PROGNOZA TRENDOVA

Presuda je tu. Ovih 10 trendova bit će najpopularniji u 2019. godini

Pred nama je nova godina s kojom dolaze i novi trendovi u svemu pa tako i modi

Iako trenutno na sniženjima kupujemo komade iz prošlih kolekcija, nije loše razmišljati unaprijed i u obzir uzeti trendove koji će se nositi iduće godine. A tko točnije zna što će se to nositi od Pinteresta? Ta je društvena mreža predstavila listu najpopularnijih trendova koji će se nositi u 2019. godini prema pretragama njihovih korisnika.

O trapericama niskog struka smo već pisali, ali one nisu na ovoj listi jer će, kako je predvidio prognostičar trendova Sam Trotman za The Cut, vjerojatno biti ponovno popularne tek 2020. No, tu je unatoč tome niz drugih trendova među kojima su neki koje smo već vidjeli i ove sezone kao što je zmijski uzorak ili statement tenisice.

Torbe od bambusa

View this post on Instagram

The Luna’s

A post shared by CULT GAIA (@cultgaia) on

Ove je torbe prije nekoliko sezona popularizirao brend Cult Gaia i otada nisu izašle iz mode. Ove su ih godine korisnici Pinteresta pretraživali za čak 2.215 posto više nego prethodne godine, a očekuje se da će potraga za njima dodatno rasti kad stigne toplije vrijeme.

Statement tenisice

View this post on Instagram

Have a great weekend guys . . . #stylloguetraveldiaries . ? : @dhruvishmadhani

A post shared by Nikita D Madhani (@nikitadmadhani) on

Balenciaga “Triple S”, Louis Vuitton “Archlight”, Gucci “Flashtrek”. Ove godine je bilo toliko popularnih statement tenisica i njihovih kopija da ih je bilo nemoguće ne primijetiti. Čini se da se trend nastavlja i iduće godine. Potraga za njima na Pinterestu je porasla za 2.211 posto.

Biciklističke hlačice

Omiljene hlačice Kim Kardashian i njenog supruga Kanyea Westa također će biti vrlo popularne iduće godine. Potraga za njima na Pinterestu je narasla za 1.323 posto, a iduće godine će se opet nositi uz kratke majice i sakoe te velike pulovere.

Haljina na preklop

Otkad ju je Diane Von Furstenberg osmislila u prošlom stoljeću, haljina na preklop je jedan od ključnih komada u svakom ormaru. No, čini se da će 2019. biti još popularnija nego što je do sad bila. Potraga za njom na Pinterestu je narasla za 689 posto baš kao i za kaputima na preklop pa se čini da ćemo iduće godine svi biti dobro umotati.

Kornjačevina

Nosit će se sunčane naočale od kornjačevine odnosno njezinih imitacija, ali najpopularniji će biti nakit. Potraga za njim je pak porasla za 679 posto u ovoj godini i tako je definitivno proglašen najpopularnijim nakitom za 2019. godinu.

Uzorak zmijske kože

View this post on Instagram

A & D for Aimee and Dani ?

A post shared by Aimee Song (@aimeesong) on

Ovu su hladnu sezonu obilježili razni životinjski uzorci, a najpopularniji među njima defintiivno je uzorak zmijske kože koji će se, sudeći prema Pinterestu, nositi i duće godine. Potraga za njim porasla je za 642 posto, a nosi se na torbama i cipelama, suknjama, haljinama i kaputima.

Ovalne sunčane naočale

View this post on Instagram

We are looking for you ☀️

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Na valu retro naočala, stižu i ovalne sunčane naočale. Nosit ćemo ih tijekom cijele iduće godine, a potraga za njima među korisnicima Pinteresta samo u ovoj godini je porasla za 591 posto.

Egzotični printevi

Pinterest je proglasio afričke printeve još jednim trendom za 2019. jer je potraga za njima porasla za 229 posto. Međutim, nama je draža riječ egzotični jer se rijetko radi o printevima koji zaista dolaze iz tradicije afričkih zemalja, a onda ulazimo u kulturnu aprocijaciju što nikako ne želimo.

Nabiranje

View this post on Instagram

Overdressed! ☀️

A post shared by Jeanette (@_jeanettemadsen_) on

Ovaj specifičan način šivanja tkanine ili njezinog zatezanja trakama tako da se dobiju nabori, bit će itekako popularan u 2019. godini. Potraga za njim samo je ove godine narasla za 108 posto, a očekuje se da će još rasti iduće godine.

Održiva moda

U ovoj je godini napokon porastao i interes za održivom modom i to za 34 posto, a on će u 2019. biti još veći. Potrošači su napokon počeli razmišljati o tome što kupuju što je doista ohrabrujuće i vrlo pozitivno za početak nove godine.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube