HRVATSKA MODA

Prvi dan Zagreb Fashion Destinationa u prvi plan je stavio neka druga dizajnerska imena

Druga sezona novog modnog događanja u Zagrebu donijela je revije Stolnika, Lane Puljić, Igora Djuge i drugih

Prvi put sam sinoć stigla na Zagreb Fashion Destination, novo modno događanje u Zagrebu iza kojeg stoji Tonči Šundov. Sinoć je otvorena tek druga sezona, ponovno u Tvornici kulture koja se pokazala kao dobra kulisa za ovakvo događanje, a održano je ukupno sedam revija. Pa krenimo redom.

19:50 Stižem u Tvornicu nešto ranije s nadom da ZDF nije još jedno modno događanje koje će dramatično kasniti s početkom. U krivu sam. Sjedim do 20:45 kad napokon počinje prva revija.

20:45 Lana Puljić i njezin brend Lokomotiva pronašli su stabilno mjesto na našoj sceni sa ženstvenim komadima trendi prizvuka i bez puno eksperimenata u kroju. Po pljesku i uzvicima Tihane Lazović bilo je jasno da je upravo to ono što publika želi vidjeti.

20:55 Zatim je krenula revija polaznika škole mode i dizajna Callegari. Bilo je tu stvarno svega, a da ne ulazim previše u analizu, najbolji su bili prvih četiri komada koji su izašli na pistu. Dizajn nije nešto što se uči lako i treba ga dugo istraživati da bi se došlo do rezultata odnosno proizvoda koji ima dubinu, kako fizički u izvedbi tako i u konceptu.

21:00 Dora je zagrebački butik s tridesetogodišnjom tradicijom koji je svoje mjesto također pronašao na ZDF-u i zbilja je sjajno vidjeti da su u prvi plan došli neki dizajneri koje smo možda i zaboravili. Njihova jučerašnja kolekcija možda je djelovala kao da je izrađena od jednog materijala, međutim svi su modeli bili ispunjeni različitim printevima koji su bazirani na specifičnim slikama Jonathana Andrewa Robertsa koji je i sam sinoć bio na reviji.

21:06 Nakon kratke revije Dore, na pistu su izašli modeli brenda Identity dizajnera Igora Djuge koji je, čini se, čitao modne časopise pa je vidio da se nose 80-e i Saint Laurent. Iskopirao je tako nekoliko modela, a najviše sam to primijetila kod ružičaste mini haljine s puf rukavima i kopčanjem koja je gotovo identična kao it haljina brenda Rotate koji su pokrenule skandinavske trendseterice Jeanette Madsen i Thora Valdimars, a koju sad svi nose.

21:11 Počinje revija brenda Buba Bu Design i već sam skeptična kad čujem to ime. Radi se o splitskom brendu i lijepo je da je predstavljen u Zagrebu, ali je u krojevima bilo puno manjkavosti.

21:15 Nakon toga na pistu izlazi brend Anovi by Ivona Galaš s romantičnim haljinama za posebne prigode kod kojih se nema što posebno za reći.

21:20 i dočekali smo kraj. Posljednja revija večeri ona je brenda Stolnik i ujedno je najbolja revija večeri. Krojevi su bili promišljeni, odnosi tekstura i uzoraka su smisleni i dinamični i sve to uz trendi momente poput leopard uzorka koji je uspio ostati vrlo svjež. Ni Stolnik dugo do sada nismo vidjeli na revijama u Zagrebu i zbilja je bilo divno gledati reviju.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba