HRVATSKA MODA

Pulska dizajnerica Ivana Tomić ima novu kolekciju. Kaputi su ponovno sjajni

Nazvala ju je Reverie, što je francuska riječ koja označava sanjarenje

Rad dizajnerice Ivane Tomić pratimo od samih početaka i s nestrpljenjem smo čekali još jednu kolekciju. Ovog puta dizajnerica je povezala modu i arhitekturu koje su joj oduvijek jako bliske. Tako je manipulirala tekstilom s ciljem dobivanja trodimenzionalnog arhitektonskog oblika, koristila je naglašene i pretjerane proporcije te geometrijske oblike.

“Smatram da su moda i arhitektura oduvijek usko povezane. Obje propituju formu, estetiku i strukturu te dijele slične koncepte i teorije temeljene na vizualnom izričaju. Prevedemo li to na svakodnevni jezik, čovjek živi u svojoj odjeći na isti način kao što živi u vlastitoj kući, te mu je potrebna udobnost, funkcionalnost, sigurnost, ali i estetika”, istaknula je Ivana Tomić

I s novom kolekcijom dizajnerica dalje ostaje vjerana konceptu održive mode, ovaj put nadograđujući sada već tradicionalan princip korištenja ostataka tkanina. Jednobojne komade je ručno oslikavala potezima kista da bi stvorila svoj uzorak te osvježila klasične materijale. U fokusu su kaputi (koji su joj uvijek briljantni) kombinirani sa sunjama i tunikama asimetričnih krojevima, ali našlo se mjesta i za večernje haljine.

Fotografije kolekcije i bajkovita video kampanja nastali su u kući za odmor u Orihima, impresivnom spoju moderne arhitekture (djelo arhitektonskog studia Triptih) i snenog seoskog ugođaja. U ulozi modela našla se Lea Mikša čiji je makeup odradila Sabrina Lučev, a frizuru frizerski salon Artistic. Sve je snimila Ivana Tomić. Limitirana kolekcija dostupna je i putem webshopa, dok je većinu komada moguće izraditi po narudžbi čime dizajnerica još jednom naglašava duh održive mode.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube