VISOKA MODA

Tračak starog normalnog vraća se na Tjedan visoke mode u Parizu. Održat će se osam revija

Tjedan visoke mode u Parizu kreće 5. srpnja

Nakon dvije sezone bez fizičkih revija, čini se da će Tjedan visoke mode u Parizu napokon donijeti mali tračak starog normalnog. WWD piše da će revije uživo održati osam modnih kuća, a to su Dior, Azzaro Couture, Chanel, Giorgio Armani Privé, Balenciaga, Jean Paul Gaultier, Zuhair Murad i Vaishali S.

Još 25 modnih kuća među kojima su Fendi, Giambattista Valli, Elie Saab i Viktor & Rolf, držat će se i dalje isključivo digitalnih prezentacija kolekcija, a na raspored se vraća i kuća Margiela nakon kratke pauze tijekom koje nisu prikazali ni kolekciju visoke mode za 2021. ni pret-a-porter kolekciju za jesen 2021.

Ove bi se sezone mogla tražiti karta više ne samo zato što uzvanici dvije sezone nisu dolazili na fizičke revije već i zato što ćemo nakon 53 godine ponovno vidjeti kolekciju visoke mode kuće Balenciaga kao i potpuno restaurirani originalni couture salon samog Cristóbala Balenciage. Prvu kolekciju prikazat će i hvaljeni Kerby Jean-Raymond za svoj brend Pyer Moss koji će tako postati prvi crni američki dizajner kojem je uspjelo dobiti mjesto na Tjednu visoke mode u Parizu. Bit će i nekoliko debitantskih kolekcija kao što je ona novog kreativnog direktora kuće Alaïa, Petera Muliera, te ona osnivačice kuće Sacai, Chitose Abe, koju će kreirati kao gošća za kuću Gaultier. Osim toga, Chanel je najavio čak dvije revije, jednu u 10 ujutro, a jednu istog dana u ponoć, u Pariz se vraća i Armani i sve u svemu, čeka nas jako uzbudljiv Tjedan visoke mode u Parizu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube