VIJEST

Upisana u povijest. Jacinda Ardern je prva osoba na naslovnici Voguea fotografirana putem video poziva

Prvi put u povijesti naslovnica Voguea je snimljena preko video poziva. Autor je, a tko drugi nego genijalni Peter Lindbergh

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern je prva osoba u povijesti na naslovnici Voguea koja je fotografirana putem video poziva, a fotografirao ju je iz londonskog studija jedan od velikana modne fotografije Peter Lindbergh za rujansko izdanje britanskog Vogua. Izdanje je uredila vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle, a Ardern je jedna od 15 snažnih i inspirativnih žena koja krasi naslovnicu.

Nakon višetjednog dogovaranja, nekoliko desetaka poslanih mailova i poziva u čudno doba budući da je vremenska razlika između novozelandskog Aucklanda i Londona 11 sati, konačno je snimljena naslovnica i to u nedjelju u 23 sata po europskom vremenu nakon što je Lindbergh taj dan fotografirao još šest dama s naslovnice. To ga nije omelo ni demotiviralo da s istim entuzijazmom pristupi i fotografiranju Jacinde Ardern koja je najmlađa premijerka jedne države u povijesti, poznata kao jedna od najsuosjećajnijih svjetskih liderica, a njena borba za stvarnu dobrobit življenja umjesto isključivo gledanja na BDP je nešto o čemu su pisali brojni svjetski mediji.

View this post on Instagram

New Zealand Prime Minister @JacindaArdern is one of 15 inspiring women to cover the September 2019 issue of #BritishVogue, and inside pens an exclusive essay on modern leadership. Discover the full #ForcesForChange story in the new issue, on newsstands Friday 2 August, and click the link in bio to read about how Prime Minister Ardern became the first Vogue cover star to be photographed by video link by @TheRealPeterLindbergh. #JacindaArdern wears @EmiliaWickstead blouse and @Jessica_McCormack earrings. Photographed by @TheRealPeterLindbergh. Styling by @DanAhwa, hair by @_IAmTane_, make-up by @Christina.Swaguilera. With local production by @SarahHough. Video: Directed and edited by @Kloss_Films.

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

Ovo je prvi put u povijesti da je za naslovnicu Voguea netko fotografiran na takav način, a sam Lindbergh je znao da će snimanje uspjeti jer je i prije testirao ovakav način fotografiranja, ali ono što ga je zabrinjavalo je da neće uhvatiti iskrenu emociju, da se neće moći zbog daljine dovoljno povezati s modelom i proizvesti fotografije koje su samo njemu svojstvene. Međutim Jacinda je bila jako prirodna i iskreno se smijala cijelo vrijeme tako da iako je nije dovoljno dobro čuo, osjetio je njenu energiju i iskrenost tako da za rezultat imamo ovu predivnu naslovnicu. Kako je i sama Jacinda istaknula u intervjuu, ona je sasvim obična žena kao i svaka druga te da je iznimno ponosna što mlade djevojke više neće politiku i državno liderstvo doživljavati kao nešto posebno i izvanredno.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba