvu ogulite i izrežite na prutiće ili trakice; poriluk prerežite po pola i dobro operite prostore između listova te ga izrežite na trakice. Sve povrće posolite i popaprite te prelijte s malo ulja i ostavite da se tako marinira. Po želji možete dodati još začina.
2. Prije nego krenete motati rolice upalite fritezu da se grije između 160° i 180°.
3. Dva lista tijesta za savijaču složite jedan na drugi i izrežite na šest kvadrata približno iste veličine. U sredinu kvadrata rasporedite povrće (dva komada od svake vrste).
4. Rubove kvadrata prijeđite s uljem i zamotajte rolicu: prvo preklopite jedan kraj preko povrća, a onda i oba okomita te ju lagano zarolajte prema slobodnom kraju. Ponavljate postupak dok ne potrošite sve povrće i kore.
5. Pripremljene rolice posložite u Delimano fritezu na vrući zrak, svaku premažite s malo ulja, te pecite oko 15 minuta ili dok ne postanu zlatne i hrskave, na polovici pečenja ih provjerite i prema potrebi okrenite.

Priprema umaka

Salsa umak
300 g cherry rajčica sitno nasjeckajte, dodajte im polovicu sitno rezanog ljubičastog luka, 2 – 3 sitno sjeckana češnja češnjaka, sok pola limuna, te soli, papra, čilija i peršina po želji, sve prelijte s maslinovim uljem i dobro promiješajte (po želji možete i usitniti vilicama ili gnječilicom)
Avokado umak
Mekši avokado prerežite po pola i odvojite od kore, stavite ga u blender pa mu dodajte pola sitno rezanog ljubičastog luka, 2 – 3 češnja češnjaka, pola limun soka, lišće peršina, čili, sol i papar; sve zalijte s maslinovim uljem i blendajte do željene konzistencije. Pečene rolice poslužite uz pripremljene umake.
Proizvodi korišteni za pripremu ovog recepta samo do 28.09. su dostupni po posebnim cijenama. Provjerite ovdje.
Sadržaj je nastao u suradnji s brendom Delimano