One nisu samo bolest kože i nisu samo dermatološki problem. One utječu na naše mentalno zdravlje, snagu i doživljaj samih sebe, ali i svijeta oko nas.

Akne za sobom nose izazove zbog kojih je važno imati podršku okoline, obitelji, prijatelja, ali i podršku stručnjaka koji mogu predložiti najbolje proizvode za rješavanje ovog problema.

Ovo je Petra i njezino iskustvo s aknama

Podijelite i vi s nama svoje iskustvo s aknama. Snimite svoju priču i budite inspiracija drugima.

Snimite video do jedne minute na temu
"Kako se borite s aknama i koja osoba vam je najveća potpora?"

Video pošaljite putem WeTransfer ili YouTube linka u našem formularu za prijavu.

Najinspirativniji odgovor po odabiru redakcije nagrađujemo vrijednim nagradama:
● Eucerin paket Dermopure proizvoda
● Pregled kod dermatologa
● Savjetovanje kod nutricionista

DERMATOLOZI PRUŽAJU ODGOVORE NA NAJČEŠĆA PITANJA O NJEZI KOŽE

Trebam li čistiti kožu ujutro i navečer?

Da. Vaša koža naporno radi kako bi se obnovila tijekom noći pa kada čistite lice ujutro, uklanjate sebum (masnoću koju vaša koža proizvodi na prirodan način kako bi spriječila isušivanje). Na kraju dana trebate ukloniti sebum, znoj i trgove šminke koju ste možda nanijeli. Znanstveno je dokazano da očišćena koža može bolje disati. Čišćenje kože također omogućuje upijanje aktivnih sastojaka iz proizvoda za njegu koje upotrebljavate.

Je li Eucerin DERMOPURE njega pogodna kao podloga prije šminke?

Da. Ako je koža temeljito hidratizirana, šminka se lakše i ujednačenije nanosi.

Prekrivam akne šminkom. Radim li loše?

Temeljito čišćenje i hidratiziranje poboljšat će kožu na koju se svakodnevno nanosi šminka koja stvara dodatne nečistoće. Svakako koristite make-up koji je prikladan za vašu kožu i ne zaboravite ga ukloniti temeljito prije spavanja. Eucerin DERMOPURE obojani stik za prikrivanje nepravilnosti kože je posebno osmišljen da prikrije i smanjuje akne. Savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom o vašim kozmetičkim izborima.

Koje namirnice se najčešće povezuju s prištićima i aknama?

Brojna istraživanja potvrđuju da ruralna i neindustrijska društva imaju manje slučajeva akni od zapadne populacije. Sastavni elementi zapadne prehrane su hiperglikemijski ugljikohidrati, (kravlje) mlijeko i zasićene masne kiseline i postoje uvjerljivi dokazi da hrana s visokim glikemijskim indeksa i mlijeko mogu uzrokovati akne. Oboje potiču androgene (muške hormone) koji imaju dokazano važnu ulogu u nastanku akni. Saznajte više

Jesu li akne nasljedne?

Da. Genetska predispozicija u nastajanju akni ima značajnu ulogu. Ako su oba roditelja patila od akni u adolescentskoj dobi, veća je vjerojatnost da će se akne pojaviti i kod njihove djece.

„Nema konačnog istraživanja o uzrocima akni u odrasloj dobi, ali se vjeruje da su povezane s hormonima i fluktuacijama u razinama hormona. Što god je uzrokovalo njihovu pojavu, kao i u mlađoj životnoj dobi, potrebno je odabrati nekomedogene preparate koji će pružiti olakšanje simptoma problematične kože.“

Saznajte sve o njezi masne i aknama sklone kože Uz stručne savjete specijalistice dermatovenerologije Vesne Lamer, dr. med.

Saznajte više
Eucerin logo TG Studio logo

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s Eucerin i po najvišim uredničkim standardima Telegram Media Grupe.