Super1 Logo

Zavolimo svoju kožu

Ivna, Latica, Ema i Kristina progovorile su o problemima s kožom s kojima se većina žena susreće svaki dan. Zavoljele su svoju kožu, posvetile joj vrijeme te je pravilna njega postala ritual koji ne preskaču, a koža im vraća na najbolji mogući način.

Koža je naš najveći organ i svakodnevno je na udaru štetnih utjecaja. Ima sposobnost istovremeno obavljati više zadataka odjedanput, primjerice – u isto vrijeme štiti nas od udaraca, ogrebotina i kemijskih agensa, ali i različitih temperaturnih utjecaja poput vrućine, hladnoće ili vjetra. No zbog takvog opetanovog multitaskinga s vremenom njezina sposobnost samoiscjeljivanja opada. Zato ju je bitno zavoljeti, pružiti odgovarajuću njegu i konstantno ju hidratizirati. Donosimo vam stvarne priče koje će odgovoriti na pitanje kako se brinuti o osjetljivoj koži sklonoj aknama, crvenilu i ekcemima.

Stvarna iskustva, stvarnih žena

Tri različite generacije žena, tri različita problema s kožom

Ema (25)

“Sve ono što (ni)sam ulagala u svoju kožu s navršenih 25 godina već je došlo na naplatu. I to u obliku crvenila.”

“Sve ono što (ni)sam ulagala u svoju kožu s navršenih 25 godina već je došlo na naplatu. I to u obliku crvenila.”

U mom je slučaju vrijedila ona da mlada koža sve trpi, pa čak i to da se o njoj gotovo uopće ne treba brinuti. Kroz srednju školu i prve godine fakulteta nisam mogla manje mariti o potrebama svoje kože; koliko god da sam izlazila, malo spavala, izlagala se suncu ili neuravnoteženo hranila, ona je svejedno uvijek izgledala dobro.

Pročitaj više

Štoviše, svojom sam se nemarnošću po pitanju stabilne rutine njege kože čak i hvalila, naivno vjerujući kako će ona zauvijek ostati takva. To se, naravno, nije dogodilo, a brojka od navršenih 25 godina kod je mene označila prekretnicu. Sve ono što (ni)sam ulagala u svoju kožu počelo je polako dolaziti na naplatu, a problem koji u prvom redu više nisam mogla ignorirati bio je – crvenilo.

Možda to iz uvoda i opisa nemarnih navika njege kože ne biste pomislili, ali oduvijek sam bila štreberica, pa sam i ovom problemu odlučila doskočiti temeljito čitajući o razlozima nastanka crvenila i potencijalnim rješenjima. Moja potraga dovela me do Cetaphil PRO Redness linije.

Kristina (23)

“Primijetila sam da mi koža reagira na micelarnu koju koristim i da se poprilično zacrveni, doslovno burno reagira.”

“Primijetila sam da mi koža reagira na micelarnu koju koristim i da se poprilično zacrveni, doslovno burno reagira.”

Studentica četvrte godine ekonomije, Kristina Jamičić, od rođenja ima problem s crvenilom koje joj se obično javlja na obrazima, a u intenzivnijim periodima djelomično i na nosu. “Primijetila sam da mi koža reagira na micelarnu koju koristim i da se poprilično zacrveni, doslovno burno reagira. I tako bude neko vrijeme pa se primiri”, dodaje govoreći kako je prije tri tjedna uz savjetovanje s farmaceutkinjom kupila Cetaphilovu RednessControl pjenu za čišćenje te da je već nakon nekoliko dana osjetila veliku promjenu.

Pročitaj više

“Sada nakon skoro tri puna tjedna korištenja mogu reći da koža više ne reagira onako burno, ova pjena je iznimno nježna, jako sam zadovoljna rezultatom i osjećajem koji ostavlja na koži”, kaže dodajući kako razmišlja da će prije ljeta uložiti i u toniranu dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom 30 jer joj je crvenilo u to doba godine najizraženije.

Latica (36)

“S aknama se borim zapravo od faksa, što je u jednu ruku neobično jer sam ih, iz sadašnje perspektive gledano, na svoju veliku žalost propustila u pubertetu.”

“S aknama se borim zapravo od faksa, što je u jednu ruku neobično jer sam ih, iz sadašnje perspektive gledano, na svoju veliku žalost propustila u pubertetu.”

“S aknama se borim zapravo od faksa, što je u jednu ruku neobično jer sam ih, iz sadašnje perspektive gledano, na svoju veliku žalost propustila u pubertetu. U mom slučaju uzroka je ovdje više, disbalans hormona štitnjače koje redovito moram kontrolirati, jedan oblik gastritisa, a pridodala bih tu i stres za koji je danas rijetko tko ostao “zakinut”.

Pročitaj više

S licem imam boljih dana, ali i lošijih, definitivno mi ne doprinosi činjenica da u zadnjih godinu i nešto mjeseci nosim kao i svi masku koja mi je unatoč njezi napravila baš nered na licu”, govori Latica.

Upravo je disciplinirana njega iznimno bitna kod borbe s aknama, a ključan korak rutine je čišćenje. Presudan faktor kod preparata za čišćenje je taj da nježno uklanjaju nečistoće s lica, ali i da reguliraju razinu sebuma. Zato sam počela koristiti Cetaphil PRO SpotControl proizvode.

Ivna (42)

“Najveći problem mi predstavljaju ekcemi koji se povremeno javljaju, najčešće zimi kada je koža izložena drastičnim izmjenama.”

“Najveći problem mi predstavljaju ekcemi koji se povremeno javljaju, najčešće zimi kada je koža izložena drastičnim izmjenama.”

Budući da crvenilo, baš kao i akne, ne poznaje godine, s ovim se problemom susreće i Ivna Bobanac (42) koja već nekoliko godina vodi borbu sa suhom kožom.

Pročitaj više

“Najveći problem mi predstavljaju ekcemi koji se povremeno javljaju, najčešće zimi kada je koža izložena drastičnim izmjenama suhog i grijanog zraka u zatvorenim prostorima te vjetru i hladnoći na otvorenom. A kako je ove godine hladno vrijeme odlučilo duboko zagaziti u proljeće, problem se produbio.

Svjesna sam kako je mojoj koži koja je posljednjih godina sve suša potrebna posebna njega te kako moram paziti na odabir preparata. Naime, kako bi takva koža dobila dodatnu potporu preporučuje se birati hipoalergene proizvode bez konzervansa, parabena i parfema koji mogu izazvati iritacije. Zato sam izabrala Cetaphil PRO Restoraderm.

Zavoli svoju kožu uz jedinstvenu Pro liniju Cetaphil proizvoda

Linija prilagođena određenim stanjima kože

Cetaphil PRO RESTORADERM

Cetaphil PRO Restoraderm dokazano obnavlja kožnu barijeru, vlaži i pomaže održati vlažnost kože. Cetaphil PRO Restoraderm proizvodi dermatološki su oblikovani za kožu sklonu ekcemima i pomažu prekinuti krug svrbeža i češanja.

Cetaphil PRO SPOTCONTROL

Cetaphil PRO SpotControl čine dermatološki oblikovan proizvod za čišćenje kože i hidratantna krema koji klinički dokazano umiruju i ublažavaju iritacije kože, kontroliraju razinu masnoće i održavaju kožnu barijeru kože s aknama. Pogodni su za upotrebu tijekom terapije akni.

Cetaphil PRO REDNESS

Cetaphil PRO Redness čistač, dnevna i noćna krema za osjetljivu kožu sklonu crevnilu koja smanjuje crvenilo, pritom njeguje i obnavlja suhu kožu te čuva kožnu barijeru.