MODNI TEST

Svako jutro ista priča. Umjesto cipela uvijek zgrabim tenisice pa sam pokušala živjeti bez njih tjedan dana

Uvijek ću odabrati tenisice prije cipela i tako je cijeli život. No, ovaj tjedan sam ih se teškom mukom ipak odrekla

Kad bih mogla birati koju obuću bih zauvijek nosila bile bi to definitivno tenisice. Oduvijek sam im bila vrlo sklona, a posljednjih godina više no ikad. Svoj odjevni stil tj. kombinacije osmišljam uglavnom tako da funkcioniraju upravo s tenisicama. Haljine, kratke suknje, duge suknje, hlače, nema toga što nisam uspješno neovisno o godišnjem dobu nadogradila njima. Slično je i s prigodama, osim u slučajevima vjenčanja i nekih svečanijih događanja kada sam smatrala da bi cipele ipak bile prikladniji izbor.

Na svu sreću, radim posao koji od mene kroz godine dosad nije zahtijevao konkretan dress code, osim u iznimnim slučajevima kada sam to i poštovala. No, moja se kolekcija tenisica itekako kroz sve to vrijeme iznimno povećavala. Danas tako kod kuće imam tenisice za ljeto, zimu, kišu, proljeće, visoke, niske, za hodanje, trčanje, gym trening, neke klasike, one koje su u trendu ili pak nisu itd. Malo je reći da je opus iznimno raskošan, ali i da ću svako malo poviriti u kakav webshop ne bih li doznala što se novo na tom polju pojavilo. Evo, da nije sve samo na riječima, ovo sam ja kroz samo nekoliko Instagram fotki, naravno, u tenisicama.

Da se razumijemo, imam ja i nekoliko pari cipela, ali su one definitivno u manjini. Ne, nikada ih nisam kupovala ishitreno, nego ciljano i to u namjeri da ću ih nositi ipak malo češće i odvažnije zamijeniti tenisicama. To se nažalost nikada nije dogodilo, a situacija ujutro otprilike izgleda uvijek ovako. Nakon što odlučim što ću taj dan odjenuti, nerijetko pomislim i kako će danas eto biti taj dan za cipele, a onda se redovito dogodi famozni plot twist. Odaberem, pogađate, tenisice. I nema tu neke velike priče niti objašnjenja zašto je to tako.

Nije da su mi cipele generalno neudobne, pazim uvijek da ne kupim takve, iako mi to nitko ne može garantirati dok ih ne obujem nekoliko puta. Nije ni da sam lik koji nešto kupi pa ispadne da mu se to ne svidi. Najiskrenije, u tenisicama se uvijek nekako osjećam bolje, opuštenije i pritom ne mislim da time gubim na eleganciji ili ženstvenosti. No, unatoč svemu tome, ovaj tjedan odlučila sam se na jedan mali izazov, a to je da tenisice stavim privremeno na margine i svaki dan na posao dođem u cipelama. Na prvu je djelovalo poprilično trivijalno i jednostavno, no svako jutro bila je ipak jedna mini borba. Evo kako je to izgledalo svih pet radnih dana.

Zmijski uzorak koji se dogodio i u mom ormaru

Aleksandar Selak

Da, sama se sebi nekad začudim kad izvučem ove balerinke u špic s otvorenom petom i to zmijskog uzorka. Kad sam ih vidjela u izlogu jednog dućana bila je to ljubav na prvi pogled, ali obukla sam ih svega nekoliko puta. Šteta. No, sada se ukazala prilika evo da ih uparim sa svojim casual odjevnim lookom i put pod noge na posao. Ravne, udobne, akcentne. Taj dan nisam baš previše žalila za tenisicama.

Aleksandar Selak

Statement poluotvorene gležnjače kada se ono baš uredim

Aleksandar Selak

Ovaj dio ‘kad se baš ono uredim’ zapravo je segment uzastopne anegdote. Naime, toliko rijetko nosim cipele da kad bih ove obula mnogi bi me znali pitati idem li danas negdje posebno poslije posla, imam li kakav sastanak ili event i slično. Da, poruka je bila jasna, pa i dan danas kad se odlučim za njih znam često stati ispred ogledala i sama sebi reći: evo Latice, danas si se baš uredila.

Aleksandar Selak

Sandale s blok potpeticom kao megaizazov radnog tjedna

Aleksandar Selak

Uf, ovo je bio baš mega izazov koji sam si ostavila za sredinu tjedna. Taman kad sam se ujutro odjenula i kad je stigao tren za obuću sam si pomislila, eee kako bi mi sad dobro sjele tenisice. No, odlučila sam ne biti papak i stoički podnijeti još jedan dan u cipelama, i to onima na petu. Iako se mnogima ovo čini poprilično bezazleno, tim više jer je u pitanju blok potpetica, za osobu koja ne nosi baš ovakvu obuću, bila je ovo prava avantura. Naravno da sam cipele u jednom trenu na poslu morala izuti kada je krenulo i odbrojavanje do kraja radnog vrijeme i odlaska kući.

Aleksandar Selak

Balerinke čija udobnost podsjeća na onu tenisica

Aleksandar Selak

Okej, na balerinke kao tip obuće u domeni cipela se zbilja ne mogu požaliti. Lagane, poletne, udobne. Radni dan u njima prošao je poprilično neopterećeno, a sjeta za tenisicama je, začudo, izostala. Ali, da budem do kraja iskrena, po povratku kući i kod popodnevnog izlaska ove balerinke bile su ipak zamijenjene tenisicama. Ooops, bilo je to jače od mene, ali izazov taj dan ispoštovan.

Aleksandar Selak

Kiša je prizvala i prvo oblačenje marti

Aleksandar Selak

Marte su onaj dobar stari klasik, koji isto doduše nosim u zbilja rijetkim prilikama. No, najavljena kiša i ovaj izazov bili su idealna prilika da ih gurnem u prvi plan i otvorim sezonu. S njima sam se već odavno srodila pa mi marte nisu stvarale neki problem. Dapače, one su možda jedine u domeni cipela koje bih ponovila jednako onoliko koliko u svojim kombinacijama ponavljam tenisice. Nakon ovog izazova, kišni dani su se zaredali kao i moje nošenje marti. Čini se kako za mene, hah, ipak ima nade.

Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube