TJEDAN MODE

Tjedan visoke mode u Parizu vratio je kolekcije na piste. Evo kratkog vodiča kroz revije

Tjedan visoke mode u Parizu je počeo jučer, a trajat će svega do četvrtka. No, vratio nam je osjećaj kao da je sve ponovno ‘normalno’

Nakon dvije sezone bez fizičkih revija, Tjedan visoke mode u Pariz je napokon donio mali tračak starog normalnog. Kao što smo već pisali u lipnju, revije uživo održat će osam modnih kuća, a to su Giorgio Armani Privé, Balenciaga, Jean Paul Gaultier, Zuhair Murad, Vaishali S., te Dior, Azzaro Couture i Chanel koji su od jučer ujutro kad je Tjedan visoke mode u Parizu počeo, svoje nove kolekcije već prikazali.

Još 25 modnih kuća među kojima su Fendi, Giambattista Valli, Elie Saab i Viktor & Rolf, držat će se i dalje isključivo digitalnih prezentacija kolekcija, a na raspored se vraća i kuća Margiela nakon kratke pauze tijekom koje nisu prikazali ni kolekciju visoke mode za 2021. ni pret-a-porter kolekciju za jesen 2021. Njihova kolekcija na redu je u četvrtak, 8. srpnja u 16 sati.

Ove bi se sezone mogla tražiti karta više ne samo zato što uzvanici dvije sezone nisu dolazili na fizičke revije već i zato što ćemo nakon 53 godine ponovno vidjeti kolekciju visoke mode kuće Balenciaga kao i potpuno restaurirani originalni couture salon samog Cristóbala Balenciage. Ta je revija na redu sutra, u 11:30 sati. Prvu kolekciju prikazat će i hvaljeni Kerby Jean-Raymond za svoj brend Pyer Moss koji će tako postati prvi crni američki dizajner kojem je uspjelo dobiti mjesto na Tjednu visoke mode u Parizu. Ujedno će taj Tjedan mode i zatvoriti revijom u četvrtak, 8. srpnja, u 20 sati.

Bit će i nekoliko debitantskih kolekcija kao što je ona osnivačice kuće Sacai, Chitose Abe, koju će kreirati kao gošća za kuću Gaultier. Ta kolekcija donosi i neke već najavljene digitalne komade čiju je realizaciju omogućio hrvatski Tribute Brand koji se nametnuo kao jedno od globalno najvažnijih imena u tek otkrivenom svijetu digitalne mode. U nastavku vam donosimo snimke do sada održanih revija.

Schiaparelli

Iris Van Herpen

Christian Dior

Giambattista Valli

Chanel

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube