TREND ALERT

omogućava city center one

Zašto je klasična plava boja godine? Znamo gdje pronaći savršene komade i kako ih nositi

Pantone je i ove godine odredio tijek modnih trendova, barem kad je u pitanju kolorit

U našoj novoj rubrici Trend alert osvrćemo se na trendove koji će obilježiti godinu, vruće komade koje svi žele nositi i hit boje koje će obojiti police naših ormara. Od it komada koje svi nose do hit uzoraka, ovo je vaš vodič kroz nezaobilazne momente koje na umu mora imati svaka zaljubljenica u modu.

Već krajem prošle godine institut za boje Pantone predvidio je da će 2020. godinu obilježiti boja PANTONE 19-4052 Classic Blue. Sada, otprilike dva mjeseca kasnije, trgovine su pune divnih komada obojenih upravo ovom nijansom, a ulice vrve divnim kombinacijama koje je uključuju.

ŠTO JE UOPĆE PANTONE BOJA GODINE

PANTONE 19-4052 Classic Blue zapravo je tamna nijansa plave boje koju jedni uspoređuju s indigom, drugi s vedrim nebom u sumrak, a treći sa zrelim borovnicama. U svakom slučaju, radi se o bogatoj nijansi koja je sada postala dio projekta Color of the Year koji Pantone njeguje još od 1999. godine. Zanimljivo je da je upravo te godine, boja godine također bila nijansa plave pod imenom Cerulean. Te se boje sigurno jako dobro sjećate iz filma Vrag nosi Pradu i scene u kojoj Anne Hathaway treba izabrati između dva remena upravo u toj nijansi koji za nju koja ne zna ništa o modi, izgledaju potpuno isto. Miranda Pristley, njezina šefica koju u filmu tumači Meryl Streep, opisuje tu boju kao veliki utjecaj koji globalno dominira modnom industrijom. Jasno vam je, predviđanja koja Pantone iznese krajem svake godine su vrlo važna i cijenjena.

Kako bi zaokružio dva desetljeća, Pantone se ponovno vratio plavoj boji, ali novoj nijansi koja predstavlja doba u kojem se trenutno nalazimo. PANTONE 19-4052 Classic Blue boja, rekla je potpredsjednica Pantone Color Institutea za magazin Time, označava pouzdanost, povjerenje, vjerodostojnost i postojanost odnosno sve kvalitete koje su jako cijenjene u današnjem svijetu punom izrazito stresnih situacija. Upravo zato ova boja toliko rezonira s ljudima danas.

Za pomnije istraživanje iste inspirirao nas je portal City Mix&Match, a gdje pronaći najbolje komade i, ono najvažnije, kako ih kombinirati otkrijte u nastavku.

GDJE NABAVITI DIVNE KOMADE U OVOJ BOJI

Dakako, kao što dobro zna i Miranda Pristley, ono što Pantone predvidi, modni dizajneri vrlo brzo usvajaju i slijede u svojim kolekcijama. Klasična plava tako se uvukla u kolekcije brendova diljem svijeta od globalnog diva H&M-a do hrvatskog veterana Varteksa. Da bismo na jednom mjestu pronašle što nude, zavirile smo u ponudu City Centera one i izdvojile niz komada u ovoj raskošnoj plavoj boji među kojima će svatko pronaći nešto za sebe. Otkrijte ih u galeriji.

New Yorker 129,00 kuna

C&A 129,00 kuna

Pull&Bear 49,90 kuna

Bershka 119,90 kuna

C&A 379,90 kuna

Carpisa 149,90 kuna

H&M 150,00 kuna

H&M 519,00 kuna

Mango 349,90 kuna

Varteks 510,30 kuna

Mango 449,90 kuna

Mango 599,90 kuna

Orsay 249,90 kuna

Pull&Bear 39,90 kuna

Stradivarius 99,90 kuna

Zara 699,90 kuna

Stradivarius 119,90 kuna

Varteks 1,145,00 kuna

KAKO HIT BOJA IZGLEDA NA ULICAMA

Ako, jednom kad odaberete svoj omiljeni komad u boji koja će obilježiti 2020. godinu, ne znate kako ga nositi, u pomoć stižu svjetske trendseterice. Njihove kombinacije vječna su inspiracija i nepresušan izvor ideja koje volimo interpretirati s komadima iz vlastitih ormara. U nastavku otkrijte njihove kombinacije s ulica svjetskih metropola i inspirirajte se kako nositi PANTONE 19-4052 Classic Blue boju u vlastitim izdanjima.

https://www.instagram.com/p/B8J9yQtnXAO/

View this post on Instagram

Street style jn Paris | ? @styledumonde

A post shared by Style Milkshake (@stylemilkshake) on

Sadržaj nastao u suradnji s City Centerom one

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba