Hiperpigmentacija se pojavljuje u obliku tamnih mrlja koje kožu čine neujednačenom, a nastaje zbog prekomjerne proizvodnje melanina. Melanin je prirodni pigment koji našoj koži, kosi i očima daje njihovu prirodnu boju. Iako nije ozbiljan zdravstveni problem, može utjecati na naš doživljaj samih sebe i na količinu stresa s kojom se moramo nositi. Prekomjerna proizvodnja melanina, a time i pojava hiperpigmentacije, povezuje se s izlaganjem suncu, genetikom, hormonalnim utjecajima te ozljedama ili upalama na koži

Ovo je Jelena i njezino iskustvo s hiperpigmentacijom.

Podijelite i vi s nama svoje iskustvo s hiperpigmentacijom.

Odgovorite na pitanje i budite inspiracija drugima. Nagrađujemo 3 najkreativnija odgovora vrijednim nagradama.

"Kako je hiperpigmentacija utjecala na vašu kvalitetu života i što ste pozitivno uzeli iz iskustva u borbi s ovim problemom?"

Svoje podatke i odgovor ispunite u našem formularu za prijavu.

Najinspirativniji odgovor po odabiru redakcije nagrađujemo vrijednim nagradama:
● 3 x Eucerin AntiPigment set njege:
- Anti-Pigment dnevna njega SPF 30
- Anti-Pigment noćna njega
- Anti-Pigment dvofazni serum
- Anti-Pigment spot korektor
● 3 x savjetovanje kod dermatologa
Ukupna vrijednost nagrade iznosi 4280 kn.

Ime i prezime

Email

Vaš kreativni odgovor

Vaša prijava je spremljena. Hvala na sudjelovanju!

Dermatolozi pružaju odgovore na najčešća pitanja o njezi kože:

Kako spriječiti pojavu hiperpigmentacije?

Kao najvažniji korak koji morate poduzeti kako biste spriječili hiperpigmentaciju je zaštita od sunca. Sunčeve zrake utječu na kožu čak i kada je vani oblačno, zato je bitno koži pružiti svakodnevnu zaštitu.

Zašto Eucerin Anti-Pigment dnevna njega SPF 30 sadrži UVA i UVB zaštitu?

Čak i za vrijeme oblačnih dana sunčeve zrake mogu uzrokovati hiperpigmentaciju, fotostarenje (pojam koji se koristi za opisivanje preranog starenja kože uzrokovanog suncem) i oštećenja DNA. Saznajte više o tome u članku Kako sunce utječe na kožu.

Prestanem li koristiti Eucerin Anti-Pigment njegu hoće li se pigmentacijske mrlje vratiti?

Da. Preparati iz linije smanjuju proizvodnju melanina koja uzrokuje hiperpigmentaciju. Ako prestanete koristiti Eucerin Anti-Pigment njegu, proizvodnja melanina mogla bi se ponovno povećati, a tamne mrlje vratiti. Za trajne rezultate preporučujemo redovitu upotrebu.

Mogu li se hiperpigmentacije tretirati i u ljetnim mjesecima?

Da, ali samo neki oblici terapija. U ljetnim mjesecima za tretiranje tamnih mrlja uz Eucerin Anti-Pigment njegu, preporučuje se nanošenje Eucerin Pigment Control fluida za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+. Prilagođen je svim tipovima kože, pruža svakodnevnu pouzdanu zaštitu i pomaže u sprječavanju hiperpigmentacije izazvane suncem. Je li Eucerin Anti-Pigment njega učinkovita u tretiranju postupalne hiperpigmentacije, konkretno diskoloracije kože nakon izbijanja prištića ili akni? Da, Eucerin Anti-Pigment njega koristi se i za tretiranje postupalne hiperpigmentacije. Pomaže ujednačiti ten kože čineći ju blistavijom, a učinkoviti sastojak Thiamidol dokazano smanjuje tamne mrlje i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje.

“Dobra vijest je da se problem hiperpigmetacije može riješiti pravilnom njegom! Koristite one preparate koji su posebno formulirani za rješavanje ovog problema te su klinički i dermatološki dokazano učinkoviti. Cjelokupna Eucerin Anti-Pigment njega sadrži Thiamidol, patentirani Eucerin sastojak koji djeluje na pojavu hiperpigmentacije smanjenjem proizvodnje melanina. Također, dermatološki tretmani mogu pomoći u smanjenju hiperpigmentacije, poput kemijskog pilinga te u nekim slučajevima terapija s IPL i laserom. ”

Smanjite hiperpigmentaciju i spriječite njeno ponovno pojavljivanje uz Eucerin njegu i savjete Prim. Sanja Špoljar, dr.med. specijalist dermatologije i venerologije koja će dati odgovore na vaša najčešće postavljana pitanja vezana uz ovu kožnu indikaciju Saznajte više

Pronađi odgovarajuću njegu za sebe

Saznajte više
Eucerin logo TG Studio logo Omega logo

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s Eucerin i po najvišim uredničkim standardima Telegram Media Grupe.