Hit je biti fit

omogućava Arena Centar

Ako ne volite vježbati u često zagušljivim dvoranama, onda su ove aktivnosti stvorene za vas

Svi znamo koliko je kretanje važno i za fizičko i za psihičko stanje uma, ali često to ostavljamo po strani i pravimo se da činimo dovoljno

Krećemo na trening od ponedjeljka, fraza je koju smo i čuli i izgovorili više puta. Nekima ne odgovaraju zagušljive dvorane pa čekaju proljeće da izvade bicikl ili krenu trčati i sada je pravo vrijeme da se pokrenu oni koji su cijelu zimu odmarali. Koliko je sportska aktivnost važna za cjelokupno stanje organizma jasno je kao dan, još samo treba donijeti odluku i prepustiti se onoj za koju mislimo da nam najbolje odgovara.

View this post on Instagram

Every day we have a choice to do things differently. Nothing is permanent. We can decide to change today, try new things, create new healthy habits, learn something new and expand our awareness. We can change it all, one day at a time. Be clear about what you want , believe in yourself and take a leap of faith. #newmoon ✨ Todos os dia temos a oportunidade de fazer as coisas de maneira diferente. Nada é permanente. Podemos decidir mudar hoje, tentar coisas novas, criar novos hábitos saudáveis, aprender algo novo e expandir nossa consciência. Podemos mudar tudo, um dia de cada vez. Seja claro sobre o que você quer, acredite em si mesmo e dê um salto de fé. #luanova

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Kaže se da je svako kretanje bolje od nikakvog i slažemo se s time, pa smo brže bolje izdvojile aktivnosti koje će nas potaknuti na to. Prva stvar koju možete napraviti je ta da javni prijevoz zamijenite hodanjem što je više moguće. Nakon toga možete uvesti bicikl, trčanje, rolanje i planinarenje jer na svježem zraku je sve lakše.

PLANINARENJEM POMIČETE GRANICE

View this post on Instagram

4.5 hour solo hike. ??To me, there is no greater sense of purpose and empowerment than the responsibility of nourishing a life. And that goes way beyond nutrition! My relationship with food has certainly evolved into a much healthier one, I of course focus on fitness but have stopped thinking of extra rest days as failures AND I carry far less mental/emotional stress. ???? “The fetus builds itself permanently to deal with this kind of high-stress environment, and once it's born may be at greater risk for a whole bunch of stress-related pathologies…Most recently, some studies are suggesting that stress in the womb can affect a baby's temperament and neurobehavioral development.” #doyourbest .. #foodismymedicine #allthecarbs #healthylifestyle #prenatalfitness #keepcalmandenjoy #lessstressmorelove #empoweredpregnancy #purposefulness #tomsthumbtrail #hikingadventures #selflove #teamzealios #sunscreenisyourfriend #wombwellness #wombwellness #14thweek #13weeks

A post shared by Tarah Cole (@tarah1115) on

Planinarenje je izvrstan bijeg od užurbanog načina života i gradske vreve negdje tamo visoko u planinu. Osim toga odlično je za kondiciju, a naša zemlja ima gomilu mjesta koje možete posjetiti. Medvednica je dosta dobar početak s više od 70 staza za istraživanje, a to je i više nego dovoljno. Ako vam se ne da planinariti sam ili nemate društvo koje dijeli iste interese uvijek se možete učlaniti u planinarski klub kojih također ima dovoljno. Osnovnu opremu za planinarenje kao što su nepropusna jakna i ruksak možete nabaviti u Intersportu, dok tenisice možete kupiti u dućanu Sport Vision.

Osim toga, po sportsku opremu možete skoknuti i do Arena Parka, u dućan ExtraSports.

TRČANJE JE JEDAN OD NAJBOLJIH OBLIKA AKTIVNOSTI

View this post on Instagram

Life is Too Short to Wear Boring Running Clothes. ?Congratulations @nrtfisher you just won a @newbalancela fitting experience and pair of running shoes. What are you waiting for? Join our tribe.⠀ ⁣⠀ November 3rd we #runmalibu!⁣⠀⁣⠀⁣⠀ ———⁣⠀⁣⠀⁣⠀ #runbeautiful #halfmarathon #run #runla #runner #runnerscommunity #running #runningman #nikeplus #nikewomen #nikerunning #nikerun #runningtime #wearetherunners #neverstoprunning #worlderunners #runnersworld #runfree #runstrong #training #marathontraining #xtremerunnerslife #instarunner⁣

A post shared by Malibu Half Marathon & 5K (@runmalibu) on

Iako trčanje možda nije jedna od najdražih tjelesnih aktivnosti koju bi prvo odabrali stručnjaci su potvrdili kako može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti te produžiti životni vijek. Savski nasip djeluje motivirajuće jer su s proljećem tamo svi. Na trčanju i hodanju ili bicikli. Ako želite trčati u društvu, onda je škola trčanja jedno od rješenja za to. Čini se kako ponestaje izgovora? Super tajice u Arena Centru možete kupiti u dućanu Bia Brazil koji ima bogatu ponudu, top za trčanje možete kupiti u adidasu, a bočicu za vodu i sportski sat možete pronaći u dućanu Polleo Sport.

VOŽNJA BICIKLOM ZA OBLIKOVANJE TIJELA

Vožnja biciklom će vam otkriti novi život. Tako kažu svi oni koji ju redovito voze. Bilo da se radi o gradskoj vožnji ili o aktivnom treningu, vožnja biciklom će ubrzati vaš metabolizam ali i učvrstiti vaše noge i stražnjicu. Jarun i Maksimir su idealni ako želite brzinski bijeg iz grada i izmjenu nove energije. Biciklu možete iznajmiti, a možete kupiti novu ili polovnu po pristupačnoj cijeni. Biciklističke tajice nabavite u H&M dućanu, a dobar izbor vjetrovki pronađite u dućanu Under Armour.

ROLANJE JE ZABAVNO I PRŽI KALORIJE

Tko misli da je rolanje rezervirano za klince, neka se prošeće vikendom po Jarunu i vidi kako ozbiljna ekipa vozi. Rolanje je genijalno jer pomaže u mentalnoj relaksaciji, smanjuje depresiju, reducira stres i prži kalorije. Potpuna aerobna aktivnost koja će vas nabrijati, ali i dobro umoriti. Preporučuju se ravno površine, a ako su vam role s 4 okomita kotača prezahtjevne ili pre brze uvijek možete nabaviti retro role kojih ponovno ima u prodaji. Role možete kupiti u Intersportu kao i štitnike za koljena i glavu, a odjevne komade možete pronaći u dućanu Nike i The Athlete’s Foot. Kad sve zbrojimo, bitno je da se krećemo, a manje je bitno s kojom aktivnošću ćemo kliknuti.

Sve navedene dućane u članku možete pronaći u Arena Centru i novootvorenom Arena Parku.

Više savjeta i ideja kako se pokrenuti pogledajte u našem SPECIJALU

Sadržaj donosimo u suradnji s Arena Centrom

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube