SUPERSTUFF

Sjećate li je se? Zaboravljena Mulberry Alexa ponovno je it torba sezone

Popularna torbica dobila je reizdanje i već je svi nose

Prije točno 11 godina, u siječnju 2010. godine, britanski brend Mulberry predstavio je torbu imena Alexa. Inspirirana it djevojkom, modelom i voditeljicom Alexom Chung, torba je svojom opuštenom formom bila utjelovljenje bezbrižnog dječačkog duha. I u vrlo je kratkom roku postala jedna od najpopularnijih na svijetu te je većinom zalužna za rast prodaje od 75 posto koji je Mulberry bilježio u listopadu 2010. u odnosnu na listopad 2009. godine. No, u studenom 2017. godine odlučeno je da se torba Alexa više neće proizvoditi te da na red dolaze neki drugi modni dodaci.

Međutim, nije dugo trajalo prije no što se Alexa vratila na scenu. u kolekciji za proljeće i ljeto 2021. godine, brend Mulberry ponovno je predstavio ovu torbicu. Za to nije zaslužan ni trend povratka starih modela torbica ili ni ponovni procvat popularnosti Alexe Chung nakon Netflixove emisije Next In Fashion, već činjenica da Mulberry slavi 50 godina od osnutka i htjeli su to obilježiti povratkom svojih najvećih hitova.

Alexa Chung nosi Mini Alexa torbu na proslavi 40. godišnjice Mulberryja u New Yorku 2011. godine 
Foto: Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

12 NOVIH MODELA TORBI

Ova it torba iz 2010. godine u 2021. ponovno dolazi u tri veličine, a to su klasična Alexa, Mini Alexa i Oversized Alexa. Cijene se kreću od 1,050 eura za mini model, preko 1,295 za klasični pa sve do 1,525 eura za predimenzionirani model. Dolaze u nizu različitih boja, a to su klasična boja konjaka, siva, crna, boja senfa, bež, tamnoplava i tamnozelena. Sve modele možete pogledati ovdje.

Trendseterice su poludjele za novim izdanjem torbe i već ih ponovno nose u svojim kombinacijama. Trendsterica i modna urednica Leandra Medina napisala je da povratak ove torbe čeka još od emisije It’s On with Alexa Chung koju je Chung vodila, a kako izgledaju njena i kombinacije ostalih trendseterica pogledajte u nastavku.

View this post on Instagram

A post shared by Leandra Medine Cohen (@leandramcohen)

View this post on Instagram

A post shared by Sallie. (@styledwithsallie)

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba