SHOPPING VODIČ

U modu su se vratile večernje rukavice. Znamo gdje ih nabaviti

Ako nas je pandemija nečemu naučila to je definitivno da je život prekratak da bismo se dosadno odijevali i čuvali odjeću za posebne prigode

Još je krajem 17. stoljeća engleska kraljica Marija II. nosila dugačke večernje rukavice koje sežu do iznad lakta. Od tada pa sve do početka Prvog svjetskog rata, one su bile ključan dodatak večernjim izdanjima, a u posljednja dva desetljeća 19. stoljeća popularnost im se vinula u nebesa te su postale i važan dio dnevnih izdanja. Nakon Prvog svjetskog rata popularnost im je oscilirala. I dalje su se redovito nosile u formalnim prigodama kao što je odlazak u operu ili na bal. Nosile su ih sredinom stoljeća poznate glumice u svojim filmovima. Marylin Monroe nosila ih je u Muškarci više vole plavuše iz 1953., a Audrey Hepburn u Doručku kod Tiffanyja iz 1961. godine. No, u drugoj polovici 20., a posebno s dolaskom 21. stoljeća, popularnost večernjih rukavica je opala i danas definitivno više nisu obavezan dodatak u večernjim izdanjima. No, i to se polako mijenja.

Ponovna popularnost rukavica probuđena je kad je u svojoj ljetnoj kolekciji prije pet godina Simone Rocha predstavila kratke modele od tila ukrašene biserima koje možete vidjeti na naslovnoj fotografiji ovog članka. Bile su toliko popularne da su se odmah rasprodale, a danas se ne mogu naći ni u online trgovinama za preprodaju kao što su Vestiaire Collective i eBay. Dodatno ih je popularizirao Alessandro Michelle koji je kreirao jednostavan model od tila s Gucci logom koji je još uvijek u ponudi tog brenda kao vansezonski komad. A njihov definitivni povratak potvrdila je prije nekoliko dana u New Yorku i Bella Hadid. Na Prince’s Trust Galu stigla je u veličanstvenoj haljini koju je za Dior kreirao Yves Saint Laurent 1959. godine, a koja je dio privatne arhive stilista Lawa Roacha koji ju je stilizirao. Uz haljinu je nosila Louboutin cipele i par dugih večernjih rukavica od tila. Zbilja jednostavno, ali bezvremenski elegantno.

Rukavice od tila ove se sezone mogu naći u velikom broju kod dizajnerskih brendova, a neki koji ih nude su Dries Van Noten, The Row i Gucci. Krasne modele od tila možete pronaći i u vintage trgovinama te na Etsyju, a od drugih materijala nosi se gusti pamuk kakav u ponudi ima Balenciaga pa i šljokice koje za ovo proljeće predlaže Maison Margiela. Što se sve nudi za ovu sezonu pogledajte u galeriji.

365 Days Creatin 132,74 kuna (Etsy)

Reserved 139,90 kuna

Robna kuća Beograd 161,04 kuna

Pretty Little Pliers 235,96 kuna (Etsy)

Balenciaga 2.646,13 kuna (MyTheresa)

Gucci 3.402,97 kuna (MyTheresa)

Dires Van Noten 4.158,13 kuna (Net-A-Porter)

Maison Margiela 7.183,10 kuna (Ssense)

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube