Modni mjesec

Tjedan mode u New Yorku počeo je revijom Toma Forda. Evo što o njemu trebate znati

U New Yorku je sinoć počeo Tjedan mode, a, kao i obično, otvorio ga je Tom Ford

Ludilo modnog mjeseca počelo je jučer u New Yorku revijom velikog Toma Forda koji se je još jednom pokazao svoj veliki talent za savršene krojeve. Uzbuđenje je prisutno, no svake je godine upitno tko će od dizajnera sada napustiti Tjedan mode u New Yorku.

DIZAJNERI ODUSTAJU OD TJEDNA MODE U NEW YORKU

Alexander Wang nije napustio New Yorku, ali je napustio njegov Tjedan mode i neovisno od svih, početkom prosinca prikazao svoju kolekciju u vlastitom aranžmanu. Sestre Laura i Kate Mulleavy koje stoje iza brenda Rodarte provele su par sezona u Parizu nakon što su napustile New York, a ove sezone otišle su u Los Angeles gdje su prikazale svoju najnoviju kolekciju prije dva dana.

Osim njih, novu kolekciju ove sezone neće prikazati ni Calvin Klein koji nakon odlaska Rafa Simonsa uzima pauzu od revije, a ni Victoria Beckham koja je svoju reviju prošle sezone preselila u London i tamo će ponovno prikazati.

Prije engo sasvim otpišemo New York, tamo svoje revije i dalje prikazuju velika imena kao što su Tom Ford, Marc Jacobs, Helmut Lang i Oscar de la Renta i jedva čekamo vidjeti što su pripremili za ovu sezonu.

TOM FORD SE VRAĆA SVOJIM KORIJENIMA

Tom Ford odvažno je rekao jučer novinarki Voguea Sarah Mower, da on nikad nije bio dizajner koji se u kolekcijama referira na trenutno stanje u društvu pa to nije učinio ni u ovoj kolekciji za jesen 2019. godine. Prikazao je niz divnih odijela među kojima je bilo mnogo referenci na njegove stare kolekcije koje su nosile Naomi Campbell i Kate Moss.

Dozu suvremenog chica uveo je kombinacijom tekstura, konkretno pamuka i satena u najvećoj mjeri, a onda i baršuna i umjetnog krzna te kože. Dinamiku je osim tim drastičnih razlikama u teksturama postigao i koloritom odnosno kombinacijom pastelnih tonova plave i ljubičaste koje su kulminirale jarkom crvenom, a onda se sasvim izgubile i pretvorile u crnu i bijelu za završetak s večernjim haljinama. Jednostavno i elegantno, ali jako snažno.

ŠTO NAS JOŠ ČEKA

View this post on Instagram

@misskarenelson and @shanellenyasiase wearing Marc Jacobs Spring ‘19 for @BritishVogue ? #MJSS19 Photographed by #JuergenTeller Styled by @PoppyKain

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs) on

Tjedan mode u New Yorku traje sve do 13. veljače, a na njemu će do tada nove kolekcije prikazati Helmut Lang, Oscar de la Renta, Proenza Schouler, The Row, Diane Von Furstenberg, a tradicionalno će ga ztavoriti Marc Jacobs koji je i dalje najsvijetlije ime cijelog Tjedan mode u New Yorku.

Osim toga, sigurne smo da će na ulicama biti puno sjajnih kombinacija koje će najaviti najpopularnije trendove sezone.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba