HRVATSKA MODA

Sitolab ima novu kolekciju koja kao da je stvorena baš za ovo ćudljivo vrijeme. Bacite pogled

Nova kolekcija nosi ime Undone, a donosi novu ediciju printeva na proljetnim i ljetnim komadima

Sitolab je poznati studio za dizajn tekstila, sitotisak, ilustraciju i izradu limitiranih art printeva na modnim dodacima i odjevnim predmetima, prisutan na hrvatskoj sceni još od 2014. godine. Na Super1 ste ga bolje mogli upoznati ovdje, a danas vam donosimo njihovu novu kolekciju.

“Iza svakog komada stoji proces ručne izvedbe koji se sastoji od dizajna modela i kroja, osmišljavanja i tiska uzoraka na tkaninu i apliciranja ilustracija na odjeću i modne dodatke jednostavnih linija s posebnom pažnjom na svaki pojedinačni komad”, rekla nam je osnivačica brenda Sanja Stojković.

NEPREDVIDLJIVOST PROCESA IZRADE KAO KONCEPT

Nova kolekcija nosi naziv Undone, a donosi proljetno/ljetne komade izrađene od laganih materijala, uglavnom kimono ogrtače te košulju koja se nosi kao haljina. Inspiraciju za koncept dizajnerica je pronašla u nepredvidljivosti postupka izrade.

“Svaki tekstil se tiska pojedinačno za određeni komad odjeće i konačni izgled se otkrije tek nakon spajanja i šivanja, otkuda dolazi i naziv kolekcije Undone. Oslanja se na nepredvidjivost postupka izrade, na iznenađenje koje se otkriva kada je cijeli proces gotov.”

Kolekcija je javnosti predstavljena u svibnju u Botaničaru, a cijene komada kreću se od 550 do 620 kuna. U nastavku pogledajte fotografije iz kolekcije koje je snimila Jelena Malenica kod Sveučilišne bolnice Blato dok se u ulozi modela našla Maja Antić.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba