BEAUTY TEST

Testirali smo trenutačno najpopularnije proizvode za brzo samotamnjenje. Rezultati su top

Na testu su se našli mousse i sprej australskog brenda Bali Body

Bilo je to prije nekih 25 godina kada je frendica nabavila kremu za samotamnjenje da bi prije odlaska na plažu već imala neku boju. To je izgledalo otprilike tako da joj je trbuh bio na fleke, a dalje se nije niti trudila. Čula sam još neslavnih pokušaja tijekom života i nikad mi nije palo na pamet da isprobam ikakvo sredstvo za samotamnjenje. Prošlo je puno godina, a s razvojem tehnologija i kreme su evoluirale u nekom smjeru, a trenutačno najpopularniji brend koji ih ima je australski Bali Body. Instagram i TikTok prepuni su proizvoda koji “imitiraju” sunce tzv. sunless tanning, a mi smo se odlučili za Bali Body, brend koji se najviše spominje. Radi se o veganskom brendu koji sadrži posebne formule koje istovremeno omogućavaju intenzivnu preplanulu boju i njegu kože. Odlučili smo se za klasični mouse za samotamnjenje – Self tan mousse i sprej za brzo tamnjenje – 1 hour express self tan. Naručili smo ih iz službene trgovine i čekali osam dana, a carina se ne plaća jer imaju sjedište u Europi. U nastavku provjerite postupak i rezultate.

Mousse za samotamnjenje

Mousse za samotamnjenje nanosi se višekratnom mekanom rukavicom s kojom se razmazuje po tijelu. Vrlo lagano se nanosi i samo nekoliko stisaka je dovoljno za npr. cijelu nogu. Miris je jako ugodan i osjećaj na koži je divan jer u sebi sadrži njegujuća ulja. Inače se preporučuje ostaviti ga na koži tri do četiri sata prije tuširanja, ali mi smo htjeli intenzivno tamnu boju pa je stajao čak šest sati. Boja se zadržala tjedan dana nakon čega je bilo potrebno obnoviti je još jednim slojem.

Nanošenje moussea na rukavicu

Proizvod nanesen na desnu nogu

Lijeva i desna noga za usporedbu

Lijeva i desna ruka za usporedbu

Idealan proizvod za održavanje ljetne boje dugo u jesen. Ne ostavlja tragove na odjeći ni posteljini i svakako bismo ga opet koristili, ali prije samog nanošenja preporučujemo piling kako bi rezultati bili ravnomjerni. Mousse smo kupili u setu s vodicom za lice, pilingom i rukavicama te tako uštedjeli 37 eura, što je super s obzirom na cijene nekih skupljih proizvoda sličnog ranga koje se mogu pronaći u parfumerijama. Svakako preporuka.

Cijena mousse seta: 571,47 kuna
Cijena poštarine: besplatna u trenutku kad smo kupovali

Sprej za instantno tamnjenje

Sprej za samotamnjenje nanosi se špricanjem, a onda se uz pomoć velike mekane četkice laganim pokretima umasira u tijelo. U pakiranju je dovoljna količina za višekratno korištenje, a rezultat je vidljiv odmah. Potpuni wow efekt, boja je jako prirodna, a koža ostaje tamna. Proizvod je idealan za korištenje tijekom cijele godine ako želimo potamniti kožu za neku prigodu. Super je mirisan i što je najvažnije – ne ostavlja fleke, ali se ipak prije odijevanja treba dobro osušiti.

Koža prije nanošenja

Koža tijekom nanošenja

Koža nakon nanošenja

Jednako je važno istaknuti da se lako ispire, uz pomoć pilinga nestaje već s prvim tuširanjem. Mi smo isprobali njihov piling koji se koristi tako da se umasira u tijelo, ostavi da djeluje pet minuta i doslovno izbriše sve tragove boje za samotamnjenje.

Cijena spreja: 207 kuna
Cijena četkice: 97 kuna (ako se kupuje uz sprej)
Cijena pilinga: 165 kuna

Sadržaj je nastao u suradnji sa Studio ONNE.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube