BILJNI BOTOKS

Svi pričaju o sastojku koji bi mogao zamijeniti retinol i pomladiti vašu kožu, a mi imamo 3 ulja koja ga sadrže

Retinol, poznatiji kao vitamin A nesumnjivo je odličan za našu kožu, a navodno ga može zamijeniti i ovaj biljni sastojak

Rat protiv starenja kože je izgubljena bitka, ali to ne znači da ćemo odmah odustati od borbe pa uglavnom prihvaćamo sve alternative kojima se možemo poslužiti prije i ako se ikad odlučimo za odlazak pod nož. Retinol, kolagen, hijaluron, skoro pa više nismo sigurne što je za nas potrebno. Već neko vrijeme priča se o bilnom esktraktu bakuchiolu koji je čudotvorac zadužen za proizvodnju kolagena, poboljšava pigmentaciju, vraća elastičnost i zapravo se ponaša kao retinol.

Ipak postoji jedna ključna razlika, a to je da se prilikom korištenja proizvoda s tim sastojkom ne trebate držati podalje od sunca ili brinuti o suhim mrljama na licu. Osim toga bakuchiol ima antioksidativna i protuupalna svojstva i možete ga koristiti u svojoj svakodnenvnoj rutini. Nalazi se najčešće u serumima i uljima, ali i u maskama. Izdvojile smo tri ulja koji do sada imaju najbolje preporuke.

Omorovicza ulje, 656,00 kuna

Mađarski brend Omorovicza u svojoj ponudi ima ulje koje je čudo za kožu jer duboko obnavlja i prkosi godinama. Prikladno je za uporabu ujutro i navečer i ima svilenkastu teksturu, potiče proces obnove kože i poboljšava njezinu teksturu. Koktel od dragocjenih ekstrakata isporučuje hranjive tvari izravno na mjesta gdje je to najpotrebnije.

StriVectin STAR.light noćno ulje, 650,00 kuna

Ovo je još jedan snažan noćni tretman na kojem će vam vaša koža biti zahvalna. Ulje za kožu kombinira aktivne sastojke kao što su retinol koji omogućuje transformaciju koju vaša koža zahtijeva. Bilo da se radi o ispucaloj koži, borama na licu ili neujednačenom tonu kožu, ovo je ulje je zadnji korak prije odlaska na spavanje. Štoviše, najmanje što možete postići korištenjem ovog noćnog ulja je nemasna i glatka koža.

Biossance squalane + phyto retinol serum 507,00 kuna

Biossance je poznat po izradi proizvoda koji koriste biotehnologiju kako bi zajamčili najveću sigurnost i visoku učinkovitost. Ovo je još samo jedan proizvod u nizu s odgovarajućim značajkama za vašu kožu. Skvalan i bakuchiol brinu se za čvrstoću pa čak i ton kože i briše fine bore i znakove starenja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba