ZBOGOM, KARL

Posljednji pozdrav Karlu Lagerfeldu. Njegova zadnja kolekcija za Chanel prikazana je u Parizu

U Parizu je danas prikazana posljednja kolekcija Karla Lagerfelda za kuću Chanel

Karl Lagerfeld napustio nas je 19. veljače, a danas 5. ožujka, u Parizu je prikazana njegova posljednja kolekcija za kuću Chanel. Podržati su je stigli brojni poznati među kojima su bile prvenstveno Lagerfeldove miljenice i zaštitna lica Chanela kao što su Marion Cotillard, Kristen Stewart, Naomi Campbell, Monica Bellucci, Ines de la Fressange, Caroline de Maigret i brojne druge poznate žene. Revija je bila nevjerojatno emotivna, a počela je minutom šutnje za preminulog dizajnera.

View this post on Instagram

#CHANELintheSnow — a wintry village surrounded by mountains provides the setting for the #CHANELFallWinter 2019/20 show. #CHANEL #PFW

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Da je do zadnjeg dana života Karl Lagerfeld radio na ovoj reviji svima je bilo jasno od prvog trenutka kad su ušli i vidjeli set. Prekriven umjetnim snijegom, Grand Palais je jutros imitirao alpski planinski gradić s tradicionalnim drvenim kućicama iz kojih su modeli izlazili na bijelu pistu.

Reviju su nosile Lagerfeldove muze među kojima su bile Cara Delevingne, Kaia Gerber, Mariacarla Boscono, Mica Arganaz, Vittoria Ceretti, Anna Ewers, ali i hrvatska manekenka Faretta koja je već nosila niz Lagerfeldovih revija, a pripalo joj je čast da uz tri kolegice, ovu posljednju i zatvori. Reviju je nosila i Penelope Cruz, a u ruci je nosila bijelu ružu kao hommage preminulom dizajneru. Tim Blanks je tim povodom na Instagramu napisao: “Karl je radio toliko unaprijed da je ne mogu zamisliti da bi na ovoj reviji psotojao i jedan detalj koji ne nosi njegov pečat. Samo je jedna stavr nedostajala – on sam. Možda je to simbolika jednog cvijeta.”

View this post on Instagram

Penelope Cruz was announced as a brand ambassador for @chanelofficial last October. She carried a single white camellia as she closed the show today. Karl worked so far in advance i can’t imagine there was a single detail that didn’t bear his stamp. There was only one thing missing: the man himself. Maybe that was the significance of the flower. There in spirit… @penelopecruzoficial @virginieviard

A post shared by Tim Blanks (@timblanks) on

Kolekcija je odisla skijaškim chicom sa siluetama i bojama iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Dakako, uz besprijekorne detalje i izradu svojstvenu samo Chanelovom studiju. Upravo je tako savršeno prenijela srž Chanela i spoj Coco i Karla – od bijelih kostimića od tvida do puf jakni u neonskim bojama, od pepita uzorka do kožnih hlača, od vune do svilene organze. Jednostavno savršeno.

Na kraju revije modeli su izašli na defile, a mnoge od njih neutješno su plakale uz pjesmu “Heroes” Davida Bowieja uz koju je zatvorena i Lagerfeldova posljednja revija za Fendi. Na samom kraju, reviju su zatvorile Penelope Cruz, Adut Akech, Luna Bijl i naša Faretta koja kao ni mnoge druge djevojke nije uspjela zadržati suze. Na pistu na kraju nije izašla Virginie Viard, Lagerfeldova desna ruka koja će ga ponosno, ali s velikom tugom naslijediti na čelu kuće Chanel.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba