GASTRO

Ako još niste, apsolutno morate probati libanonsku salatu tabbouleh. Imamo lake recepte

Nevjerojatno je osvježavajuća i puna okusa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FOTO: Wikipedia Commons

Nevjerojatno je osvježavajuća i puna okusa

Obožavamo libanonska jela i ne možemo zamisliti da bi nam ikad mogla dosaditi. No, da netko tko s njim nije upoznat trebamo predstaviti jedan recept s kojim bi bilo dobro započeti, vjerojatno bismo se odlučili za tabbouleh. Riječ je o salati od vrlo, vrlo sitno nasjeckanog peršina, rajčice, mente i luka s bulgurom, kojaj se obilno začini s limunovim sokom i maslinovim uljem. Ova kombinacija sastojaka čini je nevjerojatno osvježavajućom i punom okusa, a izuzmete li sjeckanje, priprema ne može biti jednostavnija. Tabbouleh možete poslužiti kao sjajni prilog uz roštilj, ali i druga mesna ili vege jela, a kako ga točno pripremiti, provjerite kroz nekoliko detaljnih video recepata koje vam donosimo u nastavku.