STIL

Sadržaj omogućava Adidas

Akademska slikarica i tattoo majstorica Toni Mažuranić o utjecaju 80-ih godina na njezin stil

Toni Mažuranić je tattoo majstorica koja je u te vode krenula zapravo kao akademska slikarica

Ne mogu se točno sjetiti koliko puta su me ljudi pitali, tko je taj Toni Mažuranić. Ja sam im uvijek odgovarala da je to djevojka i da Google radi svaki dan, besplatno. Toni Mažuranić upoznala sam upravo kroz njezin rad koji danas ponosno i nosim na desnoj ruci. Kako to obično biva, na seansi tetoviranja pričaš o svemu i svačemu, pa smo tako Toni i ja pretresle neke situacije iz vlastitih života.

MODA, GLAZBA I LJUBAV PREMA ANALOGNOM

Tako sam saznala da je Toni neko vrijeme provela u Americi, točnije na Cleveland Institute of Art i tako postala akademska slikarica. Nakon toga ipak se vraća u Hrvatsku i svoje vještine prenosi na ljudsku kožu, trenutačno u studiju Tattoo Hardline. Smatra da je to što je rođena u 80-im godinama uvelike utjecalo na njezin život. “Od same ljubavi prema 80-ima, mode, glazbe, ljubavi prema analognom, pa do same činjenice koliko je razvoj medija i tehnologije utjecao na sve nas koji smo odrastali u tom periodu.” Smatra da se jako puno toga  promijenilo u jako kratkom roku od 80-ih do danas i to je definitivno utjecalo na nju kao osobu. “I nekako je oduvijek tu bila neka posebna ljubav prema 80-ima, ne nužno zato što sam rođena u tom desetljeću, ali ima taj period nešto posebno.”

Aleksandar Selak

NAJLUĐI SKAFANDERI IKAD I SKIJANJE U NAJŠARENIJIM OUTFITIMA

“Bila sam dosta mala, ali svakako se sjećam odjeće i mode osamdesetih. Najluđi skafanderi ikad! Sanjkanje u najšarenijim outfitima svakako obilježava djetinjstvo tog doba.” Također se sjeća da je jedan period, kad je bila jako mala, bila totalno opsjednuta s velikom šljokičastom gumicom za kosu, popularnom scrunchie kakve se nose i danas. “Bila je u boji ciklame i bila je najbolja ikad.” Dodaje da je kroz studij u svojim radovima dosta koristila uzorke i palete boja iz tog perioda, ali se sada vraća malo dalje u prošlost za inspiraciju. Ali kako je već spomenula, 80-e će uvijek imati posebno mjesto u njezinom srcu.

Aleksandar Selak

DANAS NOSI TRAPER JAKNU I OBAVEZAN MOM MODEL TRAPERICA

“Svakako su tu obilježja 80-ih. Obavezna bomber jakna, predimenzionirana traper jakna i naravno “the mom jeans”. To su neki artikli koji su mi tu već godinama.” Dodaje da ima osjećaj da su 80-e bile jako eklektičan period, ali na originalan način. “Ne samo da su bile eklektične nego su u svakoj stilskoj kategoriji išle do kraja. Imaju tu dramu, šarenilo i to se protezalo kroz modu, glazbu i sve ostalo. Mislim da su mi baš zato posebne.” Moda je napravila veliki povratak, a Toni žudi da se to dogodi i s glazbom.

Sadržaj nastao u suradnji s adidasom

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube