BEAUTY SAVJETI

Sadržaj omogućava Lancome

Posjetili smo našu poznatu vizažisticu. Kaže nam da se uz dobru maskaru i olovku mogu napraviti čuda

Josipa se vodi načelom da je manje više, a na našoj kolegici pokazala nam je svoje makeup trikove

Za vizažisticu Josipu Drpić na tržištu se dobro zna. Iza nje je više od deset godina radnog iskustva na jednoj televiziji, često ćete je vidjeti na raznim setovima, a u posljednje vrijeme i u njezinom salonu. Naime, krajem 2019. godine konačno je otvorila svoj salon u Zagrebu, Josey Hair & Beauty, koji na jednom mjestu nudi sve što je jednoj ženi potrebno – njegu kose, noktiju i makeup. Posjetili smo salon i uvjerili se da je riječ o pravoj oazi u kojoj ćete žene zateći s čašom gina u ruci dok tim stručnjaka radi na njihovom izgledu.

S obzirom na Josipino iskustvo, zanimalo nas je koja su načela rada jedne profesionalne vizažistice. Odmah nam govori “manje je više!”. Kaže da bi svaka žena u torbici trebala imati dobru maskaru i olovku za oči, koja se može koristiti umjesto sjenila na kapcima. Preporučuje smeđu olovku, a za zelene oči čak i brončanu. Još jedna preporuka je rumenilo u sticku, koje se može iskoristiti na usnama ili obrazima. Pokazala nam je i kako to izgleda u praksi, a naša kolegica Matea Brkić Lovrić rado je volontirala za modela.

Važno je pripremiti kožu za šminkanje

Foto: Mirna Marić

Očekivali smo da se odmah bacamo na makeup, ali Matea je najprije dobila pranje kose i frizuru, a onda smo otišli u prostoriju za šminkanje. Josipa kaže da se njihovi klijenti unaprijed naručuju i uvijek im je osigurana privatnost jer se nokti, frizura i šminka rade u odvojenim prostorijama. Matea prvo dobiva pohvalu za zbilja lijepu kožu lica bez pora, a Josipa ističe da su tip kože i njezina priprema prije šminkanja jako važni za konačan rezultat. Nakon nanošenja podloge na lice, odmah vam je jasno da je riječ o profesionalnoj vizažistici koja je umjerena i precizna s puderom.

Josipa koristi Lancome Hypnôse maskaru za volumen 
Foto: Mirna Marić

Prelazimo na oči. Josipa bira nježne i zemljane nijanse sjenila, a Matea dobiva pohvalu i za kapke kojima, kako Josipa kaže, sva šminka dobro stoji. Prije nanošenja maskare, Josipa je trepavice počešljala četkicom. Za maskaru uzima Lancome Hypnose, za koju kaže da je primjer maskare koja uz samo jedan sloj postiže wow efekt na trepavicama. U jednom sloju dovoljna je za dnevni makeup, a već u dva sloja postiže se dramatičniji look. “Volim ovu maskaru jer je praktična i izvana. Nije prevelika, taman je veličine, odlično sjeda u ruku i može se ponijeti u svakoj torbici”, dodaje Josipa.

Uvijači trepavica mogu uništiti trepavice nakon dugoročnog korištenja.

Foto: Mirna Marić

Greška koju radimo s maskarom

Prije nego je otvorila maskaru, Josipa s nama dijeli i trik koji nismo znale. Mnogo žena ima naviku da prije nego izvade četkicu iz bočice, nekoliko je puta povuku gore dolje, ne bi li uhvatili što više proizvoda na četkicu. No to je pogrešno iz nekoliko razloga. Osim što ne utječe na količinu proizvoda koji će ostati na četkici, na taj način guramo zrak u bočicu, što potiče pretjerano i ubrzano sušenje maskare. Zato pri korištenju maskare četkicu jednostavnim potezom izvucite iz bočice i odmah je nježno nanesite na trepavice.

Foto: Mirna Marić

Matea je komentirala kako nema običaj koristiti sjajilo za usne jer ima dojam da će izgledati neuredno. No mišljenje je promijenila nakon što je Josipa za nju odabrala savršenu nijansu i proizvod nanijela precizno i odmjereno. Upravo su to dva glavna epiteta kojima bismo opisali Josipino umijeće šminkanja. Kod nje se jednostavno osjeti da je šminkanje učila od profesionalaca i podalje od današnjih vremena gdje Instagram često diktira nove makeup trendove. Josipa zna makeup prilagoditi uvjetima i svjetlu, ona zna da postoje razlike ako šminkate za snimanje, fotografiranje ili za event uživo i zato ima naše puno povjerenje.

Foto: Aleksandar Selak

Josipa je koristila Lancome Hypnôse maskaru, koja osim posebne formule SoftSculpt™, sadrži i provitamin B5, koji trepavicama pruža mekoću i elastičnost. Maskara će pomoći u nanošenju doista precizne šminke bez slijepljenih trepavica, a vaš pogled će biti puno intenzivniji.

A kako pravilno nanositi maskaru i dobiti wow efekt, pogledajte u videu.

@super1.hr

Kažu da malo maskare i dobra olovka čine čuda 🧚‍♀️ #lancome #makeuptutorial #makeupartist

♬ original sound – Super 1

Sadržaj donosimo u suradnji s Lancome.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba