MODNI TEST

Testirala sam izazov 10 kombinacija s 10 komada odjeće. Evo kako je to izgledalo svaki dan

Testirala sam izazov koji je osmislila Lee Vosborgh kako bi istražila vlastiti stil

S obzirom na to da nemam obavezan dress code na poslu, mogu odjenuti što god mi padne pod ruku, ali ipak se ponekad čini kao da je najveći problem na svijetu odlučiti što odjenuti ujutro. To i radim, ali ponekad kronično nedostaje inspiracije ili kako bi moj otac rekao: “imaš previše krpa”, pa si volim zadati neku temu za tjedan. Npr. cijeli tjedan nosim crno, prugice, cipele s visokom potpeticom, svaki dan neki bijeli komad i slično.

Izazov 10×10 našla sam na stranici Style Bee, a osmišljen je prije gotovo pet godina i još uvijek je aktualan. Radi se o tome da potiče kreativnost i odvlači od svake daljnje kupovine. Barem na neko vrijeme, što je u današnje vrijeme pretjeranog konzumerizma čak i nužno. Koncept funkcionira tako da odaberete 10 komada u koje se ubrajaju i jakna i obuća, dok modne dodatke možete mijenjati do mile volje. E sad, naravno da ga ja lakše izvoditi po ljeti kada ima i manje odjeće, ali ja volim zakomplicirati stvari.

Odabrala sam: crni kaput, crne niske marte i crne sandale, plavi komplet od neoprena, bijelu vestu, crveni top od baršuna, crnu kožnatu haljinu, crne kožnate bermude i sivi kombinezon. Od ostalih detalja kombinirala sam dvije torbe, sunčane naočale, kape i rukavice. Moj izazov 10 komada u 10 kombinacija izgledao je ovako.

Crne niske marte

Što jednostavnije komade biraš, to ti je lakše kombinirati stvari, logično. Niske marte pristaju uz apsolutno sve što imam u ormaru tako da tu nisam previše razmišljala.

Aleksandar Selak

Plava suknja od neoprena

Ovo je zapravo dio kompleta koji sam izabrala. Mogla bih reći da je otkačen zbog boje i materijala, ali se super prilagođava baznim komadima.

Aleksandar Selak

Bijeli pulover

Bijeli komad uvijek igra i može se nositi na sto načina. Ovaj je nešto posebniji jer po sebi ima volane od čipke, a super funkcionira u finim, ali i ležernim kombinacijama.

Aleksandar Selak

Plavi komplet od neoprena

Komplet minica A kroja i pulovera dosta često nosim u sportskim izdanjima, češće uz tenisice, ali sad nisam imala tu opciju. Može se nositi u dosta kombinacija iako ga rijetko nosim raspareno.

Aleksandar Selak

Kožnate bermude

Crne kožnate bermude je uvijek dobro imati u ormaru, ako volite tu dužinu. Meni su cool i često ih nosim, pa sam ih ubacila i u ovaj izazov.

Aleksandar Selak

Sivi kombinezon od trapera

Ovaj kombinezon sam kupila koncem ljeta i čini se kako ga nisam nikad ni pospremila. Dovoljno je ležeran, a može se nositi i u nekim elegantnijim varijantama uz bluzu i sandale s visokom potpeticom.

Aleksandar Selak

Crni kaput s kratkim rukavima

Uz sedam komada odjeće mogla sam birati hoću li imati dvije jakne ili dva para cipela. Lakše mi je palo da imam jednu jaknu nego iste cipele svaki dan.

Aleksandar Selak

Crne sandale s remenjem

Nemoguće je da cipele s potpeticom ignoriram tako da sam si uzela ove crne obične koje mogu nositi na čarape.

Aleksandar Selak

Crveni top od baršuna

Kako ne bi bilo sve obično, začinila sam izazov s crvenim topom od baršuna. Inače ga nosim u večernjim prigodama, ali može se nositi i u dnevnim lookovima s traperom ili u ovom slučaju ispod kožnate haljine.

 

Aleksandar Selak

Crna kožnata haljina

Haljine su uvijek super za izazov jer ih možete i kao suknje, tako da i je dobro poslužila u izazovu. Zahvalna je za kombiniranje, napravljena je od dvije vrste kože.

Aleksandar Selak

Zaključak

Najzahtjevnije mi je bilo odabrati komade. Jednom kad ih složite, znate s čime raspolažete i nemate puno izbora izvan toga. Tako sam iskomibinirala svih 10 komada sa svima, osim plave minice i baršunastog topa jer mi se oni nikako nisu slagali zajedno. Dakle, od samo 10 komada odjeće dobila sam odjevne kombinacije za dva radna tjedna.

Izazov definitivno budi kreativnost za kombiniranje, a ujutro vam za spremanje ne treba više od nekoliko minuta jer znate što vas čeka. Osim toga, upoznate se s nekim komadima na koje ste možda zaboravili, a mogu se kombinirati na razne načine te se malo odmaknete od gomilanja odjeće i neprestanog kupovanja novih krpica.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba