Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

Novi meni

Predstavljen novi proljetni meni chefice Ane Grgić za Le Bistro. Imamo fotografije svih jela

U pariškom ozračju Le Bistroa predstavljena je nova selekcija autorskih jela chefice Ane Grgić

U legendarnom Le Bistrou zagrebačkog hotela Esplanade jučer je predstavljen novi à la carte jelovnik s nizom zavodljivih jela.

Chefica Ana Grgić je i ovaj put prilikom kreiranja jelovnika veliku pažnju posvetila nabavci te svakoj pojedinoj namirnici, kako bi samo one lokalno uzgojene, prirodne i zdrave mogle naći put do njene kuhinje i tanjura gostiju. Tako su se na proljetnom jelovniku našle svježe domaće šparoge, aromatični istarskii tartufi koje gosti iznimno cijene, zatim dimljena šunka od autohtone hrvatske sorte slavonske svinje, kao i proslavljeni lički krumpir, dok primjerice janjetina za pripremu slasnog janjećeg burgera dolazi sa zelenih pašnjaka Gorskog kotara od crnih romanovskih janjaca.

Ana Grgić i Karmela Vukov Colić

„Proljetnoj raskoši namirnica nemoguće je odoljeti. Užitak je bio stvarati ovu simfoniju okusa. Vodila sam se time da na jelovniku budu vrhunski sastojci domaćih uzgajivača i namirnice visokih nutritivnih vrijednosti, od kojih sam nastojala kreirati ukusne, ali nesvakidašnje kombinacije jela s dodatkom francuske kuhinje. Nadam se da će gosti ovog proljeća pronaći pravi gurmanski užitak u mojim jelima.“

Prilikom kreiranja jelovnika poseban naglasak stavljen je na održivost koju Ana promiče posljednjih nekoliko godina kao istaknuti ambasador WWF-ove globalne inicijative – Fish Forward.

Uz to, gosti su imali prilike kušati raznovrsnu selekciju privlačnih i kreativnih delicija inspiriranu proljećem koja će od danas biti dostupna na jelovniku Le Bistroa.  U stalnoj ponudi Le Bistroa nalazi se i Dnevni menu – tri slijeda dnevno svježih jela po izboru chefa kuhinje, iznose svega 160 kn, a uključuju čašu kućnog vina te kavu ili čaj.

Proljetni meni Le Bistroa pogledajte u nastavku:

Biftek, kora od pistacija, krumpir s tartufima, smokve u prošeku

Cezar salata, paški sir, cruton s maslinovim uljem, marmelada od suhih grožđica

Confit od sipe, pečena bijela palenta sa začinskim biljem, šenon krema, limunov sok

Dimljena pačja prsa, karamelizirani pastrnjak, teriyaki, bok choy

Dimljeni rižoto sa sušenim trubama i kremom od komorača

Domaći rezanci s tartufima, blok od guščje jetre, sok od naranče

Glazirani teleći ossobuco, svježi bosiljak, basmati riža sa sušenim rajčicama i pinjolima

Grdobina u papiru, korjen kurkume, poriluk, sušene rajčice, lardo, kadulja

Jadranski škampi, kadaif, pečeni krastavci, juha od kopra i krastavaca

Janjeći burger u maramici, masline, krumpiri, domaća focaccia, krema od patlidžana

Karamelizirani mango, ricotta i bijela čokolada

Juha od peršina, pithivier s kremom od skute, crumble od pancete

Krem juha od bukovača, gel od aronije, pržena bukovača

Limun meringue, lemon curd, prhko tijesto od limunske trave

Marinirana skuša, marinada od octa i maslinovog ulja, hrskavo povrće, quinoa

Mille-feuille s jagodama, prah od mente, kakao crunch

Panna cotta od burratine, salsa i gel od avokada, maslinovo ulje, rikola, rajčice

Prženi smuđ u smeđem maslacu, dimljeni batat, kelj s čilijem

Quiche sa šparogama, poširano jaje, tartufi, dimljena šunka od crne slavonske svinje

Rakovica, svježe tikvice, listići bosiljka, aioli s tikvicama, hrskava tapioka

Raviolo punjen s dimljenim kozicama, velouté od rakova, krema od rajčica, bosiljak

Rösti od celera, pečeni kavijar od pastrve, dimljena pastrva, topla krema od celera

Rum baba, karamelizirani ananas, krema od kokosa

Salata s bučom, kozja skuta, dresing od bučinog ulja i prženih lješnjaka, chia sjemenke

Topli čokoladni kolač s jagodama, krema od mente i vanilije

Trlja kamenjarka, marmelada od komorača i šafrana, pečene artičoke, velouté od citrusa

USA striploin, krema od ljutike, confit od luka, pečeni šampinjoni s timijanom

Vitello tonnato, list kapara, ušećerena korica limuna, baby salata

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba