TEST

Svi su mi rekli da maderoterapija ne boli, ali mene stvarno boli. Ipak, isplatilo se

Tretman maderoterapije recenzira *Ana (44) iz Zagreba

*Ime je promijenjeno jer ovo nije članak za voajere koji žele spajati naša lica s polugolim fotografijama, nego za stvarne žene koje zanimaju recenzije stvarnih žena. Sve tretmane u ovom specijalu recenzirale su članice naše redakcije koje se u salonima nisu predstavljale kao novinarke i račune su podmirile, kako bismo testirali iz vizure krajnjih korisnica.

Metoda: Maderoterapija

Za što: za stimulaciju limfnog sustava i mehaničkog uklanjanja celulitnih naslaga
Broj odrađenih tretmana: 10
Broj dana: 17
Cijena: 1600 kuna
Trajanje tretmana: 30 minuta
Opis: tehnika masiranja drvenim “bodljikavim” valjcima čime se razbija celulit i stimulira limfni sustav
Učinak: Nakon odrađenih tretmana celulit je skoro nestao, popravio mi se tonus kože, a i izgubila sam tri centimetra u bokovima.

Moje mjere prije tretmana:

  • opseg koljena 36,2 cm
  • opseg bedara 56,2 cm
  • bokovi ispod gaćica 96 cm

Moje mjere nakon odrađenih tretmana:

  • opseg koljena 35 cm
  • opseg bedara 54,5 cm
  • bokovi ispod gaćica 93,5 cm

O celulitu znam sve u teoriji, ali zapravo me nikada posebno nije zanimao. Sve do, eto, prije mjesec dana. Možda je krivo osvjetljenje u sobi, blijeda put, trenutak samokritičnosti, zimski period kroz koji se nisam baš kretala ni zdravo jela, ali ugledala sam ga u ogledalu golim okom na prednjoj i na stražnjoj strani bedara.

Okej, mislim si. Uskoro ću 45, djeca su mi velika, ljetujem kod svekrve u Maslenici, ne nosim vruće hlačice…baš me briga.

No ispalo je da me itekako briga. Krenula sam opsesivno guglati anticelulitne tretmane, kozmetičke salone, poliklinke, Ponudu dana, Kupi me, Najbolji popusti, čitam recenzije, istražujem.

Pet dana nakon sudbonosnog susreta s celulitom donosim odluku da krećem u borbu, na anticelulitne tretmane. Zakazujem termin za konzultaciju u zagrebačkom kozmetičkom salonu De Luxe.

Potom kažem mužu da idem na anticelulitne tretmane valjcima. Pita me: Zašto? Nemam odgovor. Pita me: Koliko to košta? Imam odgovor, ali ne mora on baš sve znati.

Anticelulitne konzultacije

Čim sam donijela odluku da idem na maderoterapiju, promijenila sam neke navike. Idem pješke na posao, a riječ je o ugodnoj šetnji od točno 25 minuta po trešnjevačkim kvartovima. Krasno cvijeće imaju ljudi po vrtovima!

Osim toga, pijem osam čaša vode dnevno. Osjećam se kao protočni bojler – stalno moram na wc, ali ne odustajem. I, da, ne jedem ništa slatko. Zadnji obrok mi je u 18 sati.

Tako gladna, ali puna dobre volje i proljetnog optimizma dolazim u salon De Luxe gdje me dočekuje vlasnica Antonija Tretinjak. I ona golim okom vidi moj celulit. Malo ga stisne i kaže kako je riječ o vodenom celulitu koji se uspješno može riješiti maderoterapijom. Zašto? Jer ova tehnika masiranja stimulira limfni sustav pomoću kojega se izbacuju toksini iz tijela među kojima su i masne stanice. To mi treba: jednim potezom riješit ću se celulita, viška tekućine u tijelu i popraviti tonus kože.

Antonija mi preporučuje 10 tretmana na koje moram dolaziti svaki dan. Dakle, dva tjedna me dijeli od života bez celulita. Pa to nema cijenu! Zapravo ima. Plaćam 1600 kuna na akcijskoj ponudi, karticu provlačim na šest rata. Zadnja će stići na naplatu u rujnu. Hoće li se do tada moj celulit opet vratiti?

1.dolazak

Kao sve znam, pa ništa ne pitam. Legnem na leđa i čekam da počne masaža. Kozmetičarka mi prvo kružnim pokretima masira trbuh i nekim drvenim proizvodom ide u krug. Djeluje poput laganog vakuuma. Time se, naime, potiče i otvara limfni sustav.

Tada mi na noge laganim pokretima glađenja nanosi ulje te priprema kožu za slijedeći korak, masažu drvenim valjcima. Pokreti valjkom idu prema smjeru toka limfe, čvršći je pokret valjkom prema gore. Svaka se noga masira po 15 minuta i to trima različitim valjcima. S obzirom da žmirim nisam vidjela kako izgledaju, ali osjećam razliku pri dodiru. Nakon valjaka, slijedi kratka anticelulitna masaža rukama. Prilično čvrsta. Pola sata mi brzo prolazi.

2.dolazak

Sve isto kao i jučer, s jednom razlikom: prije tretmana proučila sam valjke. Njihov je zadatak da mehanički razbiju masne naslage. Prvi je gladak i izgleda baš kao onaj s kojim razvaljavam tijesto za pizzu. Drugi ima manje „rezbarije“, a treći jako ispupčane drvene vrške. Izgleda kao da ima bodlje i naravno da ga mrzim. Svi su mi rekli da madeoterapija ne boli, ali mene stvarno boli. Malo me strah sutrašnjeg tretmana.

3.dolazak

Pričam s kozmetičarkom ne bi li prestala vrištati u sebi koliko me boli. Pogotovo kada se valjci po nekoliko puta provaljaju po listovima. Nisam ni znala da imam celulit na listovima. Uglavnom, saznajem i to da je posebnost ove anticelulitne metode kompletna detoksikacija tijala. Zato su mi i koraci postali nekako lakši.

4.dolazak

Pojavile su mi se modrice. Nije strašno, ali ih ima. Izgleda da mi je koža vrlo osjetljiva. Osim toga, celulit kao da mi se jače vidi nego prije tretmana. Kaže mi kozmetičarka da je to normalno. Celulit je izašao na površinu, pa će valjci tek sada početi razbijati masne naslage. Tome se veselim.

5.dolazak

I dalje pijem osam čaša vode dnevno, manje jedem, masnice su nestale i sada me još samo zanima jedno – je li celulit nestao? Kozmetičarka kaže da se krećemo u dobrom smjeru te da ga još može napipati iznad koljena. Baš sam sretna i zbog toga što me masaža valjcima uopće više ne boli. Ovo je sada pola sata masaže opuštanja.

Od 6. do 10. dolaska

Prava sam štreberica. Na tretmane odlazim svaki drugi dan u 18 sati. Svi moji bližnji sada već znaju da radim na sebi iako iskreno samo ležim. Mnogi mi čestitaju na toj odluci. Muž i dalje misli da je to najgluplji način da se potroši 1900 kuna.

Zaključak

Zadovoljna sam rezultatima. Celulit nije posveo nestao, ali se barem ne vidi golim okom. Imam osjećaj da su mi noge lakše te se osjećam mnogo poletnije nego prije. Svakako planiram do ljeta ići na održavanje – barem na dva tretmana maderoterapije mjesečno. Sretna sam što je serija tretmana završila jer mi je, iskreno, već pomalo dosadilo svaki dan prolaziti isto.

Za koga nije maderoterapija (po mom mišljenju):

  • Za one koji imaju nizak prag boli
  • Za one koji imaju vidljive vene i kapilare
  • Za one koji nemaju vremena skoro tri tjedna svaki dan ići u kozmetički salon

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba