BEAUTY TEST

Sadržaj omogućava DM

Testirala sam novi fluid sa zaštitnim faktorom. Osim što ne utječe negativno na okoliš, ne ostavlja ljepljivi trag

Krajnje je vrijeme za nabavku kreme ili fluida sa zaštitnim faktorom

Zaštitni faktor trebalo bi nositi tijekom cijele godine što i nije problem s obzirom na to da se nalazi u gotovo svim preparativnim i dekorativnim proizvodima koje svakodnevno koristimo. Najčešće se radi o zaštitnom faktoru od do 30, a kad nam dođe ono pravo ljetno sunce posežemo za konkretnijom brojkom. Ja godinama koristim zaštitni faktor 50 za lice i tijelo, dok ono lagano ne potamni. Onda prelazim na 30. Imam svijetlu tzv. germansku put koja je sklona crvenilu i gori na suncu ako je ne zaštitim.Moj prvi problem je svijetla put, a drugi osjetljiva koža sklona dermatitisu i laganom pucanju kapilara. Stoga vodim računa o proizvodima koje koristim i iako nisam u potpunosti prešla na prirodne proizvode koji u sebi ne sadrže štetne tvari, trudim se koliko god mogu birati pametno. Sada sam imala priliku isprobati nove proizvode sa zaštitnim faktorom iz linije Sundance Pro climate.

ZAŠTITA LICA I DEKOLTEA U GRADU I CIJELOG TIJELA NA MORU

Aleksandar Selak

Kad vani zagrije najčešće vrijeme provodim na biciklu i često zaboravim zaštitni faktor nanijeti na dekolte, vrat ili ruke. Tragovi naramenica me uvijek na to podsjete tako da već neko vrijeme sa sobom nosim barem maleno pakiranje kreme sa zaštitnim faktorom. Bitno mi je da nije ljepljiva i da ne ostavlja bijeli trag zato je fluid moj prvi izbor. Ovaj ima faktor 30, vodootporan je, nema mirisa i oktokrilena (organski spoj koji se koristi kao sastojak krema za sunčanje), a oznaka Pro Climate znači da je okolišno neutralan proizvod. Meni dovoljno.

Aleksandar Selak

Koristila sam ga za lice, ramena i dekolte. Na lice sam preko nje stavila svoju toniranu kremu i sve skupa nije bilo previše masno, čak štoviše postigla sam fini glow efekt. Na ramenima bih je namazala još jednom i tijekom vožnje i nisam primijetila da mi je koža izgorjela, već lagano dobila ten. Tekstura je lagana za razmazivanje i fino se upija u kožu, ostavljajući tek lagani film na koži.

I ranije sam koristila liniju Sundance koja je uvijek imala sve što mi je potrebno, od fluida do sprejeva sa zaštitnim faktorom tako da je brend kod mene već provjeren. Pro Climate proizvodi napravljeni su od biorazgradivih sastojaka koji imaju minimalno štetan utjecaj na okoliš.

Za razliku od drugih alternativa, Pro Climate proizvodi ne kompenziraju isključivo emisije CO2, već i četiri dodatna utjecaja na okoliš, a to su zakiseljavanje, fotokemijski smog, eutrofikaciju i oštećenje ozonskog omotača. Sve te utjecaje dm kompenzira u mjeri u kojoj su nastali tijekom proizvodnje i odlaganja.

Ne sadrži mikroplastiku i sintetske polimere topive u vodi, a najbolje je to što se ambalaža sastoji od 70 posto recikliranog materijala koji se može ponovno reciklirati. Možete birati između onog sa zaštitnim faktorom 30 po cijeni od 38,90 i 50 po cijeni od 41,90 kuna. Definitivno još jedan plus za kupovinu.

LINIJA PRO CLIMATE IMA JOŠ NEKE SUPER PROIZVODE

Fluidi sa zaštitnim faktorom samo su dio Pro Climate linije u kojoj možete pronaći još preparativnih proizvoda za njegu. Posebno me zanima ulje za depiliranje, tekući dezodorans i njegujuća kupka te losion za tijelo. Tu su još i vodice za ispiranje usne šupljine, higijenski ulošci i deterdženti za pranje rublja i sve ono bez čega ne možemo zamisliti dnevnu njegu. Proizvodima neutralnim za okoliš činimo puno za sebe i svoje zdravlje, ali i za zaštitu okoliša. Sada već imamo dovoljno dobar izbor na tržištu i sigurna sam da možemo pronaći alternativu proizvodima koji nisu u skladu s prirodom.

Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba