HRVATSKA MODA

Swanky ima vlastiti brend odjeće. Zove se SMC i sve je održivo

“Cilj je i dobiti još jednu platformu kroz koju možemo širiti glas i znanje o našem utjecaju na svijet i raznim načinima kako to možemo promijeniti”

Swanky Mint Hostel i Swanky Monkey Garden dobro su nam poznata mjesta u centru Zagreba gdje turisti rado odsjedaju, a lokalna ekipa stiže na vrhunske koktele i odličnu klopu u Soi Fusionu koji je također dio kompleksa. Stoga bi vas mogla razveseliti vijest da od nedavno, Swanky ima i vlastitu liniju odjeće. Sve je počelo s jednim sweatshirtom koji su kreirali prošle godine, bio je izrađen od organskog pamuka i poliestera dobivenog od recikliranih boca i odmah postao hit. I tako se bzro razvila ideja za Swanky Monkey Clothing ili skraćeno SMC.

“Želja za stvaranjem eko brenda proizlazi najviše iz ljubavi prema zelenom načinu života, brizi za okoliš, izbjegavanju brze mode i njenog neizbježnog utjecaja na svijet. Cilj je i dobiti još jednu platformu kroz koju možemo širiti glas i znanje o našem utjecaju na svijet i raznim načinima kako to možemo promijeniti. Mjesto gdje možemo davati savjete, pričati o idejama, i stvarati nešto a sve kroz ekološko i etičko poslovanje”, rekla nam je Tina Sarajlić, menadžerica hostela. “Ja trenutno obavljam većinu poslova vezanim za brend, od istraživanja, traženja dobavljača, biranje i narudžbe odjeće, materijala, izgleda paketa, organizacija logistike, praćenje narudžbi, odabira izgleda vizuala, vođenje marketinga, društvenih mreža, pa sve do pakiranja i slanja paketa. Vjerojatno zato sve ide malo sporije za sada, ali nadam se da će krenuti kada se organiziramo do kraja. Velika pomoć nam je bila i Josipa Galić iz Dizajn Studija Može, koja je pomogla u stvaranju vizualnog identiteta brenda te odrađivanju prvih fotografija.”

S prvom kolekcijom su, kažu, tek zagrebali površinu, a pripremaju i niz novosti. Za sada u kolekciji za odrasle nude majice od organskog pamuka u crnoj, off-white i mint zelenoj boji, tote bag i beach bag napravljene od 400gramskog pamuka, te bucket hats. U mini dječjoj kolekciji naći ćete majice s printom majmuna na leđima, u crnoj i u lila boji koje dolaze u kompletu s istom takvom majicom za odrasle. Cijene se kreću između 160 i 200 kuna za sve proizvode, a naručiti ih možete preko Instagram stranice Swanky Monkey Clothing ili maila swankymonkeyclothing@gmail.com.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba