HRVATSKA MODA

Sestre Izabel Kovačić i Ivana Andrijanić predstavile su održivu kolekciju badića. Saznale smo više o tome

Sestre Izabel Kovačić i Ivana Andrijanić koje stoje iza obiteljskog brenda Lunilou izbacile su kolekciju ekološki održivih kupaćih kostima

Obiteljski brend Lunilou nastao je kao osobna potreba i potraga za materijalima koji su prirodni i dovoljni nježni za klince, ali istovremeno grade jednu puno veću i kompleksniju priču, onu o ekološkoj osviještenosti i održivoj modi bez koje nema budućnosti. Od 2015. godine sestre Izabel Kovačić i Ivana Andrijanić marljivo stvaraju svoj prepoznatljiv brend koji se osim elegantnim dizajnom može pohvaliti i upotrebom kvalitetnih ekološki održivih organskih materijala.

Ovog su nas ljeta odlučile iznenaditi kolekcijom kupaćih kostima napravljenih isljučivo od recikliranog poliamida, napravljenog od ECONYL®a i stopostotnog NILIT® Ecocare recikliranog najlona 6.6 s UPF 50+. Materijale traže i po godinu dana unaprijed dok se cijela prozvodnja odvija u Portugalu.

“Stvarno si dajemo puno truda kako bi sve bilo prema standardima koje si zadajemo”, kažu nam dizajnerice. Zahvaljujući inovativnom načinu proizvodnje Lunilou kupaći kostimi su izuzetno otporni na klor i mrlje od krema za sunčanje te su uz to i bakteriostatski što znači da sprečavaju razvoj bakterija, mekani su i super udobni, a uz dječje modele napravili su i modele za odrasle.

“Kada smo radili istraživanje o materijalima za naše kupaće kostime jedina nit vodilja nam je bila kako svoje modele učiniti ne samo praktičnim već i ekološki prihvatljivima za okoliš”, kaže Izabel.

Izabel i Ivana žele svojim dizajnom pridonijeti ekološkoj osviještenosti i u skladu s tim ne žele okretati glavu kada je riječ o problemu zagađenja koje uzrokuje modna industrija, nego naprotiv potaknuti ljudi da razmišljaju o onome što kupuju i nose jer je sve to zalog za zdraviju budućnost njihove djece. “Ovo je Lunilou način kako problem otpada riješiti modnim izborima. Ovaj problem nije samo vaš nego se tiče i vaše djece i upravo iz tog razloga svi moramo sudjelovati u izgradnji zajedničke čiste budućnosti”, istaknula je jedna od vlasnica brenda Ivana Andrijanić čije su dvije djevojčice uz Izabel prve male ambasadorice nove Lunilou kolekcije.

Kolekcija je dostupna za kupnju na njihovom web shopu, a cijene se kreću od 40 eura koliko stoje badići za djecu pa do 60 eura za kupaće kostime za odrasle. U nastavku pogledajte modele iz kolekcije.

MIRKO JANKOVIĆ

MIRKO JANKOVIĆ

MIRKO JANKOVIĆ

MIRKO JANKOVIĆ

MIRKO JANKOVIĆ

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba