Super1 Logo

Živim brzo
Jedem dobro

Otkrij recept za aktivan život

1.
dan
2.
dan
3.
dan
4.
dan
5.
dan
6.
dan
7.
dan
8.
dan
9.
dan
10.
dan

CHILI CON CARNE S BATATOM (za 4 osobe)

  • 2 žlice ulja
  • 300 g miješanog mljevenog mesa (svinjetina, junetina)
  • 300 g batata (crveni, narezan na kockice)
  • 1 Fant za chili con carne
  • 150 g konzerviranog Crvenog graha Podravka
  • svježi korijandar za posluživanje

Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari.
Dodajte batat i sve zajedno popecite 5 minuta.
Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
Jelo pospite narezanim korijandrom i poslužite s kukuruznim kruhom ili popečenim tortiljama.

Savjet: Batat možete zamijeniti muškatnom bundevom.

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Zahtjevnost: jednostavno

CHILI CON CARNE S PILETINOM (za 4 osobe)

  • 2 žlice ulja
  • 1 mrkva
  • 300 g mljevene piletine ili puretine
  • 1 Fant za chili con carne
  • 150 g konzerviranog Slanutka Podravka
  • 100 g ocijeđenog Kukuruza šećerca Podravka
  • 250 g Basmati riža Zlato Polje
  • sol
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • tacosi za posluživanje

Na zagrijano ulje stavite mrkvu narezanu na kockice, kratko popecite i dodajte mljeveno meso.
Popecite uz miješanje, da tekućina ispari.
Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
Dodajte ocijeđeni slanutak i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
Poslužite tako da u zdjelicu stavite nekoliko žlica kuhane riže, preko nje pripremljeno meso, a na kraju žlicu kiselog vrhnja.
Ovako pripremljeni chili con carne, umjesto žlicom, grabite tacosima i tako konzumirajte. Okus je fantastičan!

Savjet: Basmati riža prepoznatljiva je po svom dugom zrnu, kuha se kratko, između 10 i 12 minuta.

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Zahtjevnost: jednostavno

TORTILJA KAO TOPLI SENDVIČ (4 osobe)

  • 3 žlice ulja
  • 500 g piletine
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 1 Fant za tortilje
  • 4 veće pšenične tortilje
  • 120 g polutvrdog sira (edamer, gauda...)

Na zagrijano ulje stavite piletinu narezanu na trake i popecite na jačoj vatri uz miješanje, dok tekućina ne ispari.
Dodajte na tanke trakice narezanu papriku i na tanke ploške narezane tikvice i mrkvu.
Popecite na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, oko 5 minuta.
Dodajte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta te pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta da se sastojci povežu.
Na tortilju stavite četvrtinu nadjeva i pospite sirom. Preklopite tortilju i pritisnite.
Na zagrijanoj suhoj tavi popecite pripremljenu tortilju s obiju strana i prije posluživanja prerežite je popola (da dobijete 2 komada).
Poslužite odmah toplo.

Savjet: Tortilje možete popeći na suhoj grill tavi ili tavu možete lagano premazati s malo maslinova ulja.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Zahtjevnost: jednostavno

FANTOVE ENCHILADE (4 osobe)

  • 3 žlice ulja
  • 500 g piletine
  • 1 paprika (crvena ili žuta)
  • 1 manja tikvica
  • 150 g Smeđeg graha Podravka
  • 1 Fant za tortilje
  • 120 g naribanog polutvrdog sira
  • 8 pšeničnih tortilja
  • 200 ml Passate Podravka
  • 2 žlice naribanog sira Grana padano

Na zagrijano ulje stavite meso narezano na trake i popecite uz miješanje, dok tekućina ne ispari.
Dodajte papriku i tikvicu narezanu na kockice pa zajedno kratko popecite.
Dodajte ocijeđeni grah, 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta te kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
Tortilje nadjenite nadjevom, na svaku stavite malo sira i savijte.
Nadjevene tortilje posložite u nauljenu vatrostalnu posudu i prelijte pasiranom rajčicom.
Pospite naribanim sirom i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Tople enchilade poslužite sa salatom po želji.

Savjet: Koristite tortilje srednje veličine.

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Zahtjevnost: jednostavno

PILETINA S POVRĆEM IZ PEĆNICE (4 osobe)

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 poriluk
  • 1 tikvica (oko 200 g)
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 Fant za piletinu s 4 vrste sira
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • Zlato polje Basmati riža

Na zagrijano ulje u tavi stavite sitno narezani poriluk i kratko popecite na jačoj vatri.
Dodajte na kocke narezanu tikvicu i nastavite peći uz miješanje.
Na kraju dodajte piletinu narezanu na štapiće i sve zajedno kratko popecite.
Sastojke premjestite u vatrostalnu posudu ili ostavite u istoj ako može ići u pećnicu.
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko mesa s povrćem.
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Zapečenu piletinu poslužite s kuhanom rižom i pospite narezanim koprom.

Savjet: Poriluk prerežite po dužini i svaku polovicu dobro isperite, a zatim sitno narežite.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Zahtjevnost: jednostavno

PILETINA S TJESTENINOM IZ PEĆNICE (4 osobe)

  • 250 g širokih rezanaca
  • sol
  • 1 brokula (oko 400 g)
  • 400 g pilećeg filea
  • 1 žlica ulja
  • 1 Fant za piletinu s 4 vrste sira
  • 250 ml vrhnja za kuhanje

Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite pod mlazom vode.
Stavite je u nauljenu posudu za pečenje.
Cvjetove brokule odvojite i blanširajte.
Pileći file narežite na kocke i kratko popecite na zagrijanom ulju.
Piletinu i brokulu rasporedite po tjestenini.
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko sadržaja. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Zapečenu piletinu i tjesteninu poslužite toplu, sa salatom po želji.

