MODA

Prva američka potpredsjednica Kamala Harris šalje moćnu poruku u ljubičastom

U tijeku je inauguracija novog američkog predsjednika Joea Bidena, no, ako možemo biti toliko pristrani, za nas je prava zvijezda Kamala Harris

Kamala Harris prva je američka potpredsjednica, prva osoba indijskog podrijetla kojoj je to uspjelo, prva osoba koja nije bijele rase kojoj je to uspjelo. Veliko je to postignuće i s nestrpljenjem se iščekuje kako će proći današnja inauguracija. Do tada, svi pričaju o onome što nosi, a baš kao i dr. Jill Biden, i ona je odabrala američki dizajn dok je njen suprug Doug Emhoff, baš kao i Joe Biden, odabrao Ralph Lauren odijelo.

Harris se pojavila u moćnom ljubičastom kaputu s potpisom Christophera Johna Rogersa, crnog dizajnera koji je prošle godine dobio CFDA nagradu za najboljeg mladog američkog dizajnera. Ljubičasta je inače još jedna boja koju su početkom prošlog stoljeća, uz zelenu i bijelu, nosile sufražetkinje i to kao simbol dostojanstva.

Uz to, Harris će prisegnuti pred sutkinjom Vrhovnog suda Sonijom Sotomayor, inače prvoj latinoameričkoj članici tog suda, i to polažući ruku na Bibliju koja je pripadala Thurgoodu Marshallu, prvom crnom sucu Vrhovnog suda SAD-a. Već je time jasno poručila da je dosta rasne diskriminacije u SAD-u.

Alex Wong/Getty Images/AFP
Jill Biden na ianuguraciji
Joe Raedle/Getty Images/AFP
ANGELA WEISS / AFP

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba