Oni brinu sami o sebi,
NO U TOME NE TREBAJU BITI SAMI.

iznos prikupljenih donacija

000 001 699 kuna

doniraj i ti

doniraj i ti

HR7123600001102052855
Poziv na broj: HR 00 092021
Rotary Klub Zagreb – Donacija Korak u život Domestos

Domestos donacija iznosi 192.000 kn.
Vaš kupljeni proizvod ne podržava izravno dobrotvornu organizaciju. Doniranje u dobrotvorne svrhe možete izvršiti putem QR koda.

Humanitarni projekt korak u život

Oni brinu sami o sebi.
Domestos im pomaže da u tome nisu sami.

Djeca i mladi bez odgovarajuće skrbi prisiljeni su misliti na stvari koje ostali vršnjaci ne moraju. Nemaju sigurnost koju većina nas osjeća tijekom odrastanja. Bili oni spremni ili ne, moraju biti odgovorni sami za sebe. I to oduzima radost odrastanja.

Novom Domestos kampanjom odlučili smo im pokazati da nisu sami.

Povezali smo se s humanitarnom akcijom „Korak u život“ koja od 2008. godine prikuplja sredstva za stipendiranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji zbog zakonskih ograničenja napuštaju udomiteljske obitelji i domove nakon stjecanja punoljetnosti, a nemaju potrebna sredstva za daljnje školovanje.

Akciji „Korak u život“ donirali smo 192 000 kuna čime smo pomogli pokriti troškove dvije studentske stipendije u razdoblju od pet godina.

Zatim smo otišli korak dalje i pozvali cijelu Hrvatsku da nam se priključi. Kako?

Na Domestos Pine thick bleach 750 ml proizvode otisnuli smo kod. Skeniranjem koda svatko može donirati iznos koji želi kako bi se mladima bez roditeljske skrbi omogućile stipendije za fakultet. Donirati se može brzo i jednostavno, putem Keks Pay-a ili mobilnog bankarstva.

Samostalnost je vrlina, ali kada stigne prerano postaje teret. Pomozite nam da stipendijama rasteretimo talentirane mlade ljude i osiguramo im bolju startnu poziciju u budućnosti.

sve što trebate znati o dezinfekciji

U ovim nespecifičnim životnim uvjetima pokazalo se
da je dezinfekcija doma itekako važna. Evo sve što
trebate o njoj znati

Dezinfekcija u širem smislu predstavlja skup postupaka kojima se uklanjaju, onesposobljavaju ili uništavaju mikroorganizmi u toj mjeri da nisu sposobni izazvati infekciju. Ovaj „ozbiljni“ termin sasvim nam je ozbiljno ušao u svakodnevicu i gotovo ne možemo zamisliti dan a da barem 10-ak puta ne dezinficiramo ruke, kvake, ključeve, mobitel, površine po kući... Mehanički postupci dezinfekcije - čišćenje i pranje - smanjuju broj mikroorganizama i uklanjaju ih s površina i predmeta, kao i sa živog tkiva. Sredstva za čišćenje - deterdženti, sapuni i prašci za ribanje - odmašćuju podlogu i uklanjaju nečistoću u kojoj su uklopljeni mikroorganizmi te na taj način olakšavaju postupak dezinfekcije.

samo 34% ljudi
pravilno pere
ruke

Dezinfekcija ruku i tijela

Istraživanja širom svijeta pokazala su da samo 34% ljudi pravilno pere ruke. Ruke je potrebno prati i prije i poslije pripremanja hrane, kontakta sa prehlađenima, kihanja i kašljanja, rada sa smećem te prilikom ulaska u kuću. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), pranje ruku je jedna od najefikasnijih metoda za sprečavanje širenja virusa. Ako ste izvan kuće i nemate priliku oprati ruke, vlažne maramice i tekućine za dezinfekciju mogu dati donekle dobru alternativu. Važno je njima dobro očistiti sva mjesta na rukama, uključujući područje između prstiju, nokte, površinu ispod nokta i palčeve.

Mobitel, miš, tipkovnica...

O njihovoj čistoći i dezinfekciji svakodnevno treba voditi računa i to raditi više puta dnevno. Miš, tipkovnicu, daljinski upravljač, glazbeni uređaj, upravljače videoigara, ključeve tretirajte dezinficijensom, ali tako da ga raspršite na krpu od mikrovlakana ili pamuka, ali ne prejako, da bude prevlažna i tako ošteti uređaj. Usredotočite se na utore i posušite čistom krpom.

ubija 99%
poznatih
mikroorganizama

Dezinfekcija površina u domu i na radnom mjestu

Iznimno važan postupak u ovo vrijeme pandemije je dezinfekcija životnog i radnog okruženja. Svaki bi dan trebali dezifincirati sve površine koje često dodirujete – kvake na vratima, prekidače, slavine u kupaonici i kuhinji te radnu površinu u kuhinji. Multifunkcionalno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju Domestos pouzdan je i siguran izbor jer ga se može koristiti na čak 10 različitih načina, a iznimno je učinkovit protiv virusa i bakterija – ubija čak 99% poznatih mikroorganizama

od malih do velikih površina

10 načina dezinfekcije

1. stalno prohodne površine

Vrlo je važno dezinficirati površine koje su stalno prohodne, stoga podove u kući ili stanu redovito dezinficirajte razrjeđenim proizvodom.
Kako: nalijte 180 ml Domestosa u 5l vode i temeljiti pobrišite sve površine (kod novih, obojenih ili sumnjivih površina prvo isprobati na malom, neprimjetnom dijelu).

2. Umivaonik

Umivaonik redovito čistite koristeći Domestos. Odstranite prljavštinu i tragove sapuna, a zatim upotrijebite razrijeđeni Domestos za uništavanje mikroba i isperite.
OPREZ: Nikako ne koristite sredstvo za čišćenje na emajliranim površinama i površinama presvučenim metalom (kromiranim/pozlaćenim) jer će doći do oštećenja (slavine, rukohvati i sl.).

3. WC školjka i WC četka

Za optimalnu i dugotrajnu zaštitu od kamenca i mikroorganizama koji se nalaze u vašoj WC školjki nalijte Domestos pod rub (oko 80 ml) i ostavite da djeluje 30 minuta. Dezinficirajte WC školjku svaki dan. Četku kojom čistite vašu WC školjku potrebno je redovito dezinficirati. Nalijte razrijeđeni Domestos u posudu u kojoj se nalazi četka. Pazite da ne dođe u kontakt s drškom četke ukoliko je metalna.
Mijenjajte otopinu nekoliko puta tjedno.

4. Odčepljivanja odvoda

Ukoliko imate problema sa začepljenim odvodom u vašoj kuhinji, kupaonici ili sudoperu, nalijte Domestos u odvod i pričekajte 30 minuta. Odvod će biti dezinficiran, a neugodni mirisi otklonjeni.
*Prilikom ulijevanja tekućine pazite da se ne razlijeva po rubu odvoda ukoliko je metalan, kako ne bi došlo do oštećenja.

5. Površine za pripremu hrane

Za dezinficiranje površina na kojima pripremate hranu, stavite 180 ml otopine u 5 l vode. Prebrišite površine i isperite nakon 60 minuta. U slučaju težih nečistoća, prije dezinfekcije uklonite nečistoće.
*Ne upotrebljavati na emajliranim povšinama i površinama presvučenim metalom (kromiranim/pozlaćenim).

6. Kante za smeće

Kante za smeće su prostor u kojima se često nalazi puno bakterija. Redovito ih perite i dezinficirajte razrijeđenim Domestosom. Ne zaboravite očistiti i prostor oko kante za smeće. Ne upotrebljavati na emajliranim povšinama i površinama presvučenim metalom.

7. Kante i krpe za pranje poda

Kantu i krpu za pranje poda redovito dezinficirajte koristeći razrijeđeni Domestos.
Stavite 90 ml proizvoda u pola kante vode i ostavite da se namaće u otopini 60 minuta.
Napomena: proizvod koristiti samo na plastičnim kantama/posudama.

8. Ulazna vrata

Ulazna vrata su mjesto čestog kontakta nas i naših gostiju i stoga ih je potrebno redovito dezinficirati.
Razrijedite 180 ml proizvoda u 5 l vode i detaljno prebrišite vrata za potpunu dezinfekciju. Ukoliko su kvake od nehrđajućeg čelika može se koristiti Domestos univerzalno sredstvo za čišćenje u spreju.
Napomena: proizvod koristiti samo ako se radi o PVC stolariji.

9. Posude kućnih ljubimaca

Ne zaboravite i na higijenu vaših kućnih ljubimaca. Plastične posude za hranu i vodu redovito dezinficirajte razrijeđenim proizvodom.

10. Bijelo rublje

Domestos koristite za izbjeljivanje svog rublja i dezinfekciju bijelih pamučnih višekratnih maski za lice. Stavite 20 ml proizvoda u 5 l vode i ostavite tijekom noći, zatim temeljito isperite.

kako pravilno dozirati i koristiti domestos?

1. RAZRIJEÐEN - za dezinfekciju

Podovi i radne površine: staviti 180 ml proizvoda u 5 l vode i ostaviti da se osuši na podu. Ne upotrebljavati nerazrijeđen proizvod na podovima. U slučaju težih nečistoća, prije dezinfekcije potrebno ih je ukloniti.

Kuhinjske krpe i spužvice: isprati ih vodom, zatim staviti 90 ml proizvoda u pola kante vode i ostaviti ih da se namaču u otopini 60 minuta.

2. NERAZRIJEÐEN - za dezinfekciju i zaštitu od
mikroorganizama

WC školjka: naliti pod rub (oko 80 ml) i ostaviti da djeluje 30 minuta. Za optimalnu dugotrajnu zaštitu od kamenca i mikroorganizama, koristiti proizvod barem jednom dnevno.

Odvodi u kuhinji/kupaonici/sudoperu: nanesite u odvod za dezinfekciju i uklanjanje neugodnih mirisa. Paziti da ne dođe u kontakt s površinama koje dolaze u kontakt sa hranom i pićem. Ostaviti da djeluje 30 minuta i zatim temeljito isprati.

3. Prilikom korištenja dobro provjetrite prostoriju i
izbjegavajte izravno udisanje proizvoda. Uvijek koristite
plastičnu posudu.

4. Uvijek koristite rukavice.

5. Uvijek nakon korištenja operite ruke.

domestos asortiman

osvježivač za wc školjku

5 funkcija: Održava čistoću, pjeni, sprječava nakupljanje kamenca, miriše, daje sjaj

UNIVERZALNI SPREJ

Učinkovit u kuhinji, kupaonici i ostalim perivim površinama.

TEKUĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE I DEZINFEKCIJU

Učinkovit protiv virusa i bakterija, za potpunu higijenu doma.

GEL ZA WC

Domestos Zero gel za uklanjanje kamenca u WC školjci.

IZBJELJIVAČ RUBLJA

Domestos Original za izbjeljivanje i dezinfekciju bijelog pamučnog rublja.

UNIVERZALNE MARAMICE

Higijenske maramice za kućanstvo, univerzalne, za čišćenje svih površina.