Savjet: Poriluk prerežite po dužini i svaku polovicu dobro isperite, a zatim sitno narežite.

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Zahtjevnost: jednostavno

PUNJENE ROLICE U LOVAČKOM UMAKU (4 osobe)

  • 800 g odrezaka svinjskog buta
  • 1 žlica Vegete
  • 100 g Pancete Podravka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g svježeg sira
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • Ulje
  • 1 Fant za lovački umak
    Prilog:
  • 1 Pire od krumpira Podravka
  • 200 ml mlijeka
  • Sol
  • 150 g mrkve

Odreske potucite da budu tanki i pospite ih Vegetom.
Za nadjev, pancetu sitno nasjeckajte, dodajte joj protisnuti češnjak i svježi sir, a na kraju i nasjeckani peršin.
Odreske premažite nadjevom i zarolajte.
Pripremljene rolice popecite u tavi na zagrijanom ulju.
Maknite ih s vatre i izvadite iz tave.
Na masnoću od pečenja ulijte 300 ml mlake vode, dodajte sadržaj Fanta te miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi. Kuhajte tri minute na laganoj vatri, neprestano miješajući.
Rolice vratite u tavu, u pripremljeni umak, malo pirjajte, ulijte vrhnje i pustite neka još malo kuha.
Poslužite s rižom, tjesteninom ili pireom od krumpira.

Savjet: Ako imate vremena, čvarke i špek sitno narežite, okus će biti još bolji.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Zahtjevnost: jednostavno

BRZE LAZANJE (za 3 osobe)

  • 250 g Penna tjestenine Zlato polje
  • Sol
  • 3 žlice ulja
  • 300 g mljevenog mesa (miješano)
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 Fant mješavina za lazanje
  • 2 tikvice
    Preljev:
  • 2 jaja
  • Sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 80 g naribanog polutvrdog sira

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi al dente, ocijedite i ohladite.
Na zagrijanom ulju popirjajte mljeveno meso. Dolijte 500 ml mlake vode i 100 ml vrhnja, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite neka zakipi.
Tikvice narežite na ploške (dugačke) i na nauljenoj tavi kratko popecite da uvenu.
U posudu 20 cm × 20 cm stavite penne u nizu da dobijete podlogu. Zatim nanesite red umaka s mesom i po njemu posložite tikvice.
Razmutite jaja, posolite, popaprite i umiješajte slatko vrhnje i naribani sir. Prelijte preko složenih lazanja. Pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 200 °C.
Gotove lazanje pustite da se malo ohlade pa izrežite na kocke.

Savjet: Lazanje možete pripremiti u posudicama za nabujke tako da svatko dobije svoju porciju.

Vrijeme pripreme: 50 minuta

ZAPEČENI ŠPAGETI S MOZZARELLOM (za 4 osobe)

  • 1 mješavina Fanta za špagete bolognese
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 300 g miješanog mljevenog mesa
  • 100 ml Passate Podravka
  • 300 g Špageta s jajima Zlato polje
  • 250 g mozzarelle
  • Nekoliko listova svježeg bosiljka

Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml mlake vode.
Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite.
Maknite s vatre, ulijte pasiranu rajčicu, pripremljeni Fant, vratite na vatru, a kad zakipi, pirjajte na srednje jakoj vatri 15 minuta uz povremeno miješanje da dobijete umak.
Špagete skuhajte, ocijedite, pa ih umiješajte u pripremljeni umak.
Dodajte pola količine mozzarelle, natrgane na manje komade, listiće bosiljka, lagano promiješajte i sve ulijte u nauljenu posudu za pečenje.
Po površini posložite ploške mozzarelle i pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto špageta možete koristiti drugu tjesteninu npr. fussille, penne i sl.

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Zahtjevnost: jednostavno

PURETINA SA UMAKOM OD GLJIVA (za 4 osobe)

  • 600 g purećih odrezaka
  • Sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • Malo Vegeta Maestro ružmarina
  • ½ limuna
  • 2 žlice ulja
  • 1 Fant umak od gljiva

Pureće odreske posolite, pospite paprom, ružmarinom, nakapajte sokom limuna i prelijte uljem. Ostavite kratko marinirati.
Meso stavite na zagrijanu grill tavu i popecite na srednje jakoj vatri sa svake strane.
Meso izvadite iz tave i pokriveno ostavite sa strane.
U drugoj tavi na zagrijano ulje stavite grubo narezane gljive i kratko popecite uz miješanje.
Ulijte 250 ml hladne vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri.
Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
Za posluživanje na svaki odrezak stavite 1-2 žlice umaka s gljivama te poslužite sa kuhanim zelenim šparogama i kuhanim krumpirom.

Savjet: Puretinu dobro zapecite prije nego što je okrenete na drugu stranu. Tako vam se neće zalijepiti za tavu.

Vrijeme pripreme: 20 minuta.

Zahtjevnost: jednostavno

TG Studio logo

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s partnerom Podravka i po najvišim uredničkim standardima Telegram Media Grupe.