POSLOVNI STIL

Vlasnica Garderobe i ljubiteljica skandi stila Ana Ivančić pokazala nam je svoje omiljene kombinacije

U novom izdanju rubrike Polsovni stil, ugostile smo vlasnicu garderobe Anu Ivančić

Između Tjedana mode u Stockholmu i Kopenhagenu, redovnih zbivanja u zagrebačkoj Garderobi i otvorenje nove koja uskoro stiže u Rovinj, Ana Ivančić je pronašla malo vremena i za nas i pokazala nam svoje omiljene poslovne kombinacije.

OD SVIJETA FINANCIJA DO SVIJETA MODE

Prije modne avanture s Garderobom, Ana Ivančić bavila se financijama. “Financijska je industrija vjerojatno najkonzervativnija kada je u pitanju odijevanje, pogotovo ukoliko obnašate funkciju predsjednika uprave”, rekla nam je. “Odijevanje mi je oduvijek bilo važno i uvijek sam puno pozornosti polagala na kombiniranje poslovne odjeće i odjevnih komada i dodataka koji bi poslovne kombinacije učinili zanimljivijim i mojim. Ipak, cijelo sam vrijeme imala dio ormara koji je bio s poslovnom odjećom i dio za slobodno vrijeme. Danas ta razlika više ne postoji, a dobar dio svoje poslovne odjeće i cipela iz ‘bivšeg života’ sam razdijelila.”

Svaki dan sam inspirirana za neku drugu odjevnu kombinaciju

Danas je svakodnevno okružena divnim komadima skandinavskih dizajnera koji pune police već nadaleko poznate trgovine u Martićevoj. “Moj današnji posao je vezan uz modu i odijevanje i pruža mi veliku slobodu”, kaže Ana. “Svaki dan sam inspirirana za neku drugu odjevnu kombinaciju, svaku nadopunjujem nekim komadom nakita, maramom…” I to joj zbilja sjajno ide. Toliko sjajno da je i za garderobu snimila video sa savjetima o poslovnom odijevanju.

ODIJEVANJE KAO NAČIN IZRAŽAVANJA KREATIVNOSTI

Ana kaže da oduvijek voli lijepu, bezvremensku i ne nužno trendovsku odjeću i upravo to opisuje njezin stil. “Sve to pronalazim upravo u skandinavskim brendovima koje sam odabrala za Garderobu, ali i u nekim svojim omiljenim dućanima u Kopenhagenu, Parizu, Londonu. Volim se kreativno izražavati kroz odjeću, igrati se sa raznim odjevnim kombinacijama, biti drugačija i svoja.”

Ponuda Garderobe stoga u velikoj mjeri odražava njezin odjevni stil. “Brojne kombinacije odjevnih predmeta, uzoraka, modnih dodataka. Svaki komad koji se nalazi u našoj ponudi osobno sam izabrala i veseli me kad se on svidi našim klijenticama. Odijevanje je za mene jedan od načina izražavanja kreativnosti. Osim odjeće, oduvijek volim nakit, koji po mom mišljenju upotpunjuje svaku odjevnu kombinaciju. Veliko prstenje je jedan od glavnih detalja koje prilagođavam svakoj odjevnoj kombinacijii i gotovo da je moj zaštitni znak. Upravo zato je nakit u ponudi Garderobe jako zastupljen.”

Obožavam odjeću koju svatko može nositi i kombinirati na svoj način i time izražavati svoj vlastiti stil

Zato i kad bira odjeću o za Garderobu razmišlja prvenstveno o vlastitom stilu. “U svakoj kolekciji koju kupujem za Garderobu, obično izaberem nekoliko odjevnih predmeta koji mi se posebno sviđaju i koje nosim”, kaže Ana. “U najnovijoj kolekciji za proljeće/ljeto to su visoke maslinasto zelene Rodebjer čizme od brušene kože, elegantni kaput By Malene Birger iz kolekcije “The Lush Lady” s crtežima ženskih aktova te divne Rodebjer i Stine Goya svilene haljine.

Kada kupujem za Garderoba Concept Store bitno mi je da mi se svaki komad koji prodajemo sviđa, ali pri tome ne vidim svaki predmet na sebi. Upravo zato u Garderobi imamo tako raznoliku ponudu. Obožavam odjeću koju svatko može nositi i kombinirati na svoj način i time izražavati svoj vlastiti stil. Posebno me veseli vidjeti koliko se naših klijentica u ove dvije godine pomaklo iz sigurnosti crne i bijele boje i time oslobodilo kad je odjevanje u pitanju.”

Osim toga, Ana obožava torbice, a u posljednjih nekoliko godina postala je kolekcionarka ATP Atelier i BOYY torbi.

BEZVREMENSKE KREACIJE SKUPLJAJU SE GODINAMA

“Moj je ormar oduvijek prilično pun, a danas je to još samo potencirano”, kaže Ana. “Osim brendova iz Garderobe, imam neke svoje posebne komade kojima se uvijek vraćam i koje samo različito kombiniram. To su divne i bezvremenske kreacije Dries van Notena koje uredno ‘skupljam’ već dugi niz godina, zatim Marni, I-gle…”

Veseli me vidjeti lijepo odjevenu, njegovanu ženu koja je uskladila svoje odjevne kombinacije sa svojim stasom i godinama, ali i onu koja ima dovoljno smjelosti izaći iz svoje zone sigurnosti

Ne voli brzu modu kao ni odjeću koja nakon nošenja izgleda loše i potrošeno i baš zato uvijek bira posebne komade koji traju, komade koji se ne zamjenjuju novima već se njihov izgled mijenja uklapanjem u nove odjevne kombinacije.

“U odijevanju me inspiriraju zanimljive odjevne kombinacije koje mogu vidjeti bilo gdje i na bilo kome”, nastavlja Ana. “Veseli me vidjeti lijepo odjevenu, njegovanu ženu koja je uskladila svoje odjevne kombinacije sa svojim stasom i godinama, ali i onu koja ima dovoljno smjelosti izaći iz svoje zone sigurnosti i malo se poigrati modom.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba