GASTRO

Ako još niste, morate probati shakshuku. Ovo ukusno orijentalno jelo gotovo je za manje od pola sata

FOTO: Pixabay

Jaja, rajčice i obilje začine čine fenomenalnu kombinaciju za lagani ljetni ručak ili obilni doručak

Shakshuka je jelo koje svoje podrijetlo vuče iz zemalja Magreba, a izvorno značenje tog naziva označava mješavinu. Danas ćete shakshuku naći u zalogajnicama i bistroima diljem cijelog svijeta, a danas vas želimo potaknuti da se u pripremu upustite u sami. Riječ je o nevjerojatno jednostavnom jelu koje može poslužiti kao obilni doručak, u slučaju da pred sobom imate dug i naporan dan, ali i sjajni ljetni ručak koji je gotov za manje od pola sata.

Jelo se sastoji od umaka od rajčice (svježih ili pelata u konzervi), povrća poput paprike, luka i češnjaka, jaja i začina koji variraju od recepta do recepta. U nastavku vam donosimo nekoliko video recepata koje smo pronašle na YouTubeu, a koji su mahom hvaljeni i isprobani na tisuće puta. Na vama je samo da pronađete onaj čija vam kombinacija namirnica i začina najbolje odgovara.