LJEPOTA

Stručnjaci iz četiri frizerska salona rekli su nam kako zaštititi kosu ako idemo na bazen

Ako želite ići na bazen, a brinete se za kosu, pročitajte savjete stručnjaka iz zagrebačkih frizerskih salona

Klor je sigurno jedan od najvećih neprijatelja naše kose pogotovo ako je kemijski tretirana da budemo preciznije, oblajhana. Stoga joj trebamo posvetiti jednaku pažnju kao i koži. To je poželjno činiti tijekom cijele godine, a posebno ljeti. Kupanje na bazenu bez zaštitne kape je pogubno za kosu pa smo kontaktirale stručnjake iz nekoliko zagrebačkih frizerskih salon da nam daju savjete.

She Cuts Your Hair, Ulica Pavla Hatza 28

View this post on Instagram

#loooooooongwaves 🌊 w. @toonkica #glamourhair #sidepartedhair #longhair #healthyhair

A post shared by SHE CUTS YOUR HAIR (@shecutsyourhair) on

Ivana Marušić, vlasnica salona She cuts your hair je kao prvo navela obavezno nanošenje proizvoda sa zaštitnim faktorom na kosu prije odlaska na bazen, a ako ga nemamo, možemo se poslužiti i hranjivom maskom. Osim toga, na tržištu postoje i keratinske emulzije koje garantiraju stopostotnu zaštitu kose. Nakon izlaska iz bazena obavezno kosu oprati šamponom ili barem slatkom vodom. Hranjiva maska je obavezna, a nakon završene sezone kupanja, možete si priuštiti tretmane za regeneraciju kože. Dva ili tri dolaska će vam osigurati snažnu i zdravu kosu.

Ruža Pure Aveda, Dežmanova ul.5

View this post on Instagram

#RuzaHair koja miriši na more i dugi suncani dan na plaži 🥰🌊 Tko jedva ceka? ☺️ .⠀ .⠀ . ⠀ ⠀ #RuzaPureAveda #ruzapureavedalifestyle #RuzaPure #ruzahair #ljubavpremaljepoti #look #fashion #style #hair #haircare #haircolor #hairstyle #beauty #beautiful #trend #healthylife #healty #organic #hygge

A post shared by R U Ž A P U R E A V E D A (@ruzapureaveda) on

Tim stručnjaka iz Ruže nas uvijek obavijesti o super tretmanima koje nude, tako da je jedno od nezaobilaznih mjesta prilikom povratka s mora. Nakon završene sezone kupanja predlažu napraviti dubinski detoks kose tj. vlasišta pomoću kojeg se uklanjaju sve mrtve stanice, čisti se korijen kose te joj se vraća hidratacija i sjaj. Što se tiče njege za odlazak na sunce i bazen dostupna je Aveda sun care linija koja će ju prije svega zaštititi od štetnih utjecaja.

Frida hair salon, Iblerov trg 5

Marina Ivanković, vlasnica salona Frida kaže kako je zaštita kose s proizvodima koji imaju zaštitni faktor ključna. Sol, klor i sunce su najveći neprijatelji kosi. Istaknula je kako tri dana prije odlaska na bazen ne bi trebalo kemijski tretirati kosu jer može doći do promjene boje. Obavezno korištenje hranjive maske svaka dva tjedna, a po završetku sezone kupanja priuštiti joj tretman, a u Fridi možete uživati u onom koji stoji u kosi čak 60 dana. Naravno da ćemo ga isprobati.

Frizerski salon Evelin, Nova ves 72

Denis Mašić is frizerskog studia Evelin rekao nam je da je u takvim situacijama obavezno koristiti termo zaštitnu kremu prije nego ju počnemo sušiti sušilom za kosu ili peglom. Ona će nahraniti kosu i stvoriti zaštitu između kose i topline uređaja koji koristimo. Od proizvoda izdvaja Nectar Termique primer koji je idealan za suhu kosu ili Keratin Termique za neukrotivu kosu. Nakon sušenja, kosu stilizirati pjenom ili hranjivim uljem kako bi zablistala.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba