LJEPOTA

Riječki vizažist predstavio nam je svoju viziju trendova za jesen i zimu. Glamur i divlje 80-e vode igru

Ove sezone zaboravite na onu da je manje više

Dugo smo izdržali u trenirkama s minimalnom dozom šminke na licu, a onda smo odlučile da je vrijeme da se ponovno otkačimo. Prvo u odijevanju, a onda i u šminkanju. Zaboravili smo na trenutak onu manje je više, pa smo si dali oduška s odijevanjem na eventima, ali i dnevnim odlascima u grad. Zaželjeli smo se svečanih haljina, sandala s visokim potpeticama i ponovno smo počele nositi jarke ruževe. Stigla je jesen i dočekali smo uvijek iste trendove u šminkanju, a onda nam je riječki vizažist Daniel Domika (@danieldomika) poslao svoju viziju trendova za jesen i zimu.

“Nisu to klasični lookovi i većina nije nosiva u svakodnevnim prilikama. Donosim teatar, glamur i jednu priču koja živi izvan ove kovid stvarnosti u kojoj smo zapeli. Predstavio sam četiri različitih lookova s puno boja i ukrasa od cirkona, a inspiraciju sam crpio iz karnevala, po čemu je Rijeka itekako poznata.”

Sjaj glamura

Filip Gržinčić

Crni tuš je moćan u svim varijantama, radilo se o prirodnom lookom gdje je samo on u fokusu ili o glamuroznom večernjem looku gdje je samo jedan od elemenata. Ovog puta kombiniran je sa šljokičastim srebrenim sjenilom, a usne su tek taknute sjajilom. Glossy finiš je i dalje aktualan, a za dramatičnost se možete poigrati s nekim detaljem poput nakita s cirkonima ili ukrasima za kosu.

Vibra 80-ih

Filip Gržinčić

80-e su vječna inspiracija za kreiranje make up lookova jer su baš kao igra koja nikad ne prestaje. Iako ih pamtimo po svjetlo plavoj i ružičastoj, danas to može biti cijela paleta boja, ovisno o tome koliko želimo riskirati. Osim kombiniranja boja, možemo kombinirati i tehnike tako su se konkretno u ovom looku našla matirajuća sjenila s jakim pigmentom i neon tuš za oči koji je već neko vrijeme jako trendi.

Ekstravagancija od perli

Filip Gržinčić

Manje je više u ovom looku nikako ne vrijedi. Naglašene su usne koje su u boji jagode i imaju ponovno glossy finiš, a oči su u kombinaciji tamnoljubičaste i petrolej zelene. Kombinacija koja odlično funkcionira i djeluje na očima poput finog baršuna. Ukrasi na licu su teška ekstravagancija koju možete nositi ako se baš jako želite poigrati u nekim prilikama, a ako vam je ovo previše, to mogu biti tek nekoliko perli ili kamenčića u boji zalijepljenih na kožu. Ili može biti ukrasni rajf u toj estetici.

Prirodni look za svaki dan

Filip Gržinčić

I prirodni look je baza svih lookova i nikad nećete pogriješiti s čistom kožom. Bilo da se radi o dnevnim varijantama ili gala zabavama. Najprirodnije ističe lice i svu njegovu ljepotu, potrebno je tek odabrati dobru podlogu i dalje se poigrali s mrvicu crne olovke na donjim kapcima i maskarom, te ružem za usne ili sjajilom po izboru. Bez greške.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube