Znamo kako pravilno prati i sušiti rublje

Rublje voli Vileda Infinity sušilo

7 savjeta kako pametno prati i sušiti rublje

Dolaskom hladnijih dana pranje i sušenje rublja mnogima postaje prava mora. Evo kako taj posao maksimalno olakšati

1. Priprema, pozor, pranje....

Prije nego li stavite rublje u perilicu, razvrstajte ga prema bojama i temperaturama na kojima ćete ga prati. Prije stavljanja odjeće u perilicu, pregledajte i ispraznite sve džepove i uklonite pojaseve, ukrasne igle, broševe i sve ono što se može otkopčati, otkačiti ili na neki drugi način osloboditi i prouzročiti eventualni kvar.Ako perete odjeću koja ima patentne zatvarače, obavezno ih zakopčajte jer će odjeća tako sačuvati oblik.Ako je odjeća rašivena ili poderana, obavezno je pokrpajte prije pranja jer će se u pranju šteta još i povećati.

2. Ne pretrpavajte perilicu

Nikad ne utrpavajte previše rublja odjednom u bubanj jer ga možete oštetiti, a i rezultati pranja neće biti onakvi kakve očekujete. Za manje količine rublja uvijek koristite program pola punjenja ili ekoprogram. Sitne ili posebno osjetljive stvari stavite u jastučnice i tek tada u perilicu.

3. Pažljivo birajte deterdžente

Neki enzimi na bazi proteina u većini običnih deterdženata mogu oštetiti svilene i vunene tkanine. Koristite deterdžente specijalizirane za osjetljivo rublje i odaberite ispravne programe pranja i temperature označene na etiketi za njegu tkanine.

4. Dodajte ocat za mekše rublje

Mnogi se žale kako im odjeća, naročito traperice i ručnici, nakon sušenja na žici bude kruta i hrapava. To možete izbjeći ako prije ciklusa ispiranja u perilicu za rublje dodate najviše pola decilitra octa. Vaša će odjeća biti pahuljasto meka. I ne brinite zbog mirisa octa, on će nestati dok se odjeća suši.

Vileda EasyWring & Clean Turbo komplet

5. Majice i košulje vješajte za donji rub, ne za ramena

Na ovaj način ćete izbjeći stvaranje čudnih nabora na ramenima koje je, kad se odjeća sasuši, teško ukloniti čak i glačalom. Najbolje je zato da donji rub stavite na žicu i učvrstite kvačicama.

6. Ne presavijajte i ne naguravajte odjeću preko žice

Ovo je važno kako bi se odjeća brže osušila i kako na pola odjevnog predmeta ne bi nastala oštećenja od savijanja i bespotrebni pregibi. Jasno je da se svatko od nas želi što prije riješiti rublja, ali naguravanje odjeće na žici za sušenje nije dobro. Odolite iskušenju i dajte odjeći mjesta. Naguravanje rezultira naborima i duljim vremenom sušenja, a ujedno uzrokuje i veće opterećenje za žicu ili uže što može dovesti do pucanja, a onda zaista ništa niste postigli.

7. Izaberite odgovarajuće sušilo za rublje

Kvalitetno i prostrano sušilo za rublje investicija je koja će se itekako isplatiti. Sigurni smo da s Vileda Infinity sušilom nećete pogriješiti. Njegov se središnji dio može izvući kako bi se dobila površina za sušenje od 186-257 cm što je dovoljno za tri perilice rublja, a sigurni možete biti da na njemu bez problema možete sušiti plahte, stolnjake, deke jer ima visoku i široku osnovu.

Infografika

5 prednosti Vileda Infinity sušila za rublje

Video

Test

Vileda Infinity je najbolje sušilo koje svi trebamo

Vileda EasyWring & Clean Turbo komplet

Kada imate četveročlanu obitelj u kojoj je dvoje tinejdžera s raznim sportskim aktivnostima, tjedna količina opranog rublja kojeg treba i posušiti te popeglati premašuje 100-injak kilograma. Dnevno se pere jedna mašina s bubnjem u kojeg stane devet kilograma rublja, a vikendom se opere i po šest mašina jer na red dolazi posteljina, prekrivači i prema potrebi ostali veliki komad. Ponekad mi se čini da poput hrčka u kavezu neprestano kružim od prljavog do popeglanog rublja.

Vileda EasyWring & Clean Turbo komplet

Čak 257 cm za sušenje

Investicija zvana sušilica za sada još nije u planu pa mi ne preostaje drugo nego rublje sušiti na sušilu. S obzirom na količinu, do sada sam ih imala tri u opticaju koja su bila strateški raspoređena u kući i na balkonu. I nikad nisam njima bila zadovoljna niti jednim! Ili su prebrzo korozirale pa bi na rublju ostajale žućkaste mrlje, ili su bili premali ili nepraktični.... Tako je bilo sve dok nisam otkrila Vileda Infinity sušilo. Kako mu i sam naziv kaže, doista je beskonačno, a savršeno jednostavno za upotrebu jer se njegove debele žice vrlo jednostavno rastežu i skupljaju kako vam odgovara. Kada se sasvim razvuče dobije se površina za sušenje od čak 257 cm što je dovoljno da na Infinity sušilu odjednom sušite čak tri perilice rublja.

Savršen za velike komade rublja

Infinity je savršen za sušenje većih komada rublja - plahti, stolnjaka, deka jer ima visoku i široku osnovu. Oduševilo me što sam odjednom mogla staviti na sušenje sve deke iz svog doma bez imalo problema i gužvanja! Obzirom na debljinu žica koje ne ostavljaju nabore na rublju, dodatno mi olakšava glačanje rublja. Infinity ima ugrađene zaštitne kotača te nema šanse da ošteti površinu, te omogućuju sigurno pomicanje sušila. Oduševilo me i što Vileda Infinity sušilo ima jamstvo od tri godine. Ovo je doista najbolje sušilo koje svaka obitelj treba!