PUTOVANJA

10 skijališta u Hrvatskoj i regiji na koja se možete uputiti tijekom vikenda

Spremite skije i uputite se na jedno od ovih 10 skijališta

S prvim pahuljama snijega i prvim minusima kreće skijaška sezona kojoj se ljubitelji bijelog sporta jako vesele. Dok neki planiraju ili su već rezervirali boravak na nekim udaljenijim, popularnim skijalištima, mi smo pronašli ona koja su nam nešto bliža.

Na njih se možete uputiti na jedan dan ili vikend i to više puta, sve dok ima snijega. Mi vam donosimo popis onih koji se nalaze u našoj neposrednoj blizini, ali i onih nešto udaljenijih s bogatim sadržajem.

Sljeme (Hrvatska)

Radno vrijeme: 9 – 16 sati, noćno skijanje: utorkom i četvrtkom 19 – 22 sata
Cijena ulaznice: vikendom dnevna za odrasle 100 kuna, za djecu 50 kuna, a preko tjedna za odrasle 60 kuna, a za djecu 30 kuna.

Igor Soban/PIXELL

Ljubiteljima skijanja i bordanja na Sljemenu je dostupno čak pet skijaških staza, Bijela livada, bijeli ili obiteljski spust, Plavi, Crveni i Zeleni spust. Skijašima je na raspolaganju ukupno 4000 metara skijaške staze.

Begovo Razdolje (Hrvatska)

Radno vrijeme: 9 – 16 sati
Cijena ulaznice: dnevna karta 60 kuna, za djecu do 14 godina 40 kuna.

Goran Kovačić/PIXELL

Skijalište Begovo Razdolje nalazi se na najviše naseljenom mjestu u Hrvatskoj, na 1078 metara n/v. Smješteno je na zapdnim obroncima Bjelolasice, a do vrha skijališta koje je dugo 250 metara dolazi se vučnicom. Ova staza zadovoljit će potrebe početnika, ali i zahtjevnih skijaša. Uz skijalište se nalazi i sanjkalište za djecu ali i škola skijanja.

Čelimbaša, Mrkopalj (Hrvatska)

Radno vrijeme: 9 – 16 sati
Cijena ulaznice: dnevna karta 80 kuna, a za djecu 50 kuna.

Goran Kovačić/PIXELL

Skijalište se nalazi usred Gorskog Kotara, iznad Mrkoplja. Na vrh skijališta prevest će vas žičara. Skijalište se sastoji od dvije staze ukupne dužine 2700 metara, turistička staza duga je 1450 m, a sunčana staza 1200 m. Na skijalištu se nalazi i restoran s tipičnom goranskom ugostiteljskom ponudom. Što se tiče smještaja pronaći ga možete u apartmanima, a možete si i iznajmiti kućicu.

Platak (Hrvatska)

Radno vrijeme: 9 – 16 sati
Cijena ulaznice: dnevna ski karta 120 kuna, a za djecu 60 kuna.

Goran Kovačić/PIXELL

Dobro poznato skijalište samo pola sata vožnje udaljeno od Rijeke. Staze za skijanje su uređene u dužini od devet kilometara i nisu međusobno povezane. Na vrh skijališta odvest će vas jedna dvosjedežnica. Skijalište u ponudi ima i školu skijanja i snowboarda, a uređena je i staza za skijaško trčanje i hodanje u dužini od 10 kilometara te staza za motorne sanjke koje je moguće iznajmiti. Smjestiti se možete u dva planinarska doma, Sušak i Platak.

Pohorje (Slovenija)

Radno vrijeme: 0 – 24 sata
Cijena ulaznice: ski karta za odrasle 245 kuna, a za djecu 125 kuna.

Skijaško područje Mariborsko Pohorje nudi više od 40 kilometara odlično uređenih i održavanih staza za sve kategorije skijaša, bilo da ste početnik ili profesionalac. S bogatom ponudom ski i planinarskih staza i divnom prirodom pravi su magnet za sve ljubitelje bijelog sporta.

Kranjska gora (Slovenija)

Radno vrijeme: 9 – 16 sati
Cijena ulaznice: ski karta za odrasle 260 kuna, a za djecu do 14 godina 156 kuna.

Ako odlučite doći u Kranjsku Goru, osim skijanja na više skijaških staza koje se nižu na padinama Vitranca sve do Kranjske gore čeka vas i niz drugih programa kao što su skijaško trčanje, penjanje po ledu, sanjkanje i hodanje na krpljama (nastavak na gojzerice), bordanje, snježni biciklizam, klizanje, zipline, zimski biciklizam i zimsko planinarenje.

Jahorina (Bosna i Hercegovina)

Radno vrijeme: 9 – 16 sati
Ulaznice: dnevna ski karta za odrasle 153 kune, a za djecu 133 kune.

Armin Durgut/PIXELL

Jahorina u posljednje vrijeme privlači sve veći broj skijaša upravo zbog ravnoteže između kvalitete skijanja, prekrasne prirode i dobre zabave. Skijašima je tamo na raspolaganju ukupno 40 kilometara staza po kojima se mogu spuštati ne samo iskusni skijaši nego i početnici. Možete se skijati i kad padne mrak jer imate na raspolaganju tri kilometra osvijetljenih staza.

Kupres (Bosna i Hercegovina)

Radno vrijeme: 9 – 16 sati
Cijena ulaznice: dnevna ski karta za odrasle 133 kune, a za djecu 95 kuna.

Dino Stanin/PIXELL

Sve popularnije kupreško skijalište okuplja sve veći broj skijaša i bordera. Skijaši tamo čekaju skijaške staze ukupne duljine cca 13 kilometara, a na raspolaganju su im i dvosjedežnica, dva ski lifta i jedan baby lift za najmlađe. Osim u skijanju uživati možete i u sanjkanju, vožnji na motornim sanjkama te sanjkama sa psećom zapregom. Ako nemate vlastitu skijašku opremu možete je iznajmiti na skijalištu.

Bjelašnica (Bosna i Hercegovina)

Radno vrijeme: 8 – 16 sati
Cijena ulaznice: dnevna ski karta za odrasle 133 kune, a za djecu 95 kuna.

Na skijalištu Bjelašnica udaljenom 25 kilometara od Sarajeva naći ćete vrlo lijepe i široke staze koje su dovoljno dugačke i dobro su održavane. Ujedno su i najstrmije od svih planina u Bosni i Hercegovini. Noćno skijanje na rasporedu je od utorka do subote. Imaju i školu skijanja, a ako nemate svoju skijašku opremu možete je iznajmiti.

Gerlitzen (Austrija)

Radno vrijeme: 9 – 16 sati
Cijena ulaznice: dnevna ski karta za odrasle 293 kune, a za djecu 144 kune.

Tek koji kilometar od Villacha smjestilo se austrijsko skijalište Gerlitzen. Riječ je o skijalištu na jednom brdu s vrha kojega se spuštaju staze na gotovo sve strane svijeta. Uređene staze protežu se na 50 kilometara, a opslužene su s 15 žičara. Pored skijaških postoje i staze za skijaško trčanje. Na skijalištu je teško ostati gladan ili žedan budući da postoji čak 13 restorana.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube