Super1 recenzija

Testirali smo olovke za usne od 20 do 130 kuna; sad znamo koje traju satima i mogu poslužiti umjesto ruža

Ljeti mi se ruževe nekako ne da nositi zbog velikih vrućina pa sam odlučila isprobati nekoliko olovaka za usne jer su obično jednostavnije i mogu trajati satima

Olovke za usne prije nisam doživljavala jer sam ruževe nosila bez obrubljivanja usana, no otkad sam probala neke od njih, odmah sam ih zavoljela. Na ovim vrućinama olovke su super alternativa ružu ili sjajilu jer je većina njih postojana i uklapaju se u neopterećujuće ljetne lookove.

Kako su ih naše drogerije prepune, odlučila sam isprobati neke koje prije nisam te sam detaljno testirala njihovu izdržljivost, kako se ponašaju kod jela i pića i kakav je osjećaj s njima na usnama.

Maybelline Color sensational

Nijansa: 50 Dusty Rose
Cijena: 26, 90 kuna
Gdje kupiti: Müller, DM, Bipa

Maybelline olovka za usne divne prljavo-ružičaste nijanse vrlo je mekana i lagano se nanosi na usne. Iznenadilo me koliko se brzo suši; čim sam ju nanijela, osušila se za doslovno dvadesetak sekundi i od tad nije mrdnula. Iako se suši u mat finiš, nisam je osjećala na usnama što je plus. Čak se i nakon masnijeg obroka nije pomaknula s mjesta, samo se obrisala sa sluznice usana, što je normalno i očekivano. Bez problema se skida micelarnom, ali najbrže dvofaznim čistačem. Vrlo sam zadovoljna ovom olovkom i super se nosi umjesto ruža.

Max Factor Colour Elixir Lip Liner

Nijansa: 04 Pink Princess
Cijena: 51,90 kuna
Gdje kupiti: Müller, DM

Max Factorova olovka je nešto intenzivnije nijanse ružičaste, ali opet nosive. Također se brzo suši u mat finiš i ne prenosi se na čaše, vilice, a izdržala je čak i puse. No, osjećala sam je na usnama što me smetalo, ali opet ne toliko da ne mogu izdržati. Micelarnom se uklanja uz par poteza, dok s uljnim ili dvofaznim čistačem ide dole u jednom potezu. Ima vrlo precizan i zašiljen vrh koji omogućuje preciznu aplikaciju, a opet je mekana pa klizi po usnama. Sve u svemu, jedna solidna olovka koja odlično preživljava na ovim vrućinama, samo preporučujem korištenje balzama prije nanošenja.

Artdeco Soft Lip Liner waterproof

Nijansa: 79 Mystical Heart
Cijena: 53,90 kuna
Gdje kupiti: Müller

Ova olovka divne, nešto tamnije nijanse crvene lako se nanosi, ali se jako brzo suši i vodootporna je, zato sam s njom morala brzo raditi. Kako se ipak radi o tamnijoj nijansi, precizno nanošenje je nužno, a nakon toga je postojanost zagarantirana. S njom sam pila i nije se micala s usana, samo se malo razmrljala kada sam jela kokice u kinu pa nisam baš pazila kako ih jedem, tako da to i ne računam. Super je na usnama, nije me zatezala, ali sam prije nanošenja stavila balzam za svaki slučaj. Jedna jako dobra olovka.

Essence Soft Contouring Lip Liner

Nijansa: 05 Melt Your Heart
Cijena: 8,90 kuna
Gdje kupiti: Müller, DM, Bipa

Essencove olovke glase za jedne od najboljih među drogerijskim pa sam morala isprobati jednu. Uzela sam najobičniju koja doslovno izgleda kao olovka pa sam malo bila skeptična jer me iskustvo naučilo da su takve olovke obično suhe. No, iznenađenje! Kad sam je nanosila na usne, samo je klizila i svoj je posao obavila odlično. Uopće ju nisam osjećala na usnama, tako da sam se zabunom počeškala po rubu usana, ali nije se razmrljala. Ostavlja minimalni, skoro nikakav trag na čaši i to samo zato što nije suha, a to je plus. Definitivno je preporučujem.

The Balm Pickup Liners

Nijansa: Fine All Over
Cijena: 129,90 kuna
Gdje kupiti: Müller

Kod The Balm olovke zainteresirala me njezina boja jer nije ni sasvim crvena ni sasvim narančasta, nešto između pa je odlična za ljetne lookove. Dovoljno je mekana i ima prilično zašiljen vrh pa je aplikacija laka. Što se tiče izdržljivosti, preživjela je konstantno ispijanje vode i konzumiranje bogatog sendviča. Na kraju dana je uopće nisam morala popravljati i zbog toga sam vrlo zadovoljna. Nije suha niti se osjeća na usnama, a sviđa mi se i mehanizam na odvrtanje jer nikada ne nosim šiljilo sa sobom.

Swatchevi

S lijeva na desno: The Balm, Artdeco, Max Factor, Maybelline, Essence

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba