NOVI BREND

Super su nam ruksaci na točkice novog slavonskog brenda Miko Bags

Novi modni brend iz Vinkovaca predstavio je ruksake etno stila čiji vizualni identitet potpisuje akademska slikarica Diana Mataković

Dvije ambiciozne žene, majka i kći predstavile su prvu kolekciju torbi s jednim posebnim detaljem koji je ovoj priči već osigurao i inozemni interes. Na svim torbama nalazi se medaljon s likom Šokice i Šokca koji su djelo njihovog pokojnog supruga i oca, slobodnog umjetnika Miljena Šimunića. Kao autor motiva, Miljen Šimunić napravio je ciklus radova koji kroz portrete Šokica i Šokaca pričaju priču o Slavoniji, njezinoj tradiciji i ljudima koji u njoj žive. Nakon suprugove smrti, Mirela Šimunić ostavila je njegov umjetnički opus u stanju mirovanja jer, kako kaže, vrijeme će najbolje pokazati njegovu namjenu.

DISKRETNO SU OŽIVJELE SLAVONSKE MOTIVE

Nakon 13 godina, zajedno sa kćerkom Mateom Šimunić, akademskom kiparicom, odlučila je ove slavonske motive opet oživjeti. “Ideja je došla skroz spontano. Odjednom sam u glavi imala viziju torbi i znala sam kako će njegov rad i ideje biti na ramenima mnogih žena koje će ih ponosno nositi“, istaknula je Mirela Šimunić. Sve torbe nastaju u srcu Slavonije, u Vinkovcima, a sudeći prema reakcijama javnosti i etno znalaca, one bi uskoro mogle postati još jedan sinonim za Slavoniju, Vinkovačke jeseni i modni izričaj ovih prostora prožet jednom urbanom notom.

“Sve naše torbe nastaju ručno od visokokvalitetnih materijala te prije finalnog šivanja prođu kroz ruke nekoliko vrijednih majstorica i majstora, a o vizualnom identitetu brenda brine članica tima, uskoro akademska slikarica, Diana Mataković“ – rekla nam je Matea Šimunić. MIKO torbe su spoj tradicije i suvremenosti te u toj kombinaciji predstavljaju i potencijalni turistički suvenir ovoga slavonskoga područja pogođenog velikim brojem iseljenog i osiromašenog stanovništva. Super su nam.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